G4Media.ro

Prizonierii de război ucraineni au povestit în detaliu experiențele lor de tortură…

Sursa foto: Anatolii Stepanov / AFP

Prizonierii de război ucraineni au povestit în detaliu experiențele lor de tortură și abuzuri în timp ce se aflau în mâinile forțelor rusești: Șocuri electrice, degete tăiate cu foarfeci de tăiat metal, mâinile ținute deasupra capului ore întregi

Prizonierii de război ucraineni au povestit în detaliu experiențele lor de tortură și abuzuri în timp ce se aflau în mâinile forțelor rusești, în timp ce familiile lor au descris săptămânile în care nu au știut dacă cei dragi sunt vii sau morți ca fiind „iadul pe pământ”.

Ziarul american The Hill, citat de The Guardian, a vorbit cu foști prizonieri de război și cu familiile acestora despre cum a fost viața celor capturați de forțele rusești de când Moscova a lansat invazia în Ucraina.

Un fost prizonier de război, Igor Kurayan, în vârstă de 55 de ani, a declarat că a fost bătut și i s-au aplicat șocuri electrice în timpul săptămânilor petrecute în captivitate în Rusia.

Soldații ruși i-au răsucit și i-au tăiat degetele folosind clești și foarfeci de tăiat metal, a spus Kurayan. Alți prizonieri au fost bătuți atât de rău încât au murit, a adăugat el.

Un traducător al lui Kurayan a declarat pentru ziar: În fiecare zi era chemat pentru tortură și voiau ca el să le predea prietenii săi.

Anzhelika Todorashko, în vârstă de 32 de ani, a declarat că mama ei, Viktoria, în vârstă de 52 de ani, a fost capturată în februarie pentru că lucra cu armata ucraineană. Ea a fost transportată în Rusia, unde a spus că a primit șocuri electrice, a fost fotografiată goală, i s-a dat puțină mâncare și apă și a auzit țipete de la alți prizonieri care cereau moartea, a mai spus Todorashko.

Soldații ruși îi umileau pe prizonieri, a spus Todorashko, mama ei povestindu-i că prizonierii trebuiau să își țină mâinile deasupra capului ore întregi pe zi. Dacă își lăsau mâinile jos, erau bătuți, a spus ea. De asemenea, soldații au ras capetele femeilor și le-au sufocat pe altele.

Mama ei a fost eliberată la câteva săptămâni după ce a fost închisă și dusă la un spital ucrainean, scrie ziarul.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Chiar ca presedintele galactic

 2. „Preşedintele Belarusului amenință să „ţintească capitale” din Occident dacă țara va fi atacată”
  Rectificați aici, în „amenința să „țintească capitale” din Occident dacă poziția lui personală de tiran, dictator autodeclarat stăpân pe viață va fi atacată”

 3. De ce nu se teme iepurele? Pentru ca este mai inteligent decat pantera.
  Curajul e Maria Ponomarenko.

 4. Zodiacul chinez spune ca, daca esti tinutit in patul de spital si hranit prin tub, vei mai trai o mie de ani.

  Asta, daca nu dau peste tine gealatii lui Putin, inarmati cu a treia doza.

 5. hai putin ca poti, mai ai doar vreo 130 de milioane de rusi de omorat si gata, i-a rezolvat pe „tradatori”.

 6. Măi Gepatru.. ce’ați făcut, măi oameni buni?! Ați închis commenturile?.. — Să nu zic, bunătate de site!..
  Dă-o’ncolo, de treabă!.. Noi puneam umăru’aici, comentatorii .. asudând din greu — ba cu un trolling, ba c’o ceartă, o jignire, câte’o noimă, o părere, alea-alea.. strângeam audiență — iar dumneavoastră ați închis gura, la lume!?
  Măi măi măi.. Păcat!.. Ce să zic.. Audiență faină!

 7. bai dar sunteti pilaf cu site-ul vostru…