G4Media.ro

Probleme pentru o tabără de romi din Grecia, intrată în carantină totală…

Probleme pentru o tabără de romi din Grecia, intrată în carantină totală din cauza exploziei cazurilor de coronavirus. Reprezentantul comunității cere ajutorul statului pentru că ”romii nu mai pot ieși la cerșit sau furat ca să ducă bani familiei”

O comunitate de aproximativ 5.000 de romi din localitatea greacă Nea Smyrni a fost plasată în carantină totală de autorități săptămâna trecută, după ce 20 de membri au fost descoperiți cu coronavirus într-o singură zi.

Autoritățile vor să oprească răspândirea violentă a coronavirusului în această tabără și caută soluții pentru a sprijini populația vulnerabilă, potrivit Greek Reporter. Au fost interzise ieșirile și intrările în tabără, precum și târgurile tradiționale.

Situația din tabără a ajuns una extrem de dificilă, iar liderul comunității a făcut un apel neobișnuit la autorități pentru ajutor.

Nikos Paiteris, președintele Federației Roma din Thessalia, a declarat pentru o televiziune locală că ”avem nevoie de ajutor, romii nu mai pot ieși acum la cerșit sau la furat pentru a aduce bani familiilor”, potrivit portalului Liberal.gr.

Apelul a fost făcut în contextul îngrădirii libertății de mișcare din comunitate și se prezintă argumente pentru susținerea locuitorilor vulnerabili, nu un avertisment, mai scrie publicația citată.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter