G4Media.ro

Procurorul general îi răspunde ministrului Justiției: Încheierea protocoalelor cu SRI – stabilită…

Procurorul general îi răspunde ministrului Justiției: Încheierea protocoalelor cu SRI – stabilită în Planul de acţiune pentru implementarea Strategiei Naţionale Anticorupţie, document semnat de Tăriceanu

Parchetul General arată că Planul de acţiune pentru implementarea Strategiei Naţionale Anticorupţie (SNA), adoptat în anul 2005 printr-o hotărâre de Guvern, stabileşte „fără echivoc” încheierea unor protocoale între parchete şi ministere cu SRI, SIE şi CSAT.

Planul de acțiune a fost aprobat printr-o hotărâre de Guvern semnată de fostul prim-ministru Călin Popescu Tăriceanu.

Într-un comunicat de presă transmis vineri, Parchetul General oferă explicaţii „în vederea lămuririi tuturor aspectelor care au condus la încheierea unor protocoale de cooperare între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Serviciul Român de Informaţii”.

Astfel, Parchetul General susţine că, prin HG nr. 231 din data de 30 martie 2005 privind „aprobarea Strategiei Naţionale Anticorupţie pe perioada 2005 – 2007 şi a Planului de acţiune pentru implementarea Strategiei Naţionale Anticorupţie pe perioada 2005 – 2007”, în cadrul domeniului prioritar II „Combaterea Corupţiei” din Strategia Naţională Anticorupţie (SNA) s-a prevăzut că, „în vederea creşterii operativităţii şi eficienţei în activitatea de urmărire penală, va fi consolidat controlul efectiv şi nemijlocit al procurorului asupra activităţilor de investigare şi cercetare penală efectuate de poliţia judiciară. De asemenea, se vor pune la punct proceduri care să permită sesizarea de îndată a procurorului de către structurile informative şi de investigaţie prin transmiterea oricăror informaţii şi suport probator referitoare la săvârşirea unor acte sau fapte de corupţie sau crimă organizată”.

Totodată, spune Parchetul General, obiectivul nr. 9 din cadrul Domeniului prioritar III: „Cooperare internă şi cooperare internaţională” reglementează stabilirea unor proceduri clare de colaborare între toate structurile cu atribuţii în lupta anticorupţie.

„Planul de acţiune pentru implementarea SNA stabileşte, fără echivoc, în sarcina Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţiei Naţională Anticorupţie (fost Parchetul Naţional Anticorupţie), Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Justiţiei, Ministerul Afacerilor Interne, încheierea unor protocoale pentru stabilirea procedurilor de comunicare cu Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe, alte structuri de informaţii. A se vedea măsura 4.5 – Sesizarea de îndată a procurorului care instrumentează cazuri de corupţie sau crimă organizată de către structurile informative şi de investigaţie prin transmiterea oricăror informaţii şi suport probator referitoare la săvârşirea unor acte sau fapte de corupţie sau crimă organizată”, precizează Parchetul General.

Precizările vin după ce ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a cerut miercuri revocarea procurorului general Augustin Lazăr, iar unul dintre motivele invocate este faptul că a fost încălcată legea prin încheierea unor protocoale cu SRI.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

36 comentarii

 1. Invierea lui Lazar!

  • dupa ce Slugarel l-a executat prin metoda stalinista a procesului trucat.

  • Nu vă bucurați degeaba, doar fiindcă … a grăit procurorul comunist ceva din disperare!

   Tăriceanu era de câteva luni prim-ministru. E normal să fi avut lacune în educația juridică. Apoi, nu văd scris nicăieri că erau protocoale secrete, caz în care premierul se poate baza pe buna credința a celor din subordine.
   Pentru mofluzii cu minte scurtă, coordonarea justiției era făcută pe atunci de M. Macovei, dirijată de Băsescu (adică doi criptocomuniști, ambii cu apucături totalitare).

  • @profun

   Ne iei de prosti. Tariceanu a fost premier 4 ani dupa acel HG. Mai mult, vreo doi ani nu a mai avut-o nici macar pe Macovei ministrul al justitiei, a guvernat cot la cot cu PSD-ul. Nu putea sa anuleze acel HG?

   Din 2012, PSd si Tariceanu sunt practic la guvernare. Au facut ceva anume in perioada asta in privinta acestor protocoale? Le-au contestat in instanta? Au facut modificari legislative in privinta asta? Puteau, de exemplu, sa le lase fara baza legala. Au luat masuri prin Comisia de control a SRI?

   Nimic, nada, zero, tacere totala.

   E doar mult fum aruncat acum in aer, ca sa isi acopere modificarile horror asupra legilor justitiei, asupra codului penal si codului de procedura penala. Ca sa acopre scandalul cu demiterea procurorilor sefi, care nu raspund la comenzi.

   La orice contestare din partea partenerilor externi, a populatiei, a magistratilor, a opozitiei politice, ei urla in cor: Protocoalele! Protocoalele!

  • Bubosule cam pute a rahat motivarea pentru demiterea pocurorului general.
   Slugarel cere-i si demisia si lui Tradiceanu ca el a semnat protocoalele!

  • silicon,

   Nu te-mbufna la mine. Nu-s eu de vină că ți-ai pus/ ți-ai permis doar un silicon.

   Zici că spui (sic!) matale:
   „Ne iei de prosti. Tariceanu a fost premier 4 ani dupa acel HG. Mai mult, vreo doi ani nu a mai avut-o nici macar pe Macovei ministrul al justitiei, a guvernat cot la cot cu PSD-ul. Nu putea sa anuleze acel HG?”

   Dacă erau secrete, nu le știa premierul. Hai că nu-i greu, mai ales dacă nu vrei să faci pe … niznaiu.

   „ … Din 2012, PSd si Tariceanu sunt practic la guvernare. Au facut ceva anume in perioada asta in privinta acestor protocoale? Le-au contestat in instanta? Au facut modificari legislative in privinta asta? Puteau, de exemplu, sa le lase fara baza legala. Au luat masuri prin Comisia de control a SRI?
   Nimic, nada, zero, tacere totala. …”

   Pe bune(!?), dacă nu le găsea comisia parlamentară, funcționau și acum. Nu s-au desecretizat toate. Ieșind la lumină a fost declarată de CCR ca nelegală-neconstituțională colaborarea SRI magistrați (ceea ce nu l-a împiedicat pe Lăzărică să mai Prună, pardon, pună de unul ilegal).

   Dacă nu vrei să fii luat de prost, deschide-ți ochii și vezi că nu-i ușor să lupți cu un sistem mafiot care s-a consolidat 10-12 ani, și pe bani foarte mulți.

   De-aia luptă ca disperații să rămână tot ei la butoane, sprijinindu-se și pe mii de … dăștepți volintiri de ocazie (cum văd destui mișunând pe G4), care mușcă din momeala că cele două secretare ale PSDului din teleorman sunt culmea corupției din Ro iar Microsoft, EADS, ALRO, păduri, retrocedările care au mers până la localități întregi etc. sunt … apă de ploaie .

   Dacă ții la prestanța ta, gândește un pic măcar. Lasă lozincile pentru cei slabi de minte

  • @profun
   Eşti un propagandist patetic pentru mafia PSD/ALDE şi toată lumea vede asta, jigodie slugarnică ce eşti.

   Nu păcăleşti pe nimeni.

  • Hopaaa, a reapărut pe portativ trolul profund. Având minte puțină, la fel ca și bătrânul derbedeu mincinos Tăriceanu, în apărarea căruia sare ca o maimuță la banană, trolul crede că dacă acele protocoale sunt numite „secrete”, înseamnă că nu are cum să le știe nimeni de pe planetă. Chiar și așa, tot ar ști de ele măcar cei care le-au legiferat, printre care se află unealta securistă numită Tăriceanu. Nici măcar faptul că a devenit un boșorog senil care nu știe pe ce pod se află, nici asta nu șterge faptul real, că el, otreapa stalinistă, e părintele acestor protocoale. Auzi, că le-a găsit comisia parlamentară. Păi nu erau secrete de nu le dibuia nimeni, după mintea trolului? Sunt secrete dar trolul știe și câte au rămas „nedesecretizate” și care sunt ilegale, fără să ne spună și de ce nu i-au dat int judecată „descoperitorii” pe cei care au cot ilegalități. Te umflă și râsul când auzi că mafioții si trolii mor în luptă cu ….sistemul mafiot de „10-12” ani. Dacă adunăm 12 la anul 2005, iese 2017 ceea ce înseamnă că, după creierul profund al trolului, sistemul mafiot a fost consolidat taman de mafia PSD-ALDE. Ce idiot. Sau poate a vrut să numere cei 12 ani dinainte să pună escrocii japca pe țară, dar atunci ar reieși că bazele sistemului mafiot au fost puse pe vremea magistrului Năstase. Cum o dai, iese prost. Când ești un trol dobitoc, așa se întâmplă, te lovești singur peste gură. Și ca sa fie profund de penibil cu totul, trolul mai aduce in discuție și marile jafuri comise de borfașii care îl pun să scrie aici. Cretinul îi demască pe cei pe care ar trebui să-i servească. De exemplu, vorbește despre dosarul retrocedărilor în care este inculpat tocmai „suflețelul” lui, semi-analfabetul boldrvic Tăriceanu, pe care l-au pus stăpânii lui de la fabrica de troli să îl susțină. Atâta imbecilitate ca trolii ăștia de pe aici, mai rar. Profund imbecili.

 2. Muie #slugarel

 3. Draga taricene:
  Te-a pus dl. Lazar in offside! Ce afront!
  Nu este o problema, poti oricind sa dai vina pe Basescu, ca el era mare boss atunci.

 4. SAH-MAT Tudorel si Dragnea!

 5. Basescu e de vina!

  • ma indoiesc , mai curand soros ! reptilian cunoscut ! Oricum i-a înțepat balonul lui tariceanu , dacă nu se dezice repede de prostia asta cu protocoalele va plati politic de o sa-l usture!

  • Da’ si basescu…!

 6. Toata lumea, in frunte cu Tudorel si Livache, stie exact cum au aparut protocoalele si care a fost necesitatea tehnica a aparitiei lor. Problema este ca, in urma acestor protocoale, ei au putut fi ascultati in timp ce-si negociau mitele in veceuri, cimitire, etc. Ori asta se putea face numai cu suport tehnic de la SRI si asta nu le place!

 7. Of of mai mai.
  Asta se intampla cand te pui cu procurori cu vechime de 35 de ani.
  Ce jale ce suspin !

  Lovitura teribila sub centura. Speram ca i-a cocosat.

 8. Asta asa, ca sa se sature puii de comunisti sau de slugi ale comunistilor precum este fiul militianului din Gratia-Teleorman si Tariceanu fiu adoptat de liberal ce a pactizat in 1945 cu comunistii lui Dej, Pauker, Luca, etc !

  • @Susu: când vorbești despre puii de comuniști și despre slugile lor presupun că te referi la coMUISTI…
   Jos partidul comunist,
   Și cel vechi și cel muist!

  • @Trici,
   La ei, la ei !

   PS. Vezi ca ti-am lasat un raspuns la articolul ala in care tu si Scara ati postat mult si in care ne-am contrazis !

  • @susu: am citit, probabil ai dreptate, sunt prea vehement. Cred cu tărie că trebuie să facem mai mult.
   În timp ce noi dezbatem, ne contrazicem, kktul a ajuns la 1 mm sub nari și mi-e teamă că ne paște anaerobioza. Cei care sunt mai copți și au prins comunismul lui Ceașcă știu cum e…

 9. asteptam varianta moliceanului

 10. Prin urmare nu doar ca protocoalele sunt 100% legale dar decizia a fost semnata chiar de senilul balonat cariceanu!
  Se pare ca starpitura buboasa tocmai a luat o muie nucleara dar ce conteaza, nu-i asa?
  Muie canaliilor! Distrugerea psd, obiectiv national.

  • @triciupa,
   Nu incape nicio indoiala ca protocoalele au fost/sunt legale si necesare, ba dupa parerea mea trebuiau incheiate protocoale inclusiv cu FBI-ul, pentru a beneficia de vasta lor experienta in lupta cu gangsterii…La cat s-au intrebuintat ca sa-l prinda pe Al Capone, prinderea lui Dragnea ar fi fost un fel de ”piece of cake”, o treaba rezolvabila intre 2 runde de darts…

 11. Oricum pana acum nici unul din cei ce blameaza aceste protocoale, nu a cerut in instanta ca ele sunt ilegale mai fu seama ca multe tari folosesc interceptari, in spiritul Legii desigur, ceea ce ma duce cu gandul ca ei stiau acest lucru. Si iaca drace ca tocmai pe vremea guvernarii lui taricica apare aceasta hotarare de guvern ce ,,stabileste fara echivoc,, cica, incheierea protocoalelor ( ce sa vezi?chiar ii obliga!)!!!
  Ei acuma sa te tii, sa vezi iesiri la rampa, la scena deschisa, tipete, strigate, urlete si toata pleiada de manifestari, ba ca-i de vina cum zicea un coleg mai sus, Base, ba Ciolos desi la vremea aia nici nu auzise nimeni de el, ba Burebista si in final sfarsiti de epuizare vor spune, EVRIKA……..Tutankhamun, el e vinovatul frate, nu mai cautati!!

  • Ana,
   Incet-incet pana si majoritatea pesedista a CCR se va dezice de ei, pt ca prin exagerarile lor deja devin periculosi !

  • Susu,
   E foarte corect ce spui tu dar pana una alta, unde-i amicul nostru? In oras cu noi toti, in acelasi loc caci mi s-a acrit deja de nu mai pot iar Emetiral am uitat sa-mi cumpar de la farmacie!

  • Ana. De emetiral poti sa te lasi, dupa oarece antrenament.
   Si poti trece chiar si peste raul de mare cel mai rau. Doar exercitiu si echilibru! Parol!
   Ana, fii barbata!

 12. Nu e nimic dr explicat. Ei vor sa tina in amortire miliardele carecsunt dupa gratii si miliardele care se pregatesc sa treaca pragul acestora. Daca ar vorbi si unii si ceilalti ar fi jale.

 13. TuDorel nu cunoaste sensul sau forma unei evaluari dar are senzatia ca a produs deja 2 capodopere.
  Un raport corect si bine intentionat arata si partile GRESITE dar si cele BUNE din activitatea celui evaluat. Un raport echilibrat contine obligatoriu ambele aspecte. Facerile lui TuDorel in ambele situatii sunt „ievaluari” de genul rechizitoriu sovietic sau Coreea de Nord pline de exagerari si frustrari personale.
  Dar, in lumina realitatii paralele cultivate de PSD-ALDE important este ce scrie in „ievaluare” NU conformitatea cu realitatea.

  Pentru PSD un dialog civilizat, argumentat este ca o limba straina pentru Viorica. Ei nu pot intelege acest gen de comunicare.
  Lazar isi pierde vremea incercand sa demonteze si sa arate ridicolul argumentatiilor celebrului tudorel in 20 de puncte. Rapsunsul pe care PSD il poate „pricepe” este poate doar un contra-atac. Daca exista vreo sansa ca PSD sa poata fi scos in afara legii asa cum s-a sugerat de catre Moise, chiar ca ar trebui incercat acest demers! Hai Lazar, Iohannis! Faceti ceva si veti avea sprijinul oamenilor.

  Pentru toti ceilalti care am vrea totusi sa mai ramanem in aceasta tara trebuie sa ne mai ajutam si singuri. Un minim efort de a iesi in strada ar fi mare lucru iar gestul ii inspira si incurajeaza si pe altii care s-au saturat de coruptii care isi fac legi pentru ei.

 14. Fratilor, cum ii aplicam un sut unde trebuie slugii netrebnice a infractorilor? Ii mai permitem sa ocupe vreo functie universitara magazionerului de la Iasi? Dar fiu-sau nu trebuie zburat din post prin evaluare?

  • TuDorel s-a ocupat doar de „ievaluare” procurorilor șefi, la ministerul de care ar trebuie sa se ocupe nu a făcut nimic: nu s-a ocupat de condițiile în care muncesc judecătorii, grefierii, …,are reclamații sibgreve la usa lui ..
   Pușcăriile zac în aceeași mizerie pe care o reclama tot el acum doi ani ( pentru care a dat drumul la infractori pe strada, multi dintre ei făcând alte victime), sunt păzite de pușcăriași, nu a acordat drepturile bănești gardienilor ( ore suplimentare,etc, etc).
   tuDorel e ca un vecin care reclamă mizeria din curtea vecinilor, in timp ce la el colcăie gândacii și curtea ii este inundata de buruieni…
   Apropo, dnle tuDorel, ați făcut vreun raport asupra efectelor avute de grațierea pe care ați făcut-o?? Câte victime, ce pagube materiale s-au produs?? Cate alte vieți nevinovate ați afectat, cate victime ați facut??
   A meritat ce ați făcut în ultimul timp?? Sunteți mai împlinit?? Nu ma refer la împlinirea materiala.
   dnle, tuDorel, eu zic că ați pierdut tot, v-ați mânjit într-un an tot ce ați făcut o viață întreagă…
   Nu zic că Lazar e perfect, că Kovesi e perfecta, probabil toți au greșit cu cate ceva..dar Dvs sunteți perfect??dar guvernanții care au făcut praf totul în doi ani, care au determinat sute de mii de români, în floarea vârstei să părăsească țara, sunt perfecți??? I-am evaluat și noi, reclamam de ceva vreme că au făcut totul varza, dar nu se simt sa plece…declansati va rog și pt ei procedura de demitere..daca mai aveți un dram de regret, va rog să recunoașteți tot, opriți aruncatul in gol/ demiterea macar in al doisprezecelea ceas…macar sa nu ajungeți să fiți scuipat pe stradă, Dvs și copiii Dvs… renunțați să mai fiți avocatul tâlharilor, nu pot sa cred că un ministru al.justitiei apară un condamnat (chiar daca a fost cu suspendare) , a unuia care are maimkulte dosare de furt , de la copii sau de la cetățenii europeni…

 15. Dragnea tocmai ce s-a dus la Cotroceni cu cele 10 porunci ( ale lui, nu cele biblice).
  Într-una dintre ele cerea lustatia celor care au semnat și au impus aceste protocoale…
  Deci, să înceapă cu Tăriceanu și cu el ( tot nu m-am lămurit cum e cu protocolul semnat în numele lui pe când era la Ministerul Dezvoltării… nu înțeleg de ce comisiile alea fantoma sau ziariștii nu îl întreabă de el…)
  Dar până la urma ce e mai grav pentru popor: sa fure tâlharii ca el sau să existe aceste protocoale prin care îi prin când fură???
  Eu, ca om obișnuit, care nu fura nimic și trăiește din ce produce, nu am nicio problema cu protocoalele, ba din contra – sper ca toate instituțiile statului să colaboreze cât mai mult astfel încât să mă simt in siguranță ca cetățean al acestei țări

  • Absolut corect; poate sa-mi zica cine cum o vrea, dar in opinia mea, pentru a scapa de mafioti si banditi – mai ales cei care controleaza si politicul – TREBUIE sa existe protocoale de colaborare si echipe mixte intre angajati din domeniul informatiilor si fisc / justitie / economic etc. Daca vrem sa nu fim condusi de o gasca de banditi, trebuie lasata lesa controalelor mai larga

 16. CU DEOSEBIT ,RESPECT ,DOMNULE @CU OCHIPEVOI,VA SUSTIN SI CU TARIE ,SUBSCRIU LA TOATE MESAJELE ,DVS , FOARTE PERTINENTE , CONTRA JEGURILOR POLITICE ,ACTUALE DIN ROMANIA !!!!!!!!TREZITI-VA ROMANII DE AICI DIN TARA SI DE ,AIUREA .!!!!!!!!

 17. CU DEOSEBIT ,RESPECT ,DOMNULE @CU OCHIPEVOI,VA SUSTIN SI CU TARIE ,SUBSCRIU LA TOATE MESAJELE ,DVS , FOARTE PERTINENTE , CONTRA JEGURILOR POLITICE ,ACTUALE DIN ROMANIA !!!!!!!!TREZITI-VA ROMANII DE AICI DIN TARA SI DE ,AIUREA .!!!!!!!!

 18. http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/60455
  dupa cautare cu google

  La anexe, pct 4.5:
  „Indicatori de evaluare a stadiului realizării măsurii” =
  „Stabilirea procedurilor de comunicare / Protocoale semnate de instituţiile implicate „