G4Media.ro

Procurorul general suspendat al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, a primit 30 de…

Sursa/ Captură video din momentul reținerii

Procurorul general suspendat al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, a primit 30 de zile de arest la domiciliu

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au decis vineri seară ca procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo să stea în arest la domiciul pentru următoarele 30 de zile.

În apărarea sa, Stoianoglo a spus că este nevinovat și că va atacă în instanță decizia din această seară.

Procurorii nu au prezentat probe în afară de niște screenshot-uri de pe internet și din ziare”, a declarat Stoianoglo imediat după aflarea verdictului.

El a mai spus că va clarifica situația sa în următoarele 30 de zile de arest la domiciul. Stoianoglo a mai adăugat că din prima zi a prezentat documente care demonstrează că nu are nimic în comun cu acuzațiile care îi sunt aduse de acuzator.

Stoianoglo a afirmat că decizia de astăzi este influențată politic și că actuala guvernare ar dori să îl înlăture din funcție pentru a captura politic instituțiile statului.

Pe de altă parte, procurorul care anchetează cazului lui Stoianoglo, Viorel Furtună, a respins afirmațiile procurorului general suspendat și că nu crede că instanța va luata altă decizie în cazul recursului formulat de Stoianoglo.

„Dacă nu erau suficiente probe instanța nu a avea să admită demersul, dar așa instanța nu a aplicat cea mai gravă măsură preventivă, dar a aplicat-o pe următoarea după ierarhie. Adică – arestul la domiciliu. Deja restul măsurilor sunt mai blânde. Instanța a constat că nu este necesară cea mai aspră măsură, dar este suficient arestul la domiciliu. Arestul la domiciliu fără probe nu poate fi aplicat”, a declarat Furtună”, citat de Ziarul de Gardă.

Stoianoglo a fost reținut marți seară de către procurorii anti-corupție pentru mai multe capete de acuzare legate de abuz în serviciu și corupție.

Foto: Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, înconjurat de mascați. Sursa/Captură video

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter