G4Media.ro

Primul politician care cere nerespectarea hotărârii CCR. Orban: Decizia Curții Constituționale nu…

Primul politician care cere nerespectarea hotărârii CCR. Orban: Decizia Curții Constituționale nu poate fi luată în considerare

Luare de poziție fără precedent din partea liderului PNL, Ludovic Orban, față de decizia Curții Constituționale de miercuri prin care președintele este obligat să o demită pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

”Considerăm că nu poate fi luată în considerare această decizie a Curții Constituționale și, mai ales, ea nu poate să genereze niciun fel de efect în ceea ce privește acțiunea președintelui României”, a declarat Ludovic Orban la finalul unei ședințe cu juriștii PNL.

Întâlnirea a avut ca scop tocmai evaluarea situației create în urma deciziei CCR și trecerea în revistă a variantelor de contracarare a acesteia. ”Am evaluat mai multe variante. Luăm în calcul inclusiv posibilitatea modificării Constituției, pentru că modalitatea de numire a judecătorilor CCR este prevăzută în Constituție. Vom fi alături de președinte și vom susține toate demersurile președintelui României. Este posibil și un referendum, este posibil orice”, a anunțat Ludovic Orban.

Liderul PNL a subliniat faptul că CCR nu poate să-l oblige pe șeful statului să facă ceva, argumentând că acesta este persoana cu cele mai multe voturi din România.

Orban i-a numit pe cei șase judecători care au luat decizia de miercuri ”majoritatea politică PSD – ALDE din Curtea Constituțională”, iar sentința lor a calificat-o drept ”o manevră ocultă” prin care se încearcă afectarea regimului democratic din România.

”Noi nu putem accepta acest precedent. Dacă mâine vine majoritatea guvernamentală și îl pune pe Dragnea premier și președintele refuză, Parlamentul invocă existența unui conflict constituțional, ce-o să facă Curtea? O să-l oblige pe președintele României să-l numească pe Dragnea în funcția de premier? Nu putem accepta. Sau dacă Dragnea o să-l propună la șefia DNA pe unul ca Nicolicea sau Șerban Nicolae, o să-l oblige Curtea pe președinte să ia o decizie anticonstituțională?”, a conchis liderul PNL.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

 1. PNL ul incepe sa ma uimesca ….spre bine , asta daca NU o fi Orban singur iarasi …..intradevar cum este posibil ca un organism pus sa verifice constitutionalitatea legilor intervine atat de brutal cerand imperativ Presedintelui (-impunandu-i o solutie ) eu cred ca CCR se pune ea insasi in afara legi – CCR este un organism ales de parlamentari ….presedintele este ales de popor …..reprezentativitatea este maxima de parte Presedintelui …in orice caz idea ca conflictele interinstitutionale sunt judecate de CCR este eronata Inalta Curte trebuie sa le judece …
  oare aceasta impunere NU este un abuz de putere ?
  in presa se vorbeste de interferente ale MJ Toader cu Pres CCRului –cineva NU are nimic de completat…(de exemplu SRI ul)

 2. Orban, bineinteles – un politician cu gandire primitiva !

  Nici nu stie ce rau ii face PNL-ului, nu lui, pt ca in fond el iese la pensie si gata ! In urma lui ramane insa un partid si mai debusolat decat este acum !

  Ar trebui sa iasa altcineva din PNL si „sa dreaga busuiocul”, daca poate !

  PS. Si sa-i spuna lui Ludo Mandolinistul ca si declaratiile politice trebuie sa fie logice, rationale, cu bun simt !

  • Mari asteptari aveti de la Sica Mandolina .
   Cam ce pretentii poti sa ai de la un carator de geanta .
   Prin anii ’90 , daca il vedea-i pe Sica Mandolina la PNL , cand ii cara geanta lui Patriciu ,
   sa nu spun mai multe .
   Dar cine a fost in acele vremuri la PNL , stie foarte bine cine este aceasta forma de viata .

 3. PSD, ALDE si UDMR au gresit crezand ca pot face corice pentru distrugerea statului de drept. Pur si simplu este imposibil sa decizi ca justitia este subordonata politicului intr-o democrtaie. Deci daca vor sa isi continue planul, va fi revolutie.

 4. Te apuca rasul cand asculti la acest Sica Mandolina,oricum tembelul trebuie sa se agite,pretul pentru ca nu a fost condamnat trebuie platit!

 5. Pentru pudila Prostila , Ludovic Orban a fost nu a fost condamnat, unul ca tine va fi definitiv nu doar condamnat ci si executat de constiintele treze ale acestei natiuni.

 6. Bă trolli psd – iști, acum angajează ăștia orice cornuta? Toți cu „Sica Mandolina”, ce dracu’, se prinde toată lumea că aveți un singur cap.

 7. Nu numai trolli PSD iști pe aici, dar și băsiști, care crapă de ciudă că, în fine, în PNL incep să se audă voci . Și , precum spunea cineva, cred că Băsescu e puțin invidios pe Orban, i-a cam luat fața în ultima vreme.