G4Media.ro

Procesul „Colectiv” se reia miercuri: Curtea de Apel București decide dacă Cristian…

Procesul „Colectiv” se reia miercuri: Curtea de Apel București decide dacă Cristian Popescu Piedone rămâne cu acuzația de abuz în serviciu sau va fi judecat pentru neglijență în serviciu

Procesul „Colectiv” se reia miercuri, la Curtea de Apel București. La acest termen, un complet de divergență trebuie să stabilească dacă primarul Cristian Popescu Piedone rămâne cu acuzația de abuz în serviciu, pentru care a fost condamnat, în primă instanță, la 8 ani și 6 luni de închisoare, sau dacă va fi judecat în continuare pentru neglijență în serviciu, o infracțiune pentru care Codul Penal prevede pedepse mult mai mici.

Context

Pe 16 decembrie 2019, Tribunalul Bucureşti i-a condamnat pe fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, funcţionari din primărie, patronii clubului, doi pompieri, pirotehnişti şi reprezentaţii unei firme de artificii.

Astfel, Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat la 8 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv.

Totodată, cei trei patroni ai clubului Colectiv – Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu – au primit câte 11 ani şi 8 luni închisoare pentru ucidere din culpă în formă agravantă, vătămare corporală din culpă în formă agravantă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Daniela Niţă – patroana firmei de artificii Golden Ideas Fireworks Artists – a fost condamnată la 12 ani şi 8 luni de închisoare cu executare. În acelaşi dosar, pirotehniştii Viorel Zaharia şi Marian Moise au primit 9 ani şi 8 luni de închisoare şi, respectiv, 10 ani. De asemenea, Cristian Niţă, director al firmei de artificii, a primit 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

George Matei şi Antonina Radu, cei doi pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti care au verificat clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privinţa respectării normelor PSI, au fost condamnaţi la câte 9 ani şi 2 luni de închisoare.

Aurelia Iofciu, şefa Serviciului autorizări comerciale din Primărie, a primit 8 ani de închisoare, Larisa Luminiţa Ganea, consilier superior – 7 ani, Ramona Sandra Moţoc, referent superior – 3 ani de închisoare cu suspendare. În cazul Ramonei Moţoc, instanţa a dispus prestarea a 90 de zile de muncă în folosul comunităţii.

De asemenea, persoanele condamnate au fost obligate să plătească, în solidar cu Primăria Sector 4 şi ISU Bucureşti-Ilfov, daune morale şi materiale de peste 50 de milioane de euro către victimele incendiului din octombrie 2015.

De asemenea, inculpaţii, ISU şi Primăria Sectorului 4 trebuie să plătească mai multor spitale din Bucureşti şi din ţară peste 8 milioane lei, reprezentând cheltuieli de spitalizare cu persoanele decedate şi rănite.

Decizia Tribunalului Bucureşti a fost atacată cu apel de persoanele condamnate, dar şi de către procurori.

sursa foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Mergeți bă la cules corcodușe cu justiția p#lii cu tot.

 2. De ce sa culeaga corcoduse cand culeg bani grei la 45 de ani?

 3. Iar își baga coada serviciile și încep cu deturnarea atenției populației de la marile și gravele probleme arzătoare la ordinea zilei!

 4. Din cauza asta se intarzie? „abuz în serviciu” vs. „neglijenta în serviciu”. De atatia ani nu au pus procurorii pe masa probe „beton”?
  Îi cunostea pe patroni sau nu?

 5. Intr-o tara corupta și plina de prostănaci, piedone slinosul susținut de echipa câștigătoare ( pnl + psd ) cu siguranță va scăpa sau învia .

 6. Nu va fi nimeni condamnat pana nu se raspunde la intrebarea: de ce viteza de ardere a fost de 5 ori mai mare dacat e normal. E ca si cum ai spune ca ai avut un accident de masina cu 500 km/h. Problema este ca nu intereseaza pe nimeni raspunsul la aceasta intrebare, nici macar pe rudele victimelor.

  • ce vrei bro lumea e prea proasta..functioneaza la sentiment nu cu logica..nici nu cred ca vrem sa stim adev vinovati sau motivele lor..ai grija de tine

 7. Procesul lui Vlăduț când urmează? Și film de Oscar? Piatra Neamț? Aloooo, USERE4MEDIA!

 8. LA cab ? HA HA HA ! HA HA HA ! LA cab, AUZI… HA HA HA ! HA HA HA !
  PAI MAI ARE ROST ?

 9. Daca am avea justiție în tara asta, acest spagar nenorocit ar fi la pușcărie dar noi avem grija de Pensiile Speciale.