G4Media.ro

Prințul Charles a deschis la Londra o expoziție dedicată Revoluției din 1989

Prințul Charles a deschis la Londra o expoziție dedicată Revoluției din 1989

Expoziţia de fotografie „Apertures of a Revolution. Fotografii din decembrie 1989”, organizată de Institutul Cultural Român din Londra în parteneriat cu Ambasada României şi Agenţia Naţională de Presă AGERPRES, a fost deschisă joi în capitala Marii Britanii de Prinţul de Wales, alături de ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Dan Mihalache, informează ICR într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.ro.

Expoziţia redă vizual povestea Revoluţiei Române, folosind fotografii făcute acum 30 de ani la Timişoara şi Bucureşti. Ambasadorul Dan Mihalache i-a mulţumit Prinţului de Wales pentru înalta onoare de a celebra împreună cu poporul român momentele excepţionale de curaj, în căutarea libertăţii, din decembrie 1989.

Cu această ocazie, Magda Stroe, coordonatorul activităţii ICR Londra, i-a prezentat Prinţului de Wales pe artiştii români care vizitează şcoli din Marea Britanie în cadrul proiectului educaţional „Legacies of Courage / Moşteniri ale Curajului”, dedicat Revoluţiei Române. La eveniment au participat membri ai comunităţii româneşti din Londra, fotoreporterul AGERPRES Sorin Lupşa, unul dintre autorii imaginilor expuse, precum şi parteneri britanici ai Institutului Cultural Român şi ai Ambasadei României.

La sfârşitul vizitei, ambasadorul Dan Mihalache şi Claudia Nicolae, directorul general al AGERPRES, i-au oferit Prinţului de Wales o fotografie din expoziţie, care are mesajul „Copiii noştri vor fi liberi”.

Evenimentul a continuat cu proiecţia filmului documentar „After the Revolution / După revoluţie”, martor al societăţii româneşti imediat după căderea regimului comunist, urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu regizorul Laurenţiu Calciu şi producătorul Rupert Wolfe Murray.

sursa foto: Institutul Cultural Român la Londra via Agerpres

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Frumos G4Media
  La ora asta (06:50) toate site-uri de știri comentează despre victoria lui Boris Johnson în alegeri, voi publicați comunicate de presă ale icr
  Probabil o sa strecurați știrea cu alegerile la „și altele” după amiază. Dar de mâine să vedem ce „analize serioase” că britanicii au votat rău…

 2. Totusi termenul in limba romana ar trebui sa fie mai degraba « a inaugurat «  decat « a deschis « . Nu cred ça Charles a deschis nimic insusi , ça doar nu el se ocupa cu construirea de expozitii pt Romania.

 3. @Adrian
  Copile Minune ce ești!
  Mesajul tau are o argumentație pertinenta și emana prietenie și sentimente de respekt fata de cei care nu canta că dumneata.