G4Media.ro

Procesul în care Augustin Lazăr a contestat procedura de revocare din funcția…

Procesul în care Augustin Lazăr a contestat procedura de revocare din funcția de procuror general, amânat pe 23 aprilie, cu câteva zile înainte de încheierea de drept a mandatului / Avocat: ”Procesul își pierde din sens”

Procesul în care procurorul general, Augustin Lazăr, a contestat declanșarea procedurii de revocare a sa din funcție de către ministrul Justiției Tudorel Toader, derulat la Curtea de Apel Alba Iulia, a fost amânat pentru 23 aprilie. Judecătorul a constatat că procedura de citare a unuia dintre cei trei intervenienți nu a fost îndeplinită corect.

Noul termen acordat de judecător este aproape de cel la care expiră mandatul procurorului general, finalul lunii aprilie, ceea ce face ca procesul să își piardă din sens, în opinia apărătorului acestuia, avocatul Ovidiu Podaru.

Trei cereri de intervenţie accesorie au fost formulate de Asociaţia Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor şi două persoane fizice – Pompiliu Gheorghe Stan şi Emilian Stancu. Problemele au apărut la citarea celui din urmă.

”Curtea de Apel Alba Iulia a constatat că procedura de citare cu unul dintre cei trei intervenienți în această cauză nu a fost îndeplinită, cauza fiind în stare de amânare, instanța a stabilit un nou termen de judecată pentru data de 23 aprilie 2019, termen până la care vor fi luate toate măsurile pentru ca procedura de citare să fie realizată corespunzător” a declarat Cosmin Muntean, purtător de cuvânt al Curții de Apel Alba Iulia.

Ovidiu Podaru, avocatul lui Augustin Lazăr

”A fost o lipsă de procedură cu unul dintre intervenienți. S-au formulat trei cereri de intervenție până acum, fiecare a încercat să sprijine într-un fel sau altul, din motive diverse, apărarea uneia sau alteia dintre părți, două sunt pentru reclamant, una este pentru pârât, fiecare și-a argumentat pe 10-15 pagini o poziție în sensul în care sprijină pe domnul procuror general sau pe ministrul Justiției” a spus avocatul lui Augustin Lazăr, Ovidiu Podaru.

Întrebat dacă procesul mai are sens, având în vedere amânarea până aproape de termenul de expirare a mandatului de procuror general a lui Augustin Lazăr, avocatul acestuia a spus că ”probabil că nu”.

”Problema este de suspendare, în sensul că se pune problema dacă mai ai ce suspenda sau nu… Ok, de anulat teoretic se poate și după aia, în sensul că se poate cere 1 euro daune morale, sau poate vrei să îți aperi reputația… Dar ca suspendare, în mod evident, nu mai ai ce suspenda decât atâta timp cât actul de numire în funcție este în vigoare” a adăugat Podaru.

Procesul plimbat de la Alba Iulia la București și înapoi. Procurorul general a depus la Curtea de Apel Alba Iulia, oraş în care îşi are domiciliul, o acţiune în contencios-administrativ prin care cerea suspendarea procedurii de revocare a sa din funcţie, declanșată de ministrul Justiției, Tudorel Toader.

De asemenea, Augustin Lazăr a mai cerut suspendarea executării actelor care stau la baza emiterii propunerii respective, inclusiv a raportului privind activitatea sa managerială. Asta se întâmpla la începutul lunii octombrie a anului trecut.

Atunci instanța a stabilit că nu are competența teritorială de a judeca acest caz și l-a trimis la Curtea de Apel București. Pe 12 decembrie 2018, Curtea de Apel Bucureşti a decis că nu are nici ea competenţa de a judeca procesul şi a trimis dosarul înapoi la CA Alba Iulia.

Procedura spune că în cazul deciziilor contradictorii ale instanţelor de acelaşi grad, instanţa superioară, în acest caz Înalta Curte de Casație și Justiție, rezolvă conflictul de competenţă. ÎCCJ a decis că instanţa competentă să judece dosarul în care procurorul general solicită suspendarea procedurii de revocare a sa din funcţie este Curtea de Apel Alba Iulia.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

 1. I se arata omului mai multa clementa, decat a aratat el acelora care criticau comunismul pe vremea lui de glorie, cand era procuror stalinist… poate invata ceva din asta, desi nu cred…

  • #kondensatorilor, iata cui ii tineti isonul !

   „Marş acasă, torţionar nenorocit!”

   „Augustin Lazăr, un torţionar nenorocit în regimul comunist,”

   „pion ordinar al Securităţii,”

   „nu s-a oprit din relaţia cu securiştii,”

   „astfel încît a ţinut morţiş s-o facă şi în democraţie, semnînd acel Protocol cu SRI din 2016!”

   „Şi, pentru că n-are nici măcar o fărîmă de ruşine în suflet, ştiind că a nenorocit destinul unuia dintre marii disidenţi români,”

   „Augustin Lazăr mai vrea acum încă un mandat de Procuror general,”

   „deşi ministrul Justiţiei i-a cerut revocarea înainte de încheierea actualului mandat, obţinut tot în urma unui arajament al „Sistemului”, prin care a fost înlăturat predecesorul lui, Tiberiu Niţu.”

   „Augustin Lazăr ”

   „n-are ruşine, ”

   „n-are regrete, ”

   „n-are obraz.”

   ” Nu merită altceva decît să i se spună răspicat: ”

   „Marş acasă, torţionar nenorocit!”

   https://www.cotidianul.ro/mars-acasa-tortionar-nenorocit/

  • Se duc @asistatule, usor-usor se duc vremurile bune, comuniste. Off, ce-o mai ramane din voi?!? Nici spume nu mai faceti k lumea.

  • @Asistat:
   Stii ca ai drptate ! Cata clementa i s-a acordat si lui Slugarel Toader, procuror la fel de comunist ce trimitea in judecata in stare de arest amarati gasiti in zona Panci cu cate un ciorchin doi de struguri asupra lor !

   PS. Cat de tare puti a comunism d-ala de cacat mai Asistatule ! :)))))

  • @x-limbrik:
   Tu chiar esti prost sau te prefaci ?
   Toader vrea doar sa il mai infrunte o data fata in fata pe acest slugoi !

   PS. Si i-a reusit !

   PPS. Mi-e ca dupa interviul cu Lazar lui Toader o sa-i reapara bubele pe fata ! :))))

 2. Oare ce grad de handicap o fi avînd tovarășul Asistat? Că trebuie să fie handicapat din moment ce-i asistat!

  • @arhivistul, in afara situatiei in care ai lucrat si pe vremuri la arhivă, la procuratura stalinista, cred ca ar trebui sa-ti pui intrebarea asta despre tine! De fapt sa-l intrebi pe nenea doctoru, dupa ce ti-a dat toate bulinele!

 3. Instanța a amânat procesul ca tov torționar Lazăr să-și ceară scuze victimelor sale ca procuror torționar comunist iar victimele să ceară trimiterea lui în judecată și apoi în locul lui Vișinescu pentru că s-a eliberat locul.

  • @Un necunoscut cunoscator:
   Dar despre nenorocitul de procuror comunist Slugarel Toader, nimic ? Nimic ? :)))))

 4. A reusit cineva sa posteze pe vreunul din site-urile puterii aservite kremlinului, gen luju, capital etc(observati ce nume capitaliste si-au ales); asta e diferenta dintre un site normal, in care poate posta oricine (inclusiv alde asistat, care fie vorba intrenoi, nu are liber arbitru, ci este platit pt. Postari ce sustin puterea ) si unul de propaganda.
  Nu va mai enervati cu ei ca asta este job-ul lor… Infect, dar fara onoare si respect de sine.
  Doamne, iarta-i ca nu stiu ce fac acestui popor.

 5. Tudorel Toader știe mai multă carte decât toate curvele soroșiste la un loc (Köveși, Macovei , Prună ,Dănileț,Gushet , Lazăr ,Tarcea, Stanciu și alte creaturi ) așa că ciocul mic vorba altei creaturi .

  • Tudorel curva lui Dragnea?
   Bine că n-ai zis Dăncilă!
   Luați-vă maimuțele și mergeți în Madagascar poate vă urcați la loc în copaci.

 6. Si bunicul tau a fost tortionar iar tu acum te dai mare roman cu o ura viscerala.

 7. Gheorghe Lazar nu-i acelasi cu Augustin Lazar Asta ptr. unii care-l acuza pe Procurorul General ca a fost TTrtionar. Nu va lasati Dle Lazar , ca au mai incercat odaa cu Cristian in loc de Augustin.

 8. Gargamel Tudorel este tot una , dar Gheorghe cu Augaustin Nu.