G4Media.ro

Procuroarea din dosarul Dragnea – Tel Drum, cercetată disciplinar de Inspecția Judiciară…

Procuroarea din dosarul Dragnea – Tel Drum, cercetată disciplinar de Inspecția Judiciară pentru un comunicat de presă dat în cazul Caracal

Inspecția Judiciară o cercetează disciplinar pe Alexandra Lăncrănjan, procuroarea DNA care instrumentează de doi ani dosarul Liviu Dragnea – Tel Drum, pentru presupuse abateri săvârșite cu ocazia publicării unui comunicat de presă legat de dosarul tragediei din Caracal, potrivit unui comunicat al instituției.

UPDATE: Alexandra Lăncrănjan a precizat, într-o postare pe Facebook, că a aflat din presă despre începerea cercetării disciplinare împotriva sa și i-a invitat pe cei de la Inspecția Judiciară ca etapele următoare ale cercetării să le afle cu respectarea normelor legale.

”Am aflat “oficial” din comunicatul de presa al Inspectiei Judiciare de inceperea cercetarii disciplinare fata de mine si colegii mei. Sper ca etapele urmatoare sa le aflu, in mod legal, inainte de emiterea notelor de presa”, a scris procuroarea Lăncrănjan.

——————————————————————————————————————————–

Comunicatul Inspecției Judiciare:

Inspectorii judiciari din cadrul Direcţiei de inspecţie pentru procurori au dispus începerea cercetării disciplinare faţă de:

1. doamna procuror Diaconu Antonia din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești
2. domnul procuror Iordache Cosmin Adrian din cadrul Direcției Naționale Anticorupție-Structura centrală
3. doamna procuror Lăncrănjan Carmen Alexandra din cadrul Direcției Naționale Anticorupție-Structura centrală, toți sub aspectul comiterii abaterii disciplinare prevăzută de art.99 lit. a) din Legea nr. 303/2004 republicată, cu modificările și completările ulterioare, și

1. domnul procuror Popescu Ovidiu Cristian din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, în prezent suspendat din funcție
2. domnul prim procuror Zăvoianu Cătălin Alexandru al Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, ambii sub aspectul comiterii abaterilor disciplinare prevăzute de art.99 lit. a) și j) teza a II a din Legea nr. 303/2004 republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Inspectorii judiciari au reţinut că domnul procuror Popescu Ovidiu Cristian și domnul prim procuror Zăvoianu Cătălin Alexandru, ambii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal au gestionat în exercitarea atribuțiilor de serviciu date dintru-un dosar penal în curs de efectuare a urmăririi penale, respectiv activități desfășurate nu numai de reprezentanții Ministerului Public ci și de alte autorități/instituții ale statului ce au fost furnizate și preluate în cadrul comunicatelor postate de AMASP și procurorii Antonia Diaconu și Alexandra Carmen Lăncrănjan.

În cuprinsul comunicărilor publice au fost identificate atât informaţii inexacte cât şi date confidenţiale:

a) informaţii inexacte
-așa zisul anunț al Poliției cu privire la lipsa de personal;
-găsirea unui corp carbonizat cu ocazia efectuării percheziției domiciliare din 26.07.2019 la domiciliul numitului D.Ghe.;
-tehnica deficitară a D.O.S. „aceeași ca în toate dosarele penale instrumentate în ultimii trei ani”.

b) informaţii confidenţiale
-împrejurarea emiterii ordonanței provizorii de interceptare și localizare pentru două numere de telefon;
-solicitarea și emiterea unor mandate de percheziție pentru trei locații;
-vizionarea unor imagini ale unor camere de supraveghere private;
-punerea în executare și rezultatul celor trei percheziții;
-identificarea unui autoturism și proprietarul acestuia;
-efectuarea de verificări în zona de domiciliu al proprietarului
autoturismului;
-solicitarea și obținerea altor mandate de percheziție domiciliară.

Foto: Alexandra Lancranjan (InquamPhotos / Octav Ganea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Va asteptati la altceva? Zilnic PSD ne arata ca nu da doi bani pe noi, contribuabili.Stie cineva ce se mai intampla cu speta AdinaFlorea/ folosirea si distribuire unor documente clasificate?

 2. @Magistratii onesti din Romania
  Daca ati rezistat pana acum, mai rezistati un pic. Momentul in care javrele alde pesediste si lichelele lor vor fi trase la raspundere se aproprie.

 3. SS are ca misiune „exterminarea” procurorilor. punerea lor cu botul pe labe.
  au indraznit sa se dea la banditii cale alcatuiesc nomenklatura.

  ordin de la felixescu!

 4. SI CARE-I SURPRIZA ? PENTRU CE CREDEATI CA A FOST CREATA ACEASTA SECTIE ?

 5. Presiunea IJ, este evidenta . Seful IJ isi face cu sarguinta treaba .O justitie care nu este in serviciul cetateanului , nu mai este justitie. Platim prea scump , oameni care sustin o putere corupta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.