G4Media.ro

Prinţul Charles îi îndeamnă pe români să-și petreacă vacanțele în țară și…

Prinţul Charles îi îndeamnă pe români să-și petreacă vacanțele în țară și regretă că, din cauza pandemiei de coronavirus, nu a putut călători în România

Prinţul Charles de Wales îi îndeamnă pe români să îşi petreacă vacanţele în România şi să descopere „bogăţiile de necrezut” ale acesteia, afirmând, într-un film realizat recent şi prezentat marţi la reşedinţa sa din localitatea covăsneană Valea Zălanului, că ţara noastră este „admirabilă” şi „uimitoare” ca diversitate.

Filmul, care are o durată de cinci minute, a fost realizat de jurnalistul britanic Charlie Ottley, producătorul seriei de documentare Wild Carpathia, cu scopul de a sprijini industria turismului din România.

Prinţul Charles, care narează acest film, spune că a venit pentru prima dată în România în urmă cu 20 de ani şi că a descoperit o ţară „uimitoare”, menţionând că ţara noastră ocupă un loc deosebit în inima sa, iar la fiecare vizită o parte din el „se simte acasă”.

„România este o ţară uimitor de diversă, de la Delta Dunării, cea mai mare şi mai sălbatică zonă umedă a Europei, la pădurile, izvoarele şi mănăstirile Bucovinei, Moldovei şi Maramureşului, colinele Apusenilor sau întinderile nelocuite ale Harghitei, colecţiile nepreţuite din muzeele Bucureştiului sau frumuseţea sălbatică a defileului Porţile de Fier, castelele, munţii şi satele săseşti ale Transilvaniei sau văile retrase ale Banatului şi Crişanei. Moştenirea istorică a României se întinde în trecut până la fortăreţele dacilor şi cetăţile greceşti Histria şi Argamun. O atât de bogată diversitate naturală şi culturală reunite sub acelaşi drapel e remarcabilă şi e una dintre caracteristicile care fac din România acest colţ deosebit al Europei. Remarcabilă în aceeaşi măsură este hotărârea poporului român de a-şi conserva şi păstra patrimoniul, de a nu lăsa să se piardă meşteşugurile şi tradiţiile şi de a păstra ce-i mai bun din trecut pe măsură ce construieşte un viitor mai senin. Mă bucură nespus că numeroasele comori ale României ajung să fie cunoscute şi apreciate de tot mai mulţi oameni”, menţionează Prinţul Charles în film.

Alteţa Sa îi îndeamnă pe români să-şi descopere ţara şi să fie mândri de natura, fauna sălbatică, gastronomia, tradiţiile şi cultura lor.

„Anul acesta trăim cu toţii momente de profundă schimbare, în care vieţile noastre au fost bulversate de prima pandemie majoră din istoria contemporană. Este o perioadă de imensă incertitudine şi teamă nu doar pentru siguranţa celor din jurul nostru, a prietenilor şi familiilor noastre, ci şi pentru viitoarea bunăstare şi mijloacele de trai ale atâtor oameni. Peste tot în lume ţările şi-au închis graniţele şi oamenii au fost nevoiţi să pună capăt călătoriilor. Sunt conştient de efectul devastator al acestei situaţii asupra sectorului turistic, a hotelurilor, restaurantelor şi altor întreprinderi turistice, dar şi a milioanelor de locuri de muncă ce depind de ele. Dar timpul petrecut acasă oferă, la rândul său, nenumărate ocazii minunate de a explora şi de a descoperi. Pe măsură ce restricţiile sunt eliminate oamenii vor dori să călătorească din nou şi să redescopere lumea din jurul lor. E de înţeles că mulţi vor dori să ia primul avion şi să schimbe familiarul cu o gură de aer străin. Totuşi, acum e momentul ideal să ne redescoperim rădăcinile şi să refacem legătura cu moştenirea noastră. Sunt convins că românii care vor face astfel vor găsi nenumărate motive să se bucure şi să fie mândri de ţara lor”, subliniază Prinţul Charles de Wales.

Prinţul Charles regretă că, din cauza pandemiei, anul acesta nu a putut călători în România, dar spune că va continua să pledeze pentru protejarea „comorilor unice” ale României.

„În ce mă priveşte, România ocupă un loc deosebit în inima mea. Îl număr printre strămoşii mei pe Vlad Ţepeş, ceea ce ar putea explica de ce la fiecare vizită o parte din mine se simte acasă. Voi continua, atât cât îmi va sta în putinţă, să pledez pentru importanţa protejării şi celebrării comorilor unice ale României, a satelor, a clădirilor istorice, a tradiţiei culinare, a preţioasei biodiversităţi, a faunei sălbatice şi a pădurilor maiestuoase. Sunt multe locuri de explorat şi turismul domestic are un potenţial excepţional de a crea noi locuri de muncă, de a genera prosperitate până şi în cele mai izolate zone rurale. Îi încurajez, deci, pe toţi românii să descopere bogăţiile de necrezut care se află între graniţele admirabilei voastre ţări, iar atunci când voi putea să călătoresc din nou în România va fi pentru mine o ocazie deosebită pe care o voi preţui”, mai spune Prinţul Charles.

Realizatorul filmului, Charlie Ottley, care spunea că iubeşte România mai mult decât orice ţară din lume, a întărit acest mesaj, făcând şi el un apel către români să îşi petreacă vacanţele în ţară, să descopere România, să cheltuiască banii aici şi nu în străinătate, pentru că în acest fel vor susţine turismul intern.

Gazda evenimentului a fost contele Tibor Kálnoky, care administrează casa de oaspeţi a prinţului Charles aflată în Valea Zălanului, dar are şi câteva proprietăţi în localităţile Micloşoara şi Valea Zălanului din judeţul Covasna care pot fi vizitate de turişti.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. Monsieur Charlă, vezi ca ai uitat sa enumeri campiile din Romania. Acele campii romanesti de unde vindea sute de tone de cereale regina maria dupa ce se facuse stapana peste taranii Romaniei. Si regina maria a risipit bogatiile de necrezut ale Romaniei. Inclusiv tezaurul.

  • Dacă nu era regina Maria, nu s-ar fi înfăptuit unirea. Astea cu s-a făcut stăpâna peste țăranii din România vine din analele de istorie de pe vremea comuniștilor. Mai schimba placa.

  • Daca faci parte dintre scarbele care celebreaza 10Mai dar nu recunosc Ziua Independentei Romaniei poti sa te zvarcolesti pana pricepi si Unirea infaptuita de Mihai Viteazu.

 2. Despre sudisti nimic ?

 3. Coane Charles, romanasii il au pe principele Nicolaita si pe regina Alinutza a Romaniei care vor gospadari patria la fel ca bunicu’. Bunicu’ ala care a intors armele la 23August si tulit-o din dragoste pt romani din ai caror bani i-au fost platite ibovnicele aduse la Peles. Si daca roamanasii sunt suficient de prostuti pot sa-i achite si principelui Nicolaita cateva pensii alimentare.

  • Matale esti alt titan al istoriei Romaniei ? Ai invatat-o de la antene ?

 4. Charles a făcut mai mult bine turismului din România decât oricare ministru al Turismului, a reabilitat din fondurile fundației sale mai multe clădiri istorice decât a făcut-o Minusterul Culturii. Mulțumim ca iubiți România decât mulți dintre romani.

  • De la tine a obtinut Charles autorizatiile de constructie pentru interventia asupra cladirilor istorice in vederea reabilitarii??? Sunteti Aceiasi mincinosi monarhisti prezenti ca limbricii pe site-uri ca sa minta ca Charles nu a reconditionat cateva darapanaturi sasesti ci cladiri istorice.

 5. Familia mea merge la tara in vacanta, intr-o comuna din Germania. E soare si frumos, deci nu ne temem de boli. Cand ne da voie patronul, ne dam jos botnita si mancam o leguma naturala, din camp.

  Ar fi fost mai bine daca ne-ar fi placut cartea. Am fi mancat si peste, daca aveam masterat in inginerie oceanica de la MIT.

 6. @Zimbru: lasa-i tata nu-ti bate gura cu peizanii ca au si ei citeva clase facute la seral si acces la interent si se cred ca detin adevarul absolut. Treaba cu Regina Maria este 100% adevarata daca nu erau ei acum noi ne uitam la unguri si plingeam dupa transilvania

 7. Regina Maria ca nepoata a Reginei Victoria https://en.wikipedia.org/wiki/Queen_Victoria a facut ce n-au facut multi pentru Rominia

 8. E mai usor afara, in țara e concurența mare.

 9. Da, „România este o ţară uimitor de diversă”, minunata si bogata, spoliata constant de politicienii sai de la toate nivelurile, majoritatea cu origini comuniste / securite cat se poate de limpezi.

  Politicieni carora le fac jocul: populatia saraca cu educatie precara (din pacate majoritara), idiotii utili (unii suprinzator de bine instruiti) si trollii ticalosi de pe acest forum si de pe altele.

  Multumim, Printe Charles, faci mai mult bine Romaniei decat insusi presedintele ales cu majoritate absoluta, prin mesajele tale pozitive si pline de admiratie.

  Stay calm and keep up the good work!

  Printre articolele pline de vesti proaste despre procurori corupti, interlopi slobozi pe strazi, guvernanti impotenti si idioti incapabili sa respecte reguli simple, pe care le-am citit de dimineata, mesajul acestui om este singurul care ma face sa ma simt mai bine in tara mea.

 10. Pacat ca printul nu mai apuca acum sa aiba grija si de Bucuresti, daca i-ar trece vreodata prin cap asa ceva. Si apropo alegeri, cum putem sa ne gandim numai sa o alegem pe aculturala de Firea sau pe oricare din primarii in functie cand citesti ce se intampla, de ex Parcul Herastrau:

  https://www.formula-as.ro/2020/07/27/un-dezastru-programat-parcul-herastrau/

  Tot in formula-as, ;), la Vesti Bune despre Romania – da saracul de mine, le tot caut – si apropo primari, vad o fotografie cu o strada din Cluj, vopsita rosu, alb verde, strada Buna ziua! Numai vesti ”bune” in aceasta vara a singuratatii si neputintei de a avea o speranta! Atentie la alegeri, si Nicusor Dan trebuie sa reia tema cu care s-a lansat, Salvati Bucurestiul, sa fie vizibil maraind impotriva bolovanilor de concurenti/rente, sa fie credibil! Pentru ca noi ne-am saturat de macelarii oraselor, istoriei, culturii si frumosului. In Manchester, politica catalizata de problema virusului infiinteaza parcuri noi in centrul orasului, la noi Nimic, se distrug si alea care sunt in scopuri imobiliare pentru cei alesi si nedati jos, periodic, la alegeri.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.