G4Media.ro

Profesor de sport, condamnat în primă instanță la 7 ani de închisoare…

Sursa foto: Pexels

Profesor de sport, condamnat în primă instanță la 7 ani de închisoare după ce a violat o elevă

Un fost profesor de sport, acuzat că a violat o elevă, a fost condamnat în primă instanță de Judecătoria Botoșani la 7 ani de închisoare cu executare, cu interzicerea unor drepturi, anunță Monitorul de Botoșani.

Sentința a fost pronunțată joi, pe 31 martie a.c., după un proces și o anchetă care au durat împreună mai bine de trei ani și jumătate.

Potrivit deciziei magistraților, fostul profesor, acum în vârstă de 52 de ani, nu va avea voie să comunice cu victima sau să se se apropie de aceasta ori de locuinţa ei la o distanță mai mică de 100 de metri, timp de 4 ani. Totodată, judecătorii l-au obligat la plata unor daune morale față de victimă în sumă de 15.000 de euro, dar și la plata cheltuielilor judiciare care depășesc 14.000 de lei.

Hotărârea nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. Până la pronunțarea unei sentințe definitive, fostul profesor va beneficia de prezumția de nevinovăție.

Dacă sentința va rămâne definitivă, profesorul va fi inclus în Registrul Național al Persoanelor care au Comis Infracțiuni Sexuale și nu va mai avea voie să lucreze în învățământ sau în alte domenii de activitate care presupune contactul cu persoane vulnerabile (copii, persoane vârstnice).

În acest sens, judecătorii au dispus prelevarea de probe biologice în vederea introducerii profilului genetic al acestuia în sistemul naţional de date genetice naţionale.

Sursa foto: Pexels / Karolina

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. 70 de ani ;i 150.000 trebuia sa-i dea

  2. 7 ani, foarte putin. Legea e mult prea blanda cu astia!