G4Media.ro

Primul pacient român tratat în străinătate după exploziile de la Crevedia, un…

sursa foto: Captură

Primul pacient român tratat în străinătate după exploziile de la Crevedia, un pompier de 28 de ani, a revenit în ţară

Primul pompier recuperat în străinătate după exploziile de la Crevedia a revenit în ţară, în noaptea de marţi spre miercuri, din Austria. Este un pompier de 28 de ani din Bucureşti. Alţi 11 pacienţi răniţi în acelaşi eveniment sunt încă trataţi în străinătate, transmite News.ro.

”L-am întâmpinat în această noapte pe tânărul nostru pompier întors acasă după tratamentul medical în străinătate. M-am bucurat că starea lui de sănătate este bună şi va putea să revină la viaţa normală în scurt timp. I-am mulţumit pentru curaj şi pentru că împreună cu colegii săi au intervenit să-şi salveze semenii şi să securizeze zona afectată de exploziile puternice. Avem veşti bune şi despre ceilalţi doi români trataţi în Austria. Pe ei şi pe toţi românii noştri pompieri şi civili îngrijiţi acum în unităţi medicale din străinătate îi aşteptăm cu bine acasă!”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu, citat într-un comunicat de presă transmis de către Guvern.

Într-o postare pe Facebook, premierul a mulţumit celor implicaţi în evenimentul de la Crevedia pentru curaj.

”Bine ai revenit acasă, Radu!

L-am întâmpinat în această noapte pe unul dintre pompierii noştri trataţi în străinătate după exploziile de la Crevedia. Mă bucur că starea sa de sănătate este bună şi va putea să revină în scurt timp la o viaţă normală.

Curajul lui Radu şi al colegilor lui din acea noapte a salvat multe vieţi! Mulţumesc mult!!!”, a scris premierul.

Potrivit Executivului, în prezent, 11 pacienţi cu arsuri mai sunt trataţi în unităţi medicale din afara ţării – în Belgia (2 pacienţi), Italia (2 pacienţi), Austria (2 pacienţi), Germania (4 pacienţi) şi Norvegia (1 pacient), în condiţiile în care la scurt timp după producerea exploziilor a fost activat Mecanismul european de protecţie civilă pentru transferul persoanelor rănite în exploziile de la Crevedia, în unităţi medicale din străinătate.

Guvernul precizează că pacienţii trataţi în unităţi medicale din străinătate, precum şi cei trataţi în spitale din România, pot fi însoţiţi de membri ai familiei. Aceştia vor primi sprijin financiar pentru a le putea fi alături răniţilor pe perioada spitalizării, potrivit deciziilor stabilite în şedinţa de Guvern din 31 august 2023.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat, marţi seară, că pompierul care s-a recuperat vine în ţară cu un avion de linie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Iată că proorocirile clarvăzătorului Victor Ponta nu s-au adeverit,cei transferați în străinătate sunt salvați,recuperați medical,nu sunt transferați acolo ca să moară, cum spunea cinicul personaj mai suscitat.