G4Media.ro

Primul primar al Hunedoarei, numit cetățean de onoare post-mortem / A condus…

Sursa foto: Facebook / Primăria Timișoara

Primul primar al Hunedoarei, numit cetățean de onoare post-mortem / A condus comunitatea timp de 40 de ani / ”A fost unul dintre cei mai iubiți hunedoreni din toate timpurile”

Primul primar al oraşului Hunedoara, George Dănilă, care a condus comunitatea timp de 40 de ani, între 1872 şi 1912, fiind considerat omul care a contribuit la modernizarea aşezării şi înfiinţarea Uzinelor de Fier, a fost declarat „Cetăţean de onoare” (post-mortem) al localităţii, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului Local ce a avut loc joi la Castelul Corvinilor, anunță Agerpres.

În cadrul unei festivităţi care a avut în Sala Dietei de la Castel, actualul edil al municipiului, Dan Bobouţanu, a înmânat placheta omagială şi „cheia oraşului” profesoarei Lucia Maria Prejban, strănepoata lui George Dănilă, ea arătându-se onorată de iniţiativa Primăriei Hunedoara.

„George Dănilă a fost un om demn, care a ştiut să preţuiască onestitatea şi dragostea concetăţenilor săi şi care a contribuit prin numeroase acţiuni la creşterea prestigiului oraşului nostru, care nu întâmplător a dat numele judeţului în care trăim. Ca o recunoaştere a meritelor sale, în semn de omagiu şi înaltă preţuire, cu ocazia jubileului de 25 de ani, concetăţenii săi i-au oferit o frumoasă cupă de argint gravată atât în limba română, cât şi în maghiară, având pe capac corbul cu inel în cioc, însemnele Corvinilor. Vă mulţumesc încă o dată pentru acordarea titlului de cetăţean de onoare, post-mortem, străbunicului meu, George Dănilă”, a spus Lucia Maria Prejban.

La rândul său, primarul Dan Bobouţanu, a menţionat că George Dănilă a fost unul dintre cei mai iubiţi hunedoreni din toate timpurile, precizând că acesta a transformat oraşul într-un punct important economic şi cultural pe harta Europei.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. E bine cand totul se termina cu bine …

  2. *Mai are Romania primari care usor, usor, ii bat high-score-ul …

  3. Primarul asta stia administratie. A invatat in Ungaria.

  4. Faraonismul este o boală.