G4Media.ro

Probleme la licitația de manuale pentru clasa a VIII-a. Consiliul de Soluționare…

Probleme la licitația de manuale pentru clasa a VIII-a. Consiliul de Soluționare a Contestațiilor a început reevaluarea manualelor abia la 90 de zile după ce au fost depuse contestațiile – acuză Marian Șuță, MEC

Elevii care în toamnă încep clasa a VIII-a nu vor avea manuale noi în primele zile de școală, avertizează editorii, după ce Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a decis să înceapă reevaluarea manualelor depuse la licitație abia la 90 de zile de la încheierea depunerii contestațiilor.

Marian Șuță, directorul general al Centrului din subordinea Ministerului Educației care derulează licitația, a declarat pentru TVR că “am început licitația în decembrie, față de alți ani am început cu 3 luni mai devreme. Practic aceste 3 luni au fost anulate de o decizie a CNSC-ului venită la 90 de zile. Nu ne așteptam”.

Amintim că înnoirea curriculară ajunge în anul școlar 2020-2021 să se aplice la clasa a VIII-a; elevii vor susține și examenul de Evaluare Națională 2021 cu o altă structură de subiecte, în concordanță cu noua programă.

Ministerul Educației a organizat pentru clasa a VIII-a cea mai rapidă lansare de licitație pentru manuale din ultimii ani. Concret, pe 5 decembrie 2019 au fost lansate procedurile de licitație în vederea asigurării a 58 de titluri de manuale pentru clasa a VIII-a (aproape 3,7 milioane de exemplare) în anul școlar 2020-2021, procedura fiind derulată tot prin Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE) din subordinea sa, în calitate de autoritate contractantă.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Oricum nu se omoara nimeni cu ele. Copiii sunt spalati pe creier maxim de retelele de desocializare, isi pun funduletul la inaintare, ca-s baieti sau fete, si vor foarte, foarte, multa apreciere pe care nici n-o merita si nici n-au nevoie de ea. Dar na, parintii sunt total depasiti si nici ei nu constientizeaza in ce cloaca se afla. Oricum, n-are nimeni ce sa faca pt. ca „prea multa libertate”, „Drepturi” etc.

    • Daca toti elevii primesc tablete, de ce mai este nevoie de manuale pe hartie?
      Si daca tot se vorbeste ca scolile trebuie personalizate, ce nevoie mai este de manuale in orice forma

    • Cartea nu trebuie bagata in priza. 🙂 + Are un refresh rate ‘infinit’ mai mare decat orice tableta/laptop, mai exact, de ordinul THz(spectrul luminii).

    • Sa va uitati la ‘documentarul’ 2040, sa vedeti cum se face scoala in Ohio. E data science pt. gimnaziu … La noi, nici nu se imagineaza asa ceva …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.