G4Media.ro

Primul cetățean român confirmat cu infecție cu tulpina indiană a coronavirusului: un…

Primul cetățean român confirmat cu infecție cu tulpina indiană a coronavirusului: un bărbat din Popești Leordeni care a avut contact cu unul dintre indienii depistați cu COVID

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a anunțat, joi, primul caz de infecție cu tulpina indiană a coronavirusului la un cetățean român. În total, numărul cazurilor depistate în România a ajuns la 12, dintre care 11 sunt cetățeni indieni.

Este vorba despre linia generică B.1.617.2, depistată pentru prima dată în India și care se răspândește rapid în ultima perioadă și în Marea Britanie, unde a fost catalogată ca „variantă care determină îngrijorare”.

Informarea INSP:

Până la data de 16 mai 2021 au fost confirmate 12 cazuri cu linia genetică B.1.617.2.

  • 3 dintre cazuri provin dintr-un focar din Colonia Bod, jud.Brașov și sunt cetățeni indieni.
  • Celelalte 9 cazuri sunt dintr-un focar din Orașul Popești-Leordeni, jud.Ilfov. Dintre acestea, 8 sunt cetățeni indieni, iar unul este cetățean român, caz secundar al unui cetățean indian.
  • Nu a fost înregistrat niciun deces.
  • În acest moment nu se poate vorbi despre transmitere comunitară, în România, a liniei genetice B.1.617.2.

În urmă cu o săptămână, după o solicitare făcută de G4Media.ro, INSP a anunțat că au fost confirmate în România zece cazuri de infectare cu tulpina coronavirusului care este asociată crizei epidemiologice din India.

Citește și

Cum explică INSP de ce a dezvăluit abia la zece zile de la confirmarea rezultatelor că 10 dintre infectările COVID depistate în România la cetățeni indieni sunt cu o tulpină asociată situației epidemiologice grave din India

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter