G4Media.ro

Ludovic Orban acuză Curtea Constituțională de lovitură de stat: Președintele nu poate…

Ludovic Orban acuză Curtea Constituțională de lovitură de stat: Președintele nu poate fi determinat să ia o decizie împotriva oamenilor care i-au acordat mandatul

Președintele PNL, Ludovic Orban, a acuzat Curtea Constituțională de lovitură de stat în urma deciziei de a admite existența unui conflict între președintele României și Guvern și de a-l obliga pe Klaus Iohannis să o revoce din funcție pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

„Îmbracă caracterul unei lovituri de stat. Curtea Constituțională nu are calitatea să impună decizii președintelui României. Președintele este omul cel mai legitim care beneficiază din votul a jumătate plus unu a cetățenilor României cu drept de vot și care nu poate fi determinat să ia o decizie împotriva voinței oamenilor care i-au acordat mandatul. Nu poate o Curte Constituțională, în care membrii sunt numiți de Parlament pe un mandat limitat, încălcând Consituția să îl oblige pe președinte să facă ceva”, a declarat președintele PNL Ludovic Orban la Chișinău, pentru Cotidianul.md.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.