G4Media.ro

Procesul a trei poliţişti implicaţi în moartea lui George Floyd, amânat până…

Sursa foto: Captură video New York Times

Procesul a trei poliţişti implicaţi în moartea lui George Floyd, amânat până în martie 2022

Procesul a trei poliţişti implicaţi în moartea afro-americanului George Floyd a fost amânat joi din august 2021 până în martie 2022 de către un magistrat din statul Minnesota, care a decis să lase justiţia federală să se pronunţe prima, transmite AFP, citată de Agerpres.

Poliţistul alb Derek Chauvin, care l-a asfixiat cu genunchiul său pe George Floyd pe 25 mai 2020 la Minneapolis, a fost găsit vinovat de omor de un tribunal din Minnesota miercuri, urmând ca pedeapsa să-i fie pronunţată pe 25 iunie.

Citește și: Polițistul declarat vinovat de uciderea lui George Floyd ar putea primi o pedeapsă mai dură / Un judecător american a reținut patru circumstanțe agravante, sentinţa urmând să fie pronunțată pe 25 iunie

Foştii săi colegi Tou Thao, Alexander Kueng şi Thomas Lane, care au luat parte la dramă, urmau să fie judecaţi cu începere din 22 august, în acelaşi cadru, pentru complicitate la omor.

Însă justiţia federală a anunţat săptămâna trecută că a deschis, la rândul său, urmărirea împotriva celor patru bărbaţi, acuzaţi că i-au ‘încălcat drepturile constituţionale’ lui Floyd atunci când au încercat să-l aresteze.

În timpul unei audieri de procedură, judecătorul Peter Cahill a considerat joi că pedepsele pe care le riscă aceştia în faţa justiţiei federale ‘sunt mult mai ridicate’ şi că este ‘mai logic să fie lăsat procesul federal să se desfăşoare primul’.

În consecinţă, Cahill a amânat până pe 7 martie 2022 deschiderea procesului celor trei poliţişti pentru ‘complicitate la omor’.

În Statele Unite, urmările în justiţie ‘duble’, în faţa justiţiei statelor şi a justiţiei federale, sunt autorizate, dar relativ rare. Ele reflectă importanţa acestui caz, aflat în vara trecută în centrul unor manifestaţii uriaşe împotriva rasismului şi a violenţelor poliţiei.

Sursa foto: Captură video New York Times

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Sa-i trimita la noi sa fie judecati cu celeritate, in 20-30 de anisori…