G4Media.ro

Proces istoric în Germania: un neonazist a fost condamnat la închisoare pe…

Proces istoric în Germania: un neonazist a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru asasinarea unui politician pro-migraţie

Neonazistul german Stephan Ernst (47 de ani) a fost condamnat astăzi de un tribunal din Frankfurt la închsoare pe viaţă, fiind găsit vinovat de asasinarea în 2019 a parlamentarului Walter Lübcke, favorabil migranților, transmite News.ro.

Procesul a fost considerat unul istoric în Germania pentru că Walter Lübcke a fost primul parlamentar asasinat de un simpatizant al extremei drepte după Al doilea război mondial.

Stephan Ernst l-a ucis cu un glonţ în cap pe Walter Lübcke, care la acel moment avea 65 de ani.

Asasinul politicianului era cunoscut de autorități încă de la sfârşitul anilor ’80 ca simpatizant neonazist potenţial violent, dar serviciile secrete nu l-au putut împiedica să comită crima. (Foto: Captură ZDF)

Citește tot articolul pe News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Si acum toate rasistele sus pe bar , sus pe bar ..

 2. Dar daca n-ar fi fost neo-nazist, l-ar mai fi condamnat?

 3. Poate ar fi cazul să înțelegem că ne putem contrazice fără să ne omorâm.

 4. Politicienii și, în bună măsură lumea,au uitat un lucru fundamental legat de democrație, și anume faptul că politicianul este trimis în funcție să reprezinte părerile și interesele celor care l-au ales, și nu opinii personale iar opinia majoritară, formată în baza unei informări corecte, nepartizane și neutre,devine lege.Așa și numai așa se păstrează ordinea și pacea so ială iar contractul social funcționează pe încredere.Ori, de mai bine de un deceniu, toate primcipiile democrației participative pe care le-am enunțat mai sus, au fost încălcate cu bună știință de clasa politică iar violența bate la ușă. Politicienii au încetat să mai fie exponenții celor care le plătesc salariile și sânt din ce în ce mai mult, percepuți ca dușmani, ceea ce și sânt, cu constructele lor menite a limita libertățile cetățenești și a filtra în interes propriu, informația. Frauda nu le este străină iar confruntarea începe să se vadă. Martin Luther King spunea că violența apare atunci când clasa politică refuză să asculte vocea celor mulți iar Germania a devenit un bun exemplu pentru asta în ultima vreme.

  • Deci ce zici tu e că Lübcke merita să fie împuşcat.

   Şi după aceea te superi când lumea te face nazist, fascist etc.

  • Dacă voiam s-o spun, o făceam, n-avea grijă. Trebuia judecat, de mână cu alții de teapa lui, pentru trădare. Luați la bani mărunți, s-ar fi aflat că au venituri mult peste ce prevede legea, din trafic de persoane și afaceri la limita legii derivate din asta, dar pentru asta este necesar un judecător și un procuror care nu se teme și care nu e corupt.Și iar ești pe prima pătrățică.În UK se cheltuie anual 82 G gigasterline din banii contribuabililor pe servicii hoteliere și conexe acordate migranților ilegali până la”rezolvarea dosarului” iar buzunarul politicului laburist sau conservator nu e străin de asta.

 5. Politicienii (nostri) alearga dupa functii de ministri, subsecretari de stat, directori, sefi , etc., unde sa-si umple bine buzunarele si sa traga tunuri prin firmele de casa.

 6. Și încă un aspect care va enerva pe mulți dar care este, indiferent de asta, adevărat în ecuația libertății, democrația este indubitabil și cu toate derapajele ei, de sorginte exclusiv creștină, lucru din ce în ce mai contestat de clasa politică care se autonumește”elită”.Departe de a fi așa ceva (după cum putem constata asta cotidian) definiția ei ca funcție în structura socială a fost rezumată într-o frază simplă și semnificativă: „Cei care vor să fie deasupra celorlalți, să slujească acestora”.Vă las să descoperiți autorul dacă nu cumva Google, o altă consecință a libertății, însă tot mai nefastă, nu cumva l-a interzis, așa cum odinioară Biserica Catolică i-a ascuns cuvintele în limba latină.

 7. Dacă avea prepuțul tăiat îi dădea cu suspendare

 8. !Postăkel Gudurău

  ca idee, cuvintele „Cei care vor să fie deasupra celorlalți, să slujească acestora” imi par ca apartin Mantuitorului!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.