G4Media.ro

Prinţul Harry se întoarce în SUA, la o zi după ce şi-a…

Sursa foto: ANGELA WEISS / AFP

Prinţul Harry se întoarce în SUA, la o zi după ce şi-a văzut tatăl bolnav de cancer, dar nu s-a întâlnit cu fratele său. Prinţul William şi-a reluat angajamentele publice

Ducele de Sussex a fost văzut, miercuri după-amiază, pe aeroportul Heathrow din Londra, fiind pregătit să se întoarcă la familia sa din California, după ce marţi sosise în Marea Britanie pentru a-l vedea pe tatăl său, Regele Charles, care a fost diagnosticat cu cancer, relatează presa britanică potrivit News.ro.

În timpul şederii sale de 24 de ore, Harry nu s-a întâlnit cu fratele său, William, cu care are relaţii încordate.Prinţul Harry ar fi petrecut, în schimb, marţi, aproximativ 45 de minute cu tatăl său, care a început un tratament pentru cancer.

În lipsa tatălui său pe scena publică, Prinţul de Wales şi-a reluat, miercuri, angajamentele publice pe care le întrerupsese după ce soţia sa, Kate, a suferit luna trecută o operaţie abdominală ce necesită o lungă recuperare. În calitate de moştenitor al tronului, William va fi pentru o perioadă principalul membru al familiei regale la evenimentele oficiale din ţară, în timp ce regele îşi continuă tratamentul împotriva cancerului.

William a fost miercuri gazda unui eveniment, patronând o ceremonie de învestitură la Castelul Windsor, unde a acordat distincţii. Mai târziu, tot miercuri, el urma să participe la o cină de gală pentru strângerea de fonduri pentru organizaţia caritabilă London’s Air Ambulance (Ambulanţa aeriană a Londrei).

Tratamentul regelui pentru cancer a început în ambulatoriu, luni, iar marţi, după ce s-a întâlnit cu Harry, el şi regina s-au întors la Castelul Sandringham din Norfolk.

Regele şi-a anulat toate îndatoririle publice, dar continuă să lucreze cu documente de stat şi menţine dialiogul cu prim-ministrul. Downing Street a anunţat miercuri că premierul Rishi Sunak va avea audienţa sa săptămânală cu regele prin telefon.

În ceea ce o priveşte pe Kate, după externare, ea s-a întors la Adelaide Cottage, în Windsor, pentru a se reuni cu cei trei copii ai săi, după ce a fost supusă unei intervenţii chirurgicale abdominale planificate la 16 ianuarie la spitalul privat London Clinic. Tot acolo regele a suferit o intervenţie pentru o prostată mărită, ocazie cu care i s-a descoperit şi un cancer nespecificat. El a fost externat în aceeaşi zi cu nora sa.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Du-te învârtindu-te nătărăule la vrăjitoarea ta.