G4Media.ro

Prioritățile bugetare ale Parlamentului European, propuse de negociatorul-șef Victor Negrescu, aprobate în…

Sursa foto: Pixabay

Prioritățile bugetare ale Parlamentului European, propuse de negociatorul-șef Victor Negrescu, aprobate în Comisia pentru bugete / Fonduri suplimentare pentru aderarea completă a României la spațiul Schengen, între noile propuneri

Prioritățile bugetare ale Parlamentului European, propuse de negociatorul-șef al legislativului european privind bugetul UE de anul viitor, europarlamentarul Victor Negrescu, au fost aprobate cu o largă majoritate de Comisia pentru bugete a forului european, potrivit unui comunicat remis, marți, presei.

„Negocierile privind bugetul UE nu au fost ușoare întrucât s-au desfășurat într-un climat electoral marcat de dispute privind bugetele statelor membre. În ciuda acestor dificultăți, am reușit să aprobăm prioritățile Parlamentului European privind bugetul UE cu o largă majoritate, ceea ce arată coerența raportului, dar mai ales faptul că am reușit să transpunem în document prioritățile actuale ale cetățenilor”, a declarat chestorul Parlamentului European, eurodeputatul român Victor Negrescu.

Printre elementele noi se regăsesc: solicitarea de fonduri suplimentare pentru aderarea completă a României la spațiul Schengen, accesul la tratamente medicale performante în toată Europa, sprijinirea agriculturii și a mediului rural, prevenirea efectelor calamităților naturale (secete sau inundații), facilitarea repatrierii diasporei prin înlesnirea transferului drepturilor sociale sau crearea unui fond european pentru educație.

„Un element semnificativ a fost includerea dimensiunii sociale drept criteriu pentru alocarea fondurilor, ceea ce poate conduce la creșterea alocărilor pentru România. De altfel, am ajuns la un acord privind păstrarea anvelopei bugetare alocate țării noastre, posibilitatea de a distribui sumele neutilizate către țări precum România care au un nivel ridicat de absorbție a fondurilor sau suplimentarea resurselor alocate pentru infrastructură către țările aflate în proximitatea războiului, incluzând aici atât România, cât și Republica Moldova”, a mai declarat Victor Negrescu, potrivit sursei citate.

Raportul europarlamentarului social-democrat a fost aprobat cu 28 voturi pentru din 32 înregistrate. Prioritățile aprobate de Comisia pentru bugete urmează să fie votate în plenul Parlamentului European din martie. Finalizarea acestei faze importante a procesului bugetar european va permite Parlamentului European să intre în negocierile cu reprezentanții Comisiei Europene și ai Consiliului privind bugetul UE de anul viitor. Negocierile urmează să fie conduse de europarlamentarul Victor Negrescu.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Din cauza lipsei de fonduri i se refuză României admiterea în Schengen?!