G4Media.ro

Procurorul general, nemulţumit de bugetul alocat de coaliţia PSD-ALDE, solicită 27 de…

Procurorul general, nemulţumit de bugetul alocat de coaliţia PSD-ALDE, solicită 27 de milioane de euro în plus: E nevoie de bani pentru operaţionalizarea Secţiei pentru magistraţi şi pentru expertiza din dosarul 10 August

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a depus la Parlament mai multe amendamente la proiectul de buget şi solicită alocarea în plus a aproape 27 de milioane de euro pentru parchete, DNA şi DIICOT.

Lazăr solicită 5,4 milioane de euro pentru angajarea a 50 de poliţişti la DIICOT, a 66 de auditori de justiţie, 25 de tineri procurori, 18 specialişti în percheziţii informatice şi 9 grefieri.

De asemenea, procurorul general solicită suplimentarea fondului de flagrant de la DNA şi DIICOT cu aproape 850.000 de euro şi încă 1,6 milioane de euro pentru „cheltuieli judiciare”, precum plata expertizelor, cum este cea din dosarul 10 August. În cazul violenţelor jandarmilor asupra civililor paşnici, procurorii militari au dispus efectuarea unei „expertize fizico-chimice asupra substanțelor cu efect iritant lacrimogen folosite de forțele de ordine în cursul intervenției”.

Şeful Ministerului public solicită aproape 10 milioane de euro pentru  construcţia sediilor DIICOT şi ale parchetelor de pe lângă Judecătoriile Moineşti şi Mangalia şi parchetelor de pe lângă Tribunalele Dâmboviţa şi Galaţi. De subliniat că, potrivit procurorului general Augustin Lazăr, DIICOT plăteşte 58.000 de euro lunar chirie pentru sediul central din Calea Griviţei.

Lazăr cere aproape 360.000 de euro şi pentru „utilaje şi echipamente” pentru Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SIIJ). La capitolul bugetar „bunuri şi servicii”, procurorii solicită suplimentarea cu peste 4 milioane de euro pentru Secţia de anchetare a magistraţilor.

„Suma stabilită de MFP în proiectul de buget pe anul 2019, la titlul 20 „Bunuri şi servicii”, nu a avut în vedere necesitatea asigurării sumelor destinate SIIJ, care, începând cu anul 2019, urmează să îşi desfăşoare activitatea într-un sediu închiriat de la RAPPS, ceea ce implică cheltuieli suplimentare cu amenajarea spaţiului, utilităţi, chiria pentru sediu, etc”, se arată în amendamentele Ministerului Public.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Pai tocmai de-aia nu primeste bani, pentru 10 august!

 2. Pai tocmai d-aia trebuie sa primească banii! Să spună lumea că PSD nu blochează investigația!

 3. Taica Gusti are probleme cu … tabla … adunarii!?

  Din ce spune el, rezulta vreo 18,2 milioane. Daca mai pui ca sediul DIICOT nu poate fi construit intr-un an, suma necesara ar fi de cca. 9 milioane. Cheltuielile suplimentare pentru expertize, bagand in fata cu expertiza pentru 10 august sunt de tot rasul. Poate si un elev de clasa a 4-a sa citeasca ca scrie pe prospectul gazelor iritante. Ar mai ramane probabil vreo 8 milioane care se vor aproba in buget.

  Ceea ce este cu totul altceva decat enormitatea de 27 de milioane de euro cerute de batranul procuror comunist.

  • Aritmetica:4000000+36000+10000000+1600000+850000+58000×12 (chiria pe 12 luni) = 22906000, nu 18.2.
   Mi-e greu sa cred ca solicitarea nu a avut si un tabel atasat, care nu apare in articol…
   Cat despre expertiza, nu e suficient sa citesti prospectul ca sa iti dai seama ce efect are o substanta in conditii specifice. De exemplu, daca poate agrava o boala preexistenta….Pentru asta ai nevoie de cunostinte de facultate, nu de clasa a IVa!

 4. Solicita dar nu o sa primeasca. Sectia de procurori pentru anchetarea magistratilor obtine imediat finantare separata iar evenimentele din 10 august vor fi clasate.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.