G4Media.ro

Probleme de drepturi de autor pentru noul album al rapperului Kanye West/…

Sursa foto: Captura YouTube

Probleme de drepturi de autor pentru noul album al rapperului Kanye West/ Ozzy Osbourne a refuzat să-și dea acordul în privința folosirii pieselor

Noul album al rapperului Kanye West, „Vultures” în colaborare cu Ty Dolla $ign a fost, în sfârșit, lansat, dar nu fără controverse.
Rapperul american este acuzat de artiști precum Ozzy Osbourne și Donna Summer că a folosit bucăți din piesele lor chiar și după ce i-a fost refuzată permisiunea.

„Primim atât de multe cereri pentru aceste cântece, iar când am văzut această cerere, am spus pur și simplu că nu se poate”, a declarat Sharon Osbourne pentru Billboard.

Fostul lider al trupei Black Sabbath, Ozzy Osbourne, l-a criticat vineri, 9 februarie, pe Kanye West pe rețelele de socializare, spunând că acesta i-a cerut o mostră dintr-un cântec, dar că i s-a „refuzat permisiunea pentru că este antisemit” și că a folosit oricum mostra la un eveniment de ascultare a noului său album, organizat joi la United Center din Chicago. „Nu vreau nicio asociere cu acest om!” a scris Osbourne.

Deși Osbourne a declarat online că West i-a cerut să cânte „War Pigs”, piesa pe care se pare că a folosit-o este „Iron Man” – mai exact o versiune interpretată de trupa solo a lui Ozzy Osbourne la Festivalul Us din 1983.

„Primim atât de multe cereri pentru aceste cântece”, a declarat soția și managerul său, Sharon Osbourne, pentru Billboard, „iar când am văzut acea cerere, am spus pur și simplu că nu se poate.” Fără permisiune, West nu ar putea lansa o nouă melodie care să folosească sample-ul. „Am luat legătura cu echipa lui” în legătură cu problema juridică”, spune Sharon Osbourne. „Și este, de asemenea, o problemă de a avea respect pentru un alt artist”.

O situație asemăntoare vizează și piesa „Good (Don’t Die” de pe noul album al artistului. Piesa interpolează în mod neautorizat o parte a hitului „I Feel Love” din 1977 al Donnei Summer, susține familia regretatei cântărețe citată de Billboard.

„Kanye West… a cerut permisiunea de a folosi cântecul I Feel Love al Donnei Summer, a fost refuzat… a schimbat cuvintele, a pus pe cineva să îl cânte din nou sau a folosit AI, dar este I Feel Love… încălcarea drepturilor de autor!!!”, se arată într-o declarație postată într-un Instagram Story pe contul oficial Donna Summer sâmbătă, 10 februarie.

Începând din 2022, West, cunoscut acum sub numele simplu de Ye, a făcut o serie de comentarii antisemite, pentru care a fost blamat pe scară largă, și a pierdut numeroase contracte de sponsorizare și de modă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Cel care deține drepturile de autor, poate refuza oferta.