G4Media.ro

Producătorul de drone Bayraktar va construi o fabrică în Ucraina (ambasador ucrainean)

Foto: Compania Baykar

Producătorul de drone Bayraktar va construi o fabrică în Ucraina (ambasador ucrainean)

Compania turcă Baykar intenționează să construiască o fabrică de drone Bayraktar în Ucraina, potrivit ambasadorului ucrainean în Turcia, Vasil Bodnar, citat de meduza.io. „Cu doar o săptămână în urmă, guvernul a aprobat un acord bilateral și l-a trimis în parlament pentru a fi ratificat – un acord privind construcția fabricii în sine”, a declarat Bodnar într-un interviu acordat RBK-Ukraina.

El a adăugat că planurile pentru fabrică erau deja în lucru dinainte ca Rusia să lanseze războiul de amploare în Ucraina și că a fost deja ales un amplasament.

Bodnar a mai spus că Baykar nu intenționează să colaboreze cu guvernul rus. Președintele turc Recep Tayyip Erdoğan a declarat în iulie că președintele rus Vladimir Putin și-a exprimat interesul de a încheia un parteneriat cu compania. „Am vorbit direct cu unul dintre proprietarii acestei fabrici, iar acesta a spus că nu numai că nu au astfel de planuri, dar nici măcar nu își pot imagina [colaborarea cu Rusia]”, a declarat el. Potrivit lui Bodnar, după ce au apărut rapoartele inițiale ale conversației, serviciul de presă al lui Erdoğan a precizat că discuția cu Putin a fost „pe jumătate în glumă”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. cum naiba sa ai incredere in turci, cind ei saboteaza in continuu UE si NATO; nici nu mai vorbim ca sta bot in bot cu putin.

  • Ce ce sabotează NATO mai exact, conform subiectului acestei știri?

   Discuția a fost pe jumătate în glumă pentru că turcii le-au râs rușilor în nas.

 2. Exact în Ucraina.
  Gluma anului la radio șanț Kiev
  :))))