G4Media.ro

Procurorul general a scăpat unei tentative de asasinat: Bine că am schimbat…

Sursa Foto: Twitter

Procurorul general a scăpat unei tentative de asasinat: Bine că am schimbat maşina în ultimul moment  / Bomba cu şrapnel, plasată pe marginea drumului într-o curbă în care maşinile încetinesc, a făcut un crater cu diametrul de 3 metri

Procurorul general al Bulgariei, Ivan Geshev, şi familia sa, au fost ţinta unui atentat terorist, a declarat adjunctul său, Borislav Sarafov, după ce o bombă a explodat în faţa coloanei de maşini cu care călătorea acesta, informează presa bulgară, citată de News.ro

În cadrul unui briefing în apropierea locului unde a avut loc explozia, Sarafov a declarat că nu a fost vorba de intimidare, ci de o tentativă de asasinat. Doar soarta a împiedicat un deces, a spus Sarafov.

Bomba cu şrapnel, plasată pe marginea drumului într-o curbă în care maşinile încetinesc, a făcut un crater cu diametrul de 3 metri. Explozia cu o forţă a aproximativ 3 kg de TNT a deplasat maşina blindată în care se afla Geshev pre stânga, a adăugat Sarafov.

„Sunt convins că vom prinde făptaşii. Statul nu îşi poate permite să permită astfel de incidente. Acesta este un atac la adresa integrităţii statului. Trimite un semnal partenerilor europeni că Bulgaria nu îşi poate proteja instituţiile. Procurorul general se află în prezent într-un loc sigur”, a declarat Sarafov.

Potrivit informaţiilor Televiziunii Naţionale, procurorul general trebuia să se deplaseze în Turcia. Înainte de a pleca, el a decis să meargă la o întâlnire cu procurorii din regiunea Samokov.

Incidentul a avut loc în jurul orei 11:45 între Samokov şi satul Kovachevtsi. Nimeni nu a fost rănit în incident, a declarat secretarul şef al Ministerului Afacerilor Interne, Petar Todorov, în cadrul unui briefing.

Marţi, premierul Galab Donev va avea o întâlnire cu ministrul Afacerilor Interne. Acolo vor fi rezumate informaţiile şi vor fi luate măsuri în consecinţă, a precizat Todorov.

„Bine că am schimbat maşina în ultimul moment. Bine că nu au omorât pe cineva! Îmi fac griji pentru copii, au fost foarte speriaţi”, a spus Geshev, conform novinite.com

Procurorul general călătorea împreună cu soţia şi cele două fiice ale lor.

Potrivit AFP, în 2020, mii de bulgari au ieşit în stradă timp de mai multe luni pentru a protesta faţă de corupţia din guvernul premierului de atunci, Boiko Borissov. Mobilizările puternice au cerut, de asemenea, demisia lui Geshev.

Personaj controversat de ani de zile, procurorul general, al cărui mandat se încheie în 2026, a fost acuzat că îi protejează pe cei aflaţi la putere, precum şi că obstrucţionează dezvăluirile de corupţie. Protestele au dus la încheierea mandatului lui Borissov, deschizând o perioadă de instabilitate politică.

Alegerile de la începutul lunii aprilie, al cincilea scrutin în doi ani, nu au reuşit să producă o majoritate clară în ţară, care ar putea fi nevoită să voteze din nou încă din această vară.
viewscnt

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Asta e o recunoastere a eficientei sale,ati auzit la noi sa fie deranjat vreun porcuror?Prescriptie e al doilea lor nume…

  2. Copii: daca ceteşti numa tituluşu’ habar n-ai despre ce procuror (si din ce ţară) este vorba. CA DE OBICEI, n-o aveţi cu tituluşurile! Aştept cenzura!!!!!

  3. Came here to say the same