G4Media.ro

VIDEO Procesul Revoluției merge din amânare în amânare, la Instanța Supremă. 30…

VIDEO Procesul Revoluției merge din amânare în amânare, la Instanța Supremă. 30 dintre victime au încetat din viață de la termenul anterior, care a fost pe 29 noiembrie. Următoarele dezbateri au loc pe 27 martie

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a decis vineri amânarea procesului Revoluției pentru 27 martie, după trei ore în care s-a făcut apelul părților, constatându-se că 30 de persoane au încetat din viață de la ultimul termen, care a avut loc în urmă cu mai puțin de trei luni, pe 29 noiembrie.

Peste 200 de persoane, părți civile în proces – atât participanţi la Revoluţie, cât şi familii ale celor morţi în decembrie 1989 – din cele aproape 5000 citate, au ajuns la ICCJ pentru a asista la cel de-al doilea termen din dosar. Înalta Curte a luat măsuri pentru ca persoanele să nu aştepte în picioare pe holurile instanţei, astfel că în holul sediului au fost aduse mai multe bănci. De asemenea, pe tot parcursul dezbaterilor, în curtea instanței au fost prezente două mașini SMURD și o ambulanță, pregătite să acorde îngrijiri medicale, în caz de nevoie.

Numai apelul celor prezenți a durat trei ore, iar în acest fel, judecătoarea Florentina Dragomir, desemnată să se ocupe de acest caz, a aflat că 30 de persoane au murit între cele două termene ale procesului. Este vorba atât despre părți civile, cât și părți vătămate. Potrivit procedurii, instanța trebuie să citeze urmașii, pentru a-i întreba dacă vor să înlocuiască rudele în proces și să ceară despăgubiri, acesta fiind și unul dintre motivele de amânare. Un alt motiv a fost legat de cererile unor avocați din oficiu de a studia dosarul. Încă o oră au durat discuțiile pentru stabilirea unui nou termen.

”Având în vedere lipsa de procedură, dispunem identificarea urmașilor, prin intermediul poliției și primăriilor. Părțile civile și persoanele vătămate prezente azi – personal nu vor mai fi citate, nici părțile civile care au solicitat judecata în lipsă pentru că au avocat din oficiu”, a precizat în sală judecătorul Înaltei Curți.

Fostul președinte Ion Iliescu, fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu și fostul comandant al Aviației Militare, Iosif Rus, judecați în proces, au fost absenți.

Acuzațiile procurorilor

Pe 8 aprilie 2019, procurorii Secţiei militare din Parchetul General au trimis în judecată dosarul Revoluției din decembrie 1989, în care Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Iosif Rus şi Emil Dumitrescu au fost puși sub acuzare pentru infracţiuni contra umanităţii.

Dosarul cauzei cuprintre 3.330 de volume, dintre care 2.030 au fost instrumentate după 13 iunie 2016.

Ion Iliescu, membru şi preşedinte al C.F.S.N., Gelu Voican Voiculescu, membru C.F.S.N. şi fost vice prim-ministru al Guvernului României, Iosif Rus, fost comandant al Aviaţiei Militare, şi Emil (Cico) Dumitrescu, fost membru CFSN, sunt acuzaţi în dosarul Revoluţiei din decembrie 1989 de infracţiuni contra umanităţii.

Probatoriul administrat, arată Parchetul, a relevat că întreaga forţă militară a României, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul de Interne – Departamentul Securităţii Statului, precum şi Gărzile Patriotice, începând cu data de 22.12.1989, orele 16:00, s-au pus la dispoziţia Consiliului Frontului Salvării Naţionale şi conducerii acestuia. Din acelaşi moment, grupul de decizie politico-militară al C.F.S.N. a luat deciziile importante cu caracter politic şi militar, urmărind accederea la puterea politică a unui grup preconstituit şi legitimarea politică în faţa poporului român. Cercetările vizează faptul că prin instaurarea unei psihoze generalizate a terorismului ar fi fost create numeroase situaţii de foc fratricid, trageri haotice, ordine militare contradictorii etc..

În acest context, în intervalul 22-30.12.1989 au fost trase aproximativ 12.600.000 de cartuşe.

Psihoza teroristă ar fi fost indusă cu intenţie prin diversiuni şi dezinformări şi a provocat, după 22.12.1989, 862 de decese, 2.150 răniri, lipsirea gravă de libertate a sute de persoane, vătămări psihice. Aceste consecinţe tragice au fost mult mai grave decât cele ale represiunii exercitate în intervalul 17-22.12.1989 (orele 12:00), arată procurorii.

Totodată, aceste diversiuni şi dezinformări ar fi creat condiţiile condamnării şi execuţiei cuplului prezidenţial Ceauşescu printr-un proces penal simulat.

Probatoriul administrat relevă că Ion Iliescu şi Gelu Voican Voiculescu ar fi dezinformat în mod direct prin apariţiile televizate şi emiterea de comunicate de presă, contribuind astfel la instaurarea unei psihoze generalizate a terorismului, şi ar fi participat la dezinformarea şi diversiunea exercitate pentru executarea cuplului Ceauşescu şi ar fi acceptat şi asumat politic acte diversioniste comise de unele cadre cu funcţii de conducere din M.Ap.N., fără a interveni pentru stoparea lor, spun procurorii.

Totodată, Iosif Rus, în calitate de comandant al Aviaţiei Militare, ar fi intervenit în noaptea de 22/23.12.1989, fără drept şi în deplină cunoştinţă de cauză, asupra planului de apărare a Aeroportului Internaţional Otopeni şi ar fi contribuit astfel la moartea a 48 de persoane (40 de militari şi 8 civili), precum şi la rănirea gravă a altor 15 persoane. La 23.12.1989 a emis ordinul diversionist de schimbare a cocardelor tricolore ale elicopterelor aparţinând Regimentului 61 Boteni, fapt ce ar fi dus la deschiderea focului fratricid, implicit la rănirea unor persoane. A emis şi alte ordine militare, conduite care în afara rezultatelor concrete enunţate ar fi contribuit la agravarea psihozei teroriste.

De asemenea, Emil (Cico) Dumitrescu, prin apariţiile sale televizate din 22 decembrie 1989 precum şi prin activitatea de conducere şi coordonare în cadrul Comandamentului militar instaurat la etajul XI al Televiziunii Române începând cu data de 22 decembrie 1989, ar fi contribuit în mod direct la manifestarea fenomenului diversionist existent în intervalul 22 – 30 decembrie 1989.

Sursa foto: G4Media.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

16 comentarii

 1. Asa arata dispretul Statului fata de proprii sai cetateni.

  • Asa arata statul confiscat de statul paralel cu normalitatea.
   Judecatori si magistrati cu salarii de `jdemii de lei, cu `drepturi castigate in instanta`, adica si-au dat bani singuri pe romaneste, cumetrii, si alte smecherii pe sub masa.
   In loc sa-si faca treaba, se fac ca-si fac, si ia bani.
   Numai judecatori si magistrati din alta tara normala mai pot face ceva cu acest dosar!

  • Justitia Româna, stâlp de apărare a infractorilor și criminalilor.
   Salarii NESIMTITE, pensii speciale, pensionari anticipate si COMPLICITATE cu CRIMINALII până se prescriu hoțiile și asasinatele. MAGISTRATII sunt cei care au distrus tara dupa 1989. CCR e o adunatura de lepre caer a distrus si Constitutia

  • Păi da, să desființăm ”justiția” ca să fie ”Infractorii și criminalii” în pericol. Asta e problema mafiei PRO-PSD-ALDE, justiția. Au împânzit-o cu securiști și toate mizeriile pe care le fac ăștia sunt folosite pentru discreditarea magistraților cinstiți care sunt băgați în aceeași oală. Sunt puse în cârca tuturor ”Salarii NESIMTITE, pensii speciale, pensionari anticipate” ale slugilor mafiei, astfel încât ”CRIMINALII” lui Vlad Iulian, ucigașul șef al Securități, să doarmă liniștiți pentru că ”asasinatele lor s-au prescris” prin gija mafiei din care fac parte iar urmașii lor interlopi, să își vadă de ”hoțiile” lor nestingheriți

 2. cati mai sunt de murit? sa stim cat se mai amana

  • Se amana pana mor acuzatii.

 3. Sunteți niste nesimțiți ăștia care vă ocupați cu circul asta de proces!!!!!
  Spuneți naibii că s-au prescris faptele, ca si in celelalte procese si nu mai mâncati banii statului degeaba cu simulacrul vostru …..
  Rușine justiției!!!!!

  • Crimele impotriva umanitatii nu se prescriu niciodata. Plus ca inculpatii din acest proces sunt foarte putini, am inteles ca si securitatea s-a pus la dispozitia cfsn in 22 decembrie 1989, de cine este reprezentata dintre acuzati? Acuzatiile de diversiuni stie oricine ca au fost arma forte exact a securitatii, si ce sa vezi? Nimeni din conducatorii securitatii de la acel moment nu este inculpat, iliescu nu e securist, cui a dat ordine pentru dezinformari si diversiuni? Cine le-a primit, cine le-a executat, cine mai e acuzat pentru aceste acte diversioniste, marca securitatii dintotdeauna? Rechizitoriu in bataie de joc, exact mana executiva a crimelor de-atunci nu exista in acuzarea din acest dosar. Daca felul in care nu e prezenta securitatea in acest dosar e coroborat cu verdictul monstruos dat in cazul disidentului Ursu, in sensul ca cei doi securisti au fost declarati nevinovati, se vede si de pe luna cum securitatea ceausista si-a salvat pielea foarte frumos si criminal, iar justitia si politicul si-au dat mana pentru a scapa securitatea de orice fel de vina. Pe cand procesul securitatii ceausiste? Pe cand sistarea pensiilor speciale uriase luate prin furt absolut jegos de la poporul asta amarat roman, de toti securistii lui ceausescu? Pe cand vedem cu nume si prenume cine au fost securistii lui ceausescu si ce s-a intamplat cu fiecare, unde au ajuns si ce fac, si ce sume obraznice incaseaza de la buget sub forma de pensii speciale, cand ei au chinuit si omorat romanii inainte de ’89, cat si dupa? Tuturor securistilor lui ceausescu ar trebui sa li se anuleze dreptul la pensii in mod automat, fara judecata si plimbare pe la tribunal. Auzi, 30 de victime au murit din noiembrie pana in februarie, pun pariu si camasa ca niciun securist n-a murit de-atunci, sunt bine mersi, si cu banet garla la tescherea.

 4. Tot asa se va intampla si cu dosarul „10 august”

 5. Procesul se aman pana mor toti cei care asteapta dreptatea. Dece Forumul judecatorilor , Initiativa pentru justitie, nu intervin , prin a soliciat grabirea finalizarii dosarului , caci mortii revolutiei le-au permis azi sa se organizeze in asociatii si sa-si impuna anumite opinii?

 6. Au trecut 30 de ani, insa timpul nici nu confirma, nici nu infirma ipoteza/acuzatia ca tenebrosul KGB-ist Ivan Iliescu, nascut in desertul Rosu romanesc, crescut si educat de faraoanca maica muscala, a fost parintele loviturii de stat cu sprijin sovietic. Vor trece inca 10 si inca 10 si nimeni nu va da cep arhivelor secrete. Poate peste inca 50, cand absolut toti protagonistii revolutiei si toti magistratii se vor face oale si ulcele.

 7. Asta e justiția din România! Pt. speciali statul de drept are la bază pensiile speciale. Dosarul Revoluției, Mineriadele, Colectiv, 10 August, parandărătul, pharma, retrocedări, defrișări, etc, nu contează.

 8. Faceti ceva, ca nu mai pot sa-l tin mult timp pe nea Nelu ”la suprafata”, ca n-a prea avut grija sa nu faca excese si i-a cam placut viata imbelsugata…!

 9. Ce, nu va convine?! Mars la munca, pentru ca statul de drept are nevoie de venituri la buget pentru asigurarea independentei Justitiei!

 10. La retrocedari proprietarii au fost tarati 20-30 de ani prin instante. Cum au vandut drepturile litigioase partidului si securistilor, cum „justitia” a rezolvat in 24 ore si i-a „improprietarit” pe „aptrioti”. Ca sa inteleaga toata lumea de ce magistratii sunt cei mai privilegiati cetateni din romania, din banii prostilor!

  Comunistii sunt cei mai mari hoti si cei mai mari criminali din istorie!

 11. Tergiversarile astea fac victime la fel de multe ca Coronavirusul! Ceva antidot gasesc specialistii romani in justitie sau nici macar nu il cauta?