G4Media.ro

Problema prețurilor enorme din restaurantele de pe Aeroportul Otopeni: Șase companii, amendate…

Problema prețurilor enorme din restaurantele de pe Aeroportul Otopeni: Șase companii, amendate cu 1,4 milioane de euro pentru că s-au înțeles să fixeze prețurile

Consiliul Concurenței a sancționat cu 6,9 milioane lei (aprox. 1,4 milioane euro) șase companii care oferă servicii de alimentație publică (food & beverage) în incinta Aeroportului Internațional Henri Coandă București, potrivit unui comunicat de presă. Amenda a fost dată pentru fixarea prețurilor, iar cele șase companii au recunoscut fapta.

Ancheta Consiliului Concurenței vine pe fondul a numeroase reclamații ale pasagerilor de pe Aeroportul Henri Coandă legate de prețul mâncării și băuturii, printre cele mai ridicate din toată Europa.

Aeroportul Internațional Henri Coandă București, al cărui pachet majoritar de acțiuni e deținut de Ministerul Transporturilor a încredințat, în exclusivitate, companiei Dnata Catering gestionarea spațiilor cu destinație pentru alimentație publică. La rândul ei, Dnata Catering a încheiat acorduri de subcontractare cu Food & Beverages Managament, cu Trotter și cu City Cafe Express (ambele din grupul City Grill), precum și cu Primero Business Consulting (în prezent, Land of Util Tehnology) și RBK Property Management.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

  1. Bieţii studenţi de la Drept care copiau s-au pomenit exmatriculaţi, nu cu mustrare scrisă.

  2. Ar trebui luați la biciuit tâlharii ăștia,ma costat 16 lei o cafea acum doi ani

    • asta e pretul pentru anagramati; „ma costat” se scrie „m-a costat”

    • ptr daniel cel ANAGRAMAT si sihastru in creier: il faci pe el prost dar tu cum esti? cuvantul pe care-l cauti e AGRAMAT nu ANAGRAMAT. Vai de capul tau, bai baiatule; cat traiesti tu sa nu mai corectezi pe nimeni; amaratule. Ireal. As avea eu ac de cojocul vostru doar ca e prea sensibila lumea; si-a pierdut apetitul pentru dreptate.

  3. E prost cine da, nu cine cere…Oricum, au preturile in halul ala de cel putin 10 ani. Abia acum s-a sesizat CC? sau pana acum s-au luat spagi sa se mearga pe burta?

  4. Excelent, toate aranjamentele de monopolu si practicile anticoncurentiale trebuie bubuite cu amenzi uriase!

  5. Aoleu, adica qvasimonopolul are preturi mari! Cine si-ar fi inchipuit?

  6. Limba română studiată la spiru: “restaurantele de pe Aeroportul Otopeni”. Restaurantele astea se află pe acoperișul aeroportului sau poate pe pereții acestuia? Cum pot niște restaurante să fie “pe” un aeroport?