G4Media.ro

Procurorii din Turcia încep o anchetă împotriva lui Geert Wilders, liderul extremei…

Procurorii din Turcia încep o anchetă împotriva lui Geert Wilders, liderul extremei drepte olandeze, care a scris pe Twitter că președintele Erdogan este „terorist”

Procuratura din Ankara a anunţat marţi că a declanşat o anchetă împotriva liderului extremei drepte olandeze Geert Wilders, pentru insultă la adresa preşedintelui turc, după ce acesta l-a descris pe Recep Tayyip Erdogan drept „terorist”, informează AFP, citată de Agerpres.

Ancheta vizează mesaje ale lui Wilders pe Twitter, ce „conţin insulte scrise şi vizuale” la adresa preşedintelui turc, a afirmat Biroul procurorului.

„Erdogan este un islamist ce reprezintă un pericol mortal şi care incită la ură şi terorism aici în Ţările de Jos”, a scris Wilders luni pe Twitter. De asemenea, el a publicat o caricatură ce reprezintă jumătate din faţa lui Erdogan pe un drapel al Turciei şi o altă jumătate pe drapelul grupării Stat Islamic, caricatură însoţită de cuvântul „terorist”.


„Niciun cuvânt pronunţat de Geert Wilders şi banda sa de neo-nazişti nu face doi bani. Adevăratul pericol este că guvernele în aparenţă moderate şi decidenţii politici aşa-zişi responsabili din Europa pot să le împărtăşească ideile”, a reacţionat directorul pentru comunicaţii al preşedinţiei turce Fahrettin Altun.

Purtătorul de cuvânt al lui Erdogan, Ibrahim Kalin, a distribuit la rândul său pe Twitter o imagine cu Wilders care îşi atinge vârful nasului cu un stilou, imagine însoţită de cuvântul „imbecil”.

Liderul extremei drepte olandeze a mai provocat indignarea Ankarei în octombrie anul trecut, cu un mesaj similar ce îl viza pe preşedintele turc. El a publicat pe Twitter o caricatură cu Erdogan, cu o bombă pe cap, însoţită de cuvântul „terorist”. Erdogan a depus atunci plângere împotriva lui Wilders.

Sursa foto: Geert Wilders / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. E , si nu ii ?

 2. Lucreaza Florica cu juma de norma si in Turcia?

 3. Doi nebuni extremisti.
  La carceră cu ei.

 4. Burul ăsta împuțit negustor de sclavi ar trebui să viziteze o pușcărie turcă să i facă rozeta franjuri

 5. Intr-o societate prea ‘politically correct’ doar nebunii mai pot sa spuna adevarul.

  Da, Erdogan e un extremist.
  La fel e si Wilders.

  Doi demagogi periculosi, insa doar unul dintre ei are puterea de a isi pune ideile in practica.

 6. rabla turceasca trebuie indepartate de europa!