G4Media.ro

Probele de aptitudini și de limbi străine pentru admiterea la liceu 2023…

Foto: Freepik.com

Probele de aptitudini și de limbi străine pentru admiterea la liceu 2023 nu vor fi afectate miercuri de greva de avertisment / Inspector școlar general: Elevii sunt evaluați conform programărilor stabilite

Elevii de clasa VIII-a care susțin miercuri probe de aptitudini sau de limbi moderne pentru admiterea la liceu în clasa a IX-a la licee vocaționale sau la clase cu regim bilingv vor da testările conform programărilor stabilite la nivel de județ, fără ca evaluarea lor să fie afectată de greva de avertisment a profesorilor, planificată între orele 11 și 13. Inspectorul școlar general din județul Botoșani, Bogdan Suruciuc, a declarat pentru Edupedu.ro că procesul educațional se întrerupe de pe 22 mai, când începe greva generală.

Mai mulți profesori, elevi și părinți au întrebat pe adresa redacției dacă testările de aptitudini și limbi moderne programate miercuri, 17 mai, o să fie întrerupte sau anulate din cauza grevei de avertisment a profesorilor de la prânz. Inspectorul școlar general de la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Botoșani, Bogdan Suruciuc, a declarat că, în județul său, elevii vor merge la probe conform planificărilor transmise în școli, întrebat despre cum se procedează în teritoriu, în acest context.

Amintim că, între 17 și 19 mai 2023, în fiecare județ se susțin, în centrele stabilite, probele premergătoare admiterii la liceu pentru elevii care vor să opteze pentru licee vocaționale sau pentru licee cu clase cu program bilingv de predare a unei limbi moderne de circulație internațională, conform calendarului oficial. Centrele de examen sunt prezentate în broșurile de admitere la liceu 2023 publicate la începutul lunii de inspectoratele școlare județene.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...