G4Media.ro

Problema transportului în Deltă, discutată din nou la Ministerul Transporturilor / Este…

Sursa foto: Facebook ARBDD

Problema transportului în Deltă, discutată din nou la Ministerul Transporturilor / Este a cincea rundă de discuții / Navrom a sistat transportul din cauza unei datorii de peste 4,6 milioane de lei neplătite de Ministerul Transporturilor

Conducerea societăţii Navrom Delta SA se va întâlni, marţi, cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) pentru a găsi o soluţie la problema transportului între Tulcea şi localităţile din Delta Dunării, activitate sistată în ultimele zile din cauza debitelor neplătite de autoritatea centrală societăţii care asigură transportul subvenţionat al călătorilor şi mărfurilor în rezervaţie, informează Agerpres.

Directorul executiv al societăţii private, Nicolae Chichi, a declarat, pentru AGERPRES, că niciuna din ultimele patru întâlniri desfăşurate la sediul MTI nu a fost lămuritoare şi a precizat că întâlnirea de marţi este programată să înceapă la ora 10.00.

„Trebuie clarificat modul de interpretare a contractului. Ultimul document transmis este unul amiabil, după care va urma un litigiu. Noi aplicăm contractele încheiate cu MTI şi hotărârea de Guvern nr. 595/2000 care stabileşte condiţiile în care se efectuează transportul subvenţionat în Deltă. Din data de 20 aprilie, nu am mai fost sprijiniţi financiar, conform contractelor încheiate”, a afirmat directorul executiv al societăţii.

Chichi a amintit că încă din data de 16 iunie societatea a notificat MTI cu privire la faptul că pe data de 26 iunie va epuiza resursele necesare achiziţionării combustibilului şi a menţionat că ambarcaţiunile mici care efectuează transport de călători din Deltă nu pot face faţă fluxului de călători şi marfă din această perioadă.

„Luni a fost o zi de transport marfă. Din experienţa noastră, sigur am fi avut în jur de 400 de pasageri pe toate cele trei relaţii (Tulcea-Sfântu Gheorghe, Tulcea-Sulina şi Tulcea-Periprava, n.red.) şi circa 15-20 de tone de marfă, din care jumătate era marfă de strictă necesitate pentru magazinele din Deltă. E aproape imposibil să preiei un flux atât de mare de pasageri, mai ales în această perioadă de vară, când pe lângă localnici, avem de transportat şi turiştii. Persoanele care se încadrează în legile speciale, indiferent ca sunt localnici sau din alte judeţe, pot să beneficieze cu noi de un preţ cu 50% mai mic”, a mai spus directorul Nicolae Chichi.

Societatea Navrom Delta SA a decis suspendarea curselor în rezervaţie, din cauza unor debite de peste 4,6 milioane de lei neplătite de MTI.

În baza unui contract încheiat în urma unei licitaţii organizate periodic de Ministerul Transporturilor, societatea Navrom Delta SA asigură transportul regulat de călători şi mărfuri în Delta Dunării. Transportul produselor de strictă necesitate este gratuit, iar cel al persoanelor care au domiciliul în localităţile din rezervaţie este subvenţionat.

În localităţile înconjurate de ape din Deltă trăiesc circa 10.000 de persoane. Transportul persoanelor între Tulcea şi satele respective este făcut şi de firme private care deţin ambarcaţiuni cu o capacitate de până la 12 persoane. Acestea nu au nicio obligaţie de a oferi reducere localnicilor din Deltă şi care nici nu îndeplinesc condiţiile impuse de stat societăţii Navrom Delta SA pentru a asigura transportul persoanelor în condiţii de siguranţă.

Sursa foto: Facebook ARBDD

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Mai bine explică dl consilier pnl Chichi cum au ajins navele statului pe mâna unei firme legate de fostul PCR, cu Iancu in frunte, forma care acum isi închiriază vapoarele catre Navrom, luand banii de pe subvenție. O deturnare de fonduri, poate verifica DNA, pe banii saracilor ei fac afaceri