G4Media.ro

Procurorul-şef european, Laura Codruța Kovesi: Corupţia este peste tot, nu există nicio…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Procurorul-şef european, Laura Codruța Kovesi: Corupţia este peste tot, nu există nicio ţară „curată” în Uniunea Europeană/ Dacă autoritățile descoperă zero cazuri, aceasta nu înseamnă că nu există corupție

Corupţia este prezentă peste tot şi nu există nicio ţară membră a Uniunii Europene ”fără corupţie”, a susţinut vineri, la Zagreb, şefa Biroului procurorului public european (EPPO, Parchetul european), Laura Codruţa Kovesi, transmite HINA, citată de Agerpres.

”Există un mit pe care aş dori să îl risipesc astăzi. Dacă Croaţia sau Bulgaria sau România au mai multe cazuri decât alte state membre ale UE, aceasta nu înseamnă că aceste ţări sunt mai corupte decât celelalte. Nu există nicio ţară curată în Europa, corupţia este prezentă pretutindeni”, a declarat Kovesi într-o conferinţă de presă desfăşurată în timpul vizitei sale din această săptămână în Croaţia.

”Pot vedea că în Croaţia există o dorinţă de a descoperi acele infracţiuni şi de a le investiga. Cred că acest lucru este foarte important, atunci când vorbim despre corupţie şi lupta împotriva fraudei financiare, despre cum se comportă autorităţile. Dacă ele încearcă să ascundă sub covor acele probleme şi să descopere zero cazuri, aceasta nu înseamnă că nu există corupţie. Cred că numărul de cazuri reflectă existenţa voinţei politice şi că toată lumea face o muncă formidabilă”, a continuat ea.

Procurorul-şef european a adăugat că toate cazurile expuse sunt importante în egală măsură, indiferent dacă ele implică miniştri sau oameni obişnuiţi. ”Toţi sunt egali în faţa legii şi investigaţiile ar trebui să fie desfăşurate în acelaşi fel”, a explicat Laura Codruţa Kovesi.

În prezent, EPPO tratează peste 1.200 de cazuri, a spus Kovesi, fără a oferi alte detalii.

”Croaţia va intra în zona euro în două luni şi sunteţi deja în zona EPPO, ceea ce aduce avantaje şi responsabilităţi. Avantajele înseamnă o protecţie mai bună a bugetului şi a supremaţiei legii şi instrumente mai bune pentru descurajarea bandelor infracţionale. Responsabilităţile încep cu descoperirea fraudei. Descoperirea este primul pas înaintea anchetelor, punerii sub acuzare, deciziilor, confiscărilor”, a adăugat şefa EPPO.

EPPO, la care participă 22 dintre cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, inclusiv România, este o instituţie independentă însărcinată cu investigarea, urmărirea penală şi aducerea în faţa justiţiei a infracţiunilor împotriva bugetului UE, cum ar fi corupţia sau frauda transfrontalieră cu TVA de peste 10 milioane de euro.

Fiecare stat participant are un procuror european în cadrul Colegiului EPPO la Luxemburg, care este prezidat de procurorul-şef european, funcţie deţinută în prezent de procurorul român Laura Codruţa Kovesi. Fiecare ţară participantă are cel puţin doi procurori europeni delegaţi, care conduc investigaţii în ţara lor. Patru state membre ale UE – Polonia, Suedia, Ungaria şi Irlanda – au ales să nu participe la EPPO, iar Danemarca are un opt-out de la spaţiul european de libertate, securitate şi justiţie.

În primul an al operaţiunilor sale EPPO a confiscat active în valoare de 250 de milioane de euro. Bugetul anual al instituţiei este de 44 de milioane de euro.  

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

76 comentarii

 1. Te iubim Codruța! EPPO va deveni în curând cea mai puternica instituție europeana. Multa sănătate și curaj!

  • Vedeți că nu toți plagiatorii sunt incompetenți? Kovesi deși a luat un verdict de 4% plagiat de la CNATDCU iată că performează la nivel european!

  • „Bode a plagiat, dar avem ordin de la Hellvig să o înjurăm pe Kovesi”-PNList plătit

  • Kovesi a plagiat dar avem ordin din Kiseleff 55 să amintim de Bode chiar daca articolul e despre Kovesi! Mergi la casierie acum!

  • Înseamnă că așa e în PNL, militărie. Când ți se ordonă să minți despre Kovesi, o faci, nu discuți.

  • Asta e…. Mulți pun suflet pentru acest partid. Păcat că sunt orbiți și nu văd realitatea. Noi am zis că 4% plagiat nu e mult, că nu schimbă lucrarea etc. Acum ne schimbăm? Nu e bine!

  • Poți să injuri cât vrei. „CNATDCU a constatat că lucrarea Doamnei Kovesi este plagiată in procent de 4%”. Acum înjură! USR atât poate când nu are argumente: dă în cap, lovește cu pumnul.

  • „Bode a plagiat ca un hoț ce e, hai să mințim că au plagiat și alții” -otrepele PNL

  • „Bode a plagiat, ca și alți PNLiști, hai să mințim că a plagiat Kovesi ca să distragem atenția de la ce gunoaie suntem” -Nicolae din subsolul PNL

  • Ruslan, calmează-te. Postezi în valuri, te cerți cu toată lumea. Ce ai dragă? Kovesi a plagiat – este un fapt! Nu e vorba de Bode aici, în articol! Obsedatule!

  • Crezi că dacă minți despre Kovesi, te crede cineva? Faci PNL-ul de râs.

  • CNATDCU nu a dat niciodată verdict de plagiat în cazul lui Kovesi. Dar ai ordine de la PNL să minți.

  • Nu înțelegi limba română? „Pasajele care pot cădea sub calificarea legală română de plagiat reprezintă circa 20 de pagini din 444, ceea ce reprezintă aproape 4 % din teză. „

  • Cred că tu nu înțelegi limba română. CNATDCU e singura instituție acreditată să decidă ce e plagiat și ce nu. Pe 9 decembrie 2016, CNATDCU a publicat raportul care o absolvă pe Kovesi de acuzație.

   Deci dă-i înainte cu minciunile. Poate scapă Bode.

  • @ Usr-ist, Nicolae, Mihai
   Consiliul General al CNATDCU a stabilit joi ca Laura Codruta Kovesi nu a plagiat in lucrarea sa „Combaterea crimei organizate prin dispozitii de drept penal”, aproband, cu 35 de voturi „pentru” si o abtinere, raportul comisiei de lucru.”

   „Daca io acuma public pe un forum/blog de matematica o demonstratie a teoremei lu’ Pitagora, si afirm ca io-s ala care a descoperit-o, se cheama plagiat. Daca io pe acelasi forum/blog public demonstratia unei probleme de geometrie de liceu facand uz de teorema lu’ Pitagora, si nici macar nu-i mentionez numele, nu se cheama plagiat. Asta din cauza ca e de asteptat ca toti cititorii post-ului meu sa cunoasca teorema lu’ Pitagora, si sa-i recunoasca sursa chiar daca io n-o citez. Daca io fac uz insa de o teorema mai recent demonstrata, mai putin cunoscuta, de ex. de ultima teorema a lu’ Fermat, si nu citez sursa, sau mai rau, reproduc demonstratia fara sa indic sursa, se cheama plagiat, pentru ca teorema aia a fost demonstrata abia recent, si demonstratia aia si sursa ei inca n-au ajuns sa fie cunoscute pe larg. Ca exemplu, daca io zic ca romanii au un IQ mediu de 94, plagiez, cata vreme nu citez sursa. Daca zic ca limba romana face parte din grupa limbilor romanice/latine, aia e o afirmatie de notorietate, la care nu mai tre’ sa citez sursa, asa ca nu plagiez, chiar daca altii au investit efort in a demonstra respectiva afirmatie.” (un comentariu relevant – l-am pus intre ghilimele ca sa nu „plagiez”…)

 2. Nu există țări curate, dar numai în România oamenii de rând adoră și încurajează corupția, votând 50% cu PSD și PNL.

  • Votez USR dacă voi o dați afară pe Clotilde și chemați DNA-ul la sectorul 1. Dacă nu, sunteți doar niște mincinoși!

  • „Tudorache diamante de la PSD a provocat un prejudiciu de 944 milioane de lei în sectorul 1, dar avem ordin să o linșăm pe Clotilde fiindcă nu ne lasă să furăm.”-postac PSD

  • Gândire de Usr-ist! Și ai noștri fură dar fură mai puțin! Dacă acuză cineva un Usr-ist atunci sigur e PSD-ist! Îți dau o veste proastă: cu USR și Clotilde am votat!

  • 😀 spoiala de intelectuali s-a șters? Înjurături? M-ați păcălit o dată. Am votat cu această hoață. Voi nu sunteți capabili sa va faceți curățenie în partid. Hai, înjurați, neputincioșilor!

  • Ești plătit să faci linșaje mediatice, ești clar din clanul PSDNL, la un rang inferior.

  • După postacul Usr-ist dacă spui adevărul e „linșaj mediatic”. Săracul e obișnuit numai să mintă și adevărul îi provoacă durere de cap.

  • Miăița e psd-ist spu rcat, articolul e despre Kovesi si el o arde cu Clotilde. E tema de disctii pe H3/RTV?

  • Postacii PNL sunt patetici. Dar ordinele sunt ordine, dacă li se ordonă să mintă despre Kovesi, o vor face, altfel vor fi dați afară din clanul PNL și vor trebui să se apuce de muncă cinstită.

  • CNATDCU a constatat că Kovesi a plagiat în procent de 4%. Unde e minciuna? Nu e suficient să spui despre cineva că minte, trebuie să și demonstrezi!

  • CNATDCU nu a dat niciodată asemenea verdict. Dar ai ordin de la Hellvig să minți, dușman al României ce ești.

  • Ești un mincinos! Nu îmi dă voie G4media să postez comunicatul. Nu mai minții! Te faci de râs! Toată România știe și poate verifica.

  • Băi nu vă mai certați! Am găsit articolul! Da, comunicatul Comisiei zice că lucrarea este 4% plagiată! Dar că asta nu scade din valoarea lucrării. Deci, a furat dar nu mult!

  • Chiar îi rog pe oameni să caute pe net, ca să vadă ce mincinos ești. Vezi? Ai greșit când ai zis că putem oricând să verificăm, nici să minți nu știi.

  • Pe ce site ai găsit informația?

  • „Clujeanule” de la PNL, zi pe ce site ai găsit informația că CNATDCU ar fi dat verdict de plagiat, ca să văd și eu cu ochii mei. Dacă nu cumva ești cel mai de jos postac plătit din PNL.

  • Înțelegi ce înseamnă „pasajele care pot cădea sub calificarea legală de plagiat….”? Adică a furat, bă!

  • Unde e verdictul de plagiat? Nicăieri = ești postac PNL.

 3. La noi in tara sunt prinsi doar aia care fura o gaina sau o ciocolata.
  Aia care fura miliarde sunt considerati oameni de afaceri, nu putem sa recuperam paguba.

  • Cum ziceam: competența de vedere și după plagiat! Nu se compară Kovesi cu Bode! Cu 4% te ocupi de marii corupți, cu 2,95% rămâi la MAI și te ocupi de găinari!

  • „Bode a plagiat, dar s-a dat ordin pe unitate să mințim despre Kovesi”-curvă PNL

  • Nu am zis de Kovesi că e curvă PNL. Am zis doar că a plagiat! Ceea ce este grav.

  • Crezi că dacă minți de 100 de ori te crede cineva?

  • CNATDCU a constatat că Kovesi a plagiat în procent de 4%. Unde e minciuna? Ia presa vremii! USR a apărat-o zicând că 4% nu e mult. Hoții de la USR au apărat hoția!

  • Sunteți disperați în PNL că vede lumea că v-ați luat diplomele pe bani, rataților. Bode a plagiat, ca Florin Roman, Ciucă și Dumnezeu știe câți alții. Partid de analfabeți ce sunteți.

  • Nici Bode nu a plagiat ci are probleme la 2,95% din lucrare! Ha, ha,ha!

  • De ce postezi aceeași minciună sub mai multe nume? Așa v-au învățat la școala de secu/PNL.

 4. 4% lucrare plagiată! Te iubim Codruța că ca tine nu găsim!

 5. Corect formulat cu o singura adaugare doamna. Zero coruptie inseamna ca nu v-ati facut treaba.

  • A fost mazilită de PSDALDE, dar autoritățile europene nu sunt ticăloase ca Iohannis și statul român, așa că i-au dat și mai multă putere, să curețe Europa de corupți.

  • Autoritățile europene acceptă plagiatorii pentru că sunt santajabili. Românii au scuipat afară această zdreanță plagiatoare!

  • Ai ura hoțului față de omul cinstit, ca orice PNList.

  • Pasajele care pot cădea sub calificarea legală română de plagiat reprezintă circa 20 de pagini din 444, ceea ce reprezintă aproape 4 % din teză.

  • UBB nu a verificat întreaga lucrare, ca să-l spele pe Bode al tău.

 6. Sub domnia hotilor pnl-psd, Romania a scapat in sfarsit de coruptie. Cand ati mai vazut voi arestat vreun corupt, vreo cerere macar de ridicare a imunitatii in șparlament, vreo condamnare a vreunui ministru, ceva, orice?
  Nimic, nema ,nâț, deci ZERO coruptie.
  DNA are in sfrasit timp sa se ocupe de micile gainarii, adevarata problema a acestei tari.
  Natie de idi oti.

 7. Nici macar Olanda?

  • Chiar vrei să compari haznaua PSDNL cu Olanda? Nu-ți ajunge cât rău au făcut țării Ciucă și Ciolacu?

  • Nu o sa va comparati voi cu Olanda nici in 30 de mii de ani. Una e sa ai corptie si lupti ca tara/popor cu ea si alta e sa ai coruptie dar sa votezi hoti si corupti care legifereaza in favoarea coruptiei si a golirii puscariilor

  • Dar in ce tara sunt 0 cazuri, adica „se ascunde gunoiul sub pres”?

  • Dar in ce tara sunt 0 cazuri, adica „se ascunde gu.noiul sub pres”?

 8. Daca demnitarii romani ar fi ca L C KOVESI , Romania ar fi la nivelul de civilizatie si prosperitate al Belgiei , Olandei , Frantei , Croatiei , Cehiei . Si poate ar avea si mai putini prosti pe forumuri !

  • Sute de mii de intelectuali au fost uciși în România. De război, de sovieți, de comuniști. Nu putem avea o țară normală, cel puțin pe moment.

 9. nuu, olanda e curata ca lacrima. FGSVF.

  • Postacii USR vor apăra Olanda pentru că e folosită să blocheze România. USR nu are alt obiectiv decât răul României! USR este un partid marxist, antinațional!

  • După ancheta DNA la tine la PSD Arad, profitul vamei Nădlac a crescut cu 3200%, fiindcă nu mai era parazitată de PSD.

  • Miăiță, genul de idi ot psd-ist cu neuronii prajiti de consumul excesiv de dej ectii 3/RTV.

  • Deci daca spui adevărul înseamnă că te uiți la Antena 3? Băi nu sună prea bine pentru voi! Nu aveți ce face! 4% e furt și voi o apărați pe hoață! Ce zice asta despre voi?

  • Păi tu minți ca să distragi atenția de la plagiatorul Bode, ce spune asta despre tine?

 10. Kovesi 4% plagiat – regina USR. Ha, ha,ha! Ce vă ofticați că a fost prinsă furând! Și voi sunteți tot hoții ca și ea! Ha, ha, ha!

  • Ești isteric, PNListule. Nu-ți merg minciunile, dar tu ai ordine, așa că execuți ce ți se spune.

  • Poți să repeți minciuna și de 1000 de ori, nu te crede nimeni, slugă de rang inferior a clanului PNL ce ești. Ciucă, Bode și Florin Roman au plagiat.

  • Pasajele care pot cădea sub calificarea legală română de plagiat reprezintă circa 20 de pagini din 444, ceea ce reprezintă aproape 4 % din teză. Șah – Mat!

  • CNATDCU nu a dat verdict de plagiat în cazul lui Kovesi.

   Iar în cazul lui Ciucă, Iohannis a dat ordin să se ia toate materialele de la CNATDCU, ca să nu poată să lucreze.

   În cazul lui Bode, UBB nici nu a verificat întreaga lucrare.

  • Miăiță, psd-ist an alfabet functional, rum egator de dej ectii anteniste, ” Pasajele care pot cădea….”
   „CARE POT….” nu cad, nu e ilegal, nu e plagiat, doar pot fi. Da’ nu e.
   Im becilule

 11. Vă contrați degeaba. Să vă spun niște adevăruri: Udrea e în închisoare, Ghiță e fugit la sârbi, Kovesi a plagiat. Restul sunt vorbe după cum vă dictează partidul.

  • Ești același postac PNL de mai sus, nu păcălești pe nimeni. Dar de ce ești așa disperat? A dat Hellvig ordin pe unitate să distrageți atenția de la plagiatul lui Bode?

 12. notiunea de vinovatie colectiva sau prezumtia de vinovatie?

 13. Argatii Varanului i-au luat locul lui Ciuvica si au intrat in sevraj. Concluzia? Kovesi e procurorul sef al Europei, iar stapanul lor, Felix. ramane un infractor. Restul e latrat la luna!