G4Media.ro

Producţia industrială din Germania a scăzut cu 3, 1% mai mult decât…

Sursa foto: Pixabay

Producţia industrială din Germania a scăzut cu 3, 1% mai mult decât se estima, în decembrie 2022 / Este cel mai sever declin din martie 

Producţia industrială în Germania a scăzut mai mult decât se estima în decembrie 2022, în contextul declinului ramurilor industriale mari consumatoare de energie şi al perturbărilor din lanţurile de aprovizionare cu care se confruntă cea mai mare economie europeană, transmit DPA şi Reuters, citate de Agerpres.

Conform datelor publicate marţi de Oficiul Federal de Statistică (Destatis), producţia industrială a înregistrat în decembrie 2022 o scădere de 3,1% faţă de noiembrie (când a crescut cu 0,4%), în timp ce analiştii estimau un declin de 0,7%. Este cel mai sever declin din martie 2022, când producţia industrială a scăzut cu 4,2%.

În plus, producţia în ramurile industriale mari consumatoare de energie a scăzut cu 6,1% în decembrie.

Comparativ cu decembrie 2021, producţia industrială a scăzut cu 3,9%, după un declin de 0,5% luna precedentă.

Datele arată cât de mult afectează criza energetică industria germană, a apreciat Carsten Brzeski, de la ING. Acesta a adăugat: „Fostul motor de creştere al economiei germane se poticneşte, iar perspective de îmbunătăţire nu se întrevăd”.

Germania, afectată sever de întreruperea livrărilor de gaze ruseşti către Europa Occidentală, a cerut gospodăriilor, companiilor şi industriei să încerce să îndeplinească pe plan naţional obiectivul de a economisi 20% din gaze, pentru evitarea penuriei în perioada iernii.

În decembrie 2022, consumul de gaze în industrie a scăzut cu 15,4% faţă de media înregistrată în decembrie în perioada 2018-2021.

Pe ansamblul anului trecut, producţia industrială a Germaniei în termen ajustaţi calendaristic a fost cu 0,6% mai redusă decât în 2021 şi cu 5% mai scăzută faţă de 2019, înaintea pandemiei.

„Aceste date completează un final mizerabil de an 2022 pentru economia Germaniei, în urma prăbuşirii vânzărilor de retail şi a exporturilor”, a afirmat economistul Claus Vistesen, de la Pantheon Macroeconomics. Acesta estimează un declin de 0,7% al producţiei industriale a Germaniei în trimestrul patru din 2022 şi avertizează că situaţia în primele trei luni din 2023 va fi şi mai dificilă.

Datele privind evoluţia industriei subliniază problemele cu care se confruntă Germania, în contextul încetinirii economiei globale, al deficitului de materiale şi crizei energetice, care afectează producţia.

Creşterea costurilor cu energia afectează semnificativ industria germană, avertizează analiştii.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Și o să mai scadă. Când scade consumul, automat scade producția. Logic? Să verifice cineva și care e situația în china. Acolo e mai rău. Bogătașii fug cu banii de frica confiscării.

  • Bogătașii fug din Chia cu voie de la partid, acolo nu mișca nimeni in front fără permisiune.

 2. Amestecati jumatate de adevar, cu lucruri alarmiste. Calmativa, nu e dracu asa negru.

 3. Excesul de slava dauneaza grav economiei!! Bineninteles coroborat cu sanctiunile Ue, impuse Ue ului!!
  Nu i problema, patria va este profund recunoscatoare!!😂

 4. Legea compensatiei, scade in Germania creste in USA!Asa e la razboi, nu pot casiga toti!

 5. Karma is a bicchh:))))))

 6. La un alt articol cel cu petrolul cu pârât de India un personaj a spus clar și răspicat că UE este de partea câștigătorilor in timp ce Rusia este pierzătoar ( din punct de vedere economic ). Se vede in acest articol unde ii UE.

 7. Sunteți praf..dezinformare crasa…a crescut ..nu a scăzut!