G4Media.ro

Procurorii au pus sechestru pe banii lui Dodon. Oamenii legii au cerut…

Foto: fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon. Sursa/Igor Dodon Facebook

Procurorii au pus sechestru pe banii lui Dodon. Oamenii legii au cerut prelungirea mandatului de arest la domiciliu

Procurorii anticorupție au fost, miercuri, sechestru pe averea găsită la percheziții a fostului președinte prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon, mai precis asupra unor sume importante de bani în lei moldovenești și valută.

Procurorii au pus sechestru pe circa 2,14 milioane de lei moldovenești [circa 110.000 de euro], respectiv: 7.100 euro și 20.000 de ruble rusești, depistați la domiciliul fostului șef de stat; 10.005 de euro, depistați în cadrul cercetărilor efectuate asupra unui automobil, dar și 37.450 de euro depistați într-un bun imobil din municipiul Chișinău.

De asemenea, oamenii legii au mai a mai pus sechestru și pe 689.600 de lei moldovenești, 17.005 de euro și 1.000 de dolari americani, depistați la domiciliul mamei fostului șef de stat din satul Sadova, raionul Călărași.

Cu autorizarea magistraților au fost aplicate sechestre pentru a asigura o eventuală confiscare specială sau confiscare extinsă a mijloacelor financiare în sumă totală de 2.145.000 lei”, se arată în comunicatul Procuraturii Anticorupție de la Chișinău.

Procurorii i-au adus învinuiri şi mamei lui Igor Dodon, pentru presupusă complicitate la îmbogăţire ilicită. Acesta este doar unul dintre cele cinci capete de acuzarea care i-ar putea aduce lui Igor Dodon circa 20 de ani în spatele gratiilor.

Măsura de azi vine să completeze sechestrele aplicate anterior pe terenul și casa individuală din Chişinău a familiei Dodon, mai multe terenuri și construcții, situate în extravilanul satului Sadova, raionul Călărași, deținute prin intermediul unor persoane interpuse, apropiate fostului șef de stat, terenuri și șase construcții de agrement amplasate în satul Molovata pe malul Nistrului, raionul Dubăsari, deținute prin intermediul cumnatului lui Dodon, un presupus complice al fostului preşedinte.

Săptămâna trecută procurorii au anunţat că au finalizat un alt dosar, al cincilea pe numele lui Dodon, în care acesta este învinuit că, în perioada anilor 2008-2009, pe când deţinea funcția de prim-viceprim-ministru şi ministru al Economiei și Comerțului.

Atunci, Dodon a semnat avizul care a favorizat încheierea de către directorul general al companiei de stat Energocom cu o companie străină din Ungaria a unui contract privind procurarea energiei electrice pentru Republica Moldova, în volum de 2.320.000.000 kw/h, pentru perioada mai 2008 – iunie 2009, la un preţ ridicat prin intermediul unor offshore-uri. Prejudiciul este estimat pentru stat a fost calculat la 12 milioane de dolari.

De asemenea, procurorii anticorupție au înaintat un demers de prelungire a mandatului de arest la domiciliu emis în privința fostului lider prorus de la Chișinău pentru încă 30 de zile de arest la domiciliu.

Foto: fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon. Sursa/Igor Dodon Facebook

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter