G4Media.ro

Primul centru drive-through din Suceava ar putea fi deschis la sfârşitul săptămânii…

Primul centru drive-through din Suceava ar putea fi deschis la sfârşitul săptămânii / Primarul Ion Lungu face apel la angajatori să acorde facilităţi salariaţilor pentru a încuraja vaccinarea

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că primul centru drive-through va funcţiona de la sfârşitul acestei săptămâni în parcarea Shopping City şi a făcut apel la angajatori să acorde facilităţi angajaţilor care se vaccinează, în condiţiile în care judeţul se află pe ultimul loc în ţară din acest punct de vedere, relatează Agerpres.

Potrivit primarului, centrul de vaccinare din parcarea Shopping City va funcţiona în subordinea Primăriei, pentru a putea fi plătit personalul – cadrele medicale şi registratorii.

„Trebuie să încheiem un contract cu centrul comercial, am avut deja primele discuţii. Ne pun la dispoziţie o suprafaţă de 200 de metri pătraţi, s-a stabilit circuitul de intrare, zona de vaccinare, zona de aşteptare şi circuitul de ieşire. Urmează să luăm aprobări de la DSP şi Ministerul Sănătăţii, să facem funcţional acest drive-through chiar de săptămâna aceasta. În privinţa maratonului de vaccinare, am trimis o solicitare la DSP, iar din discuţiile de astăzi, ar fi o idee ca la Colegiul Naţional ‘Ştefan cel Mare’ să facem un centru de vaccinare pentru angajatori şi pentru persoanele care nu se programează pe bază de buletin. Ne dorim ca până în luna iunie să avem o rată de vaccinare de 50%”, a spus Lungu.

El a arătat că în municipiul Suceava s-a vaccinat circa 27% din populaţia adultă, dar judeţul este pe ultimul loc la vaccinare, cu 10,5%, şi a făcut apel către toţi factorii de răspundere să convingă cetăţenii că e bine să se vaccineze pentru o rată de imunizare cât mai bună, în condiţiile în care, de la 1 iunie, s-ar putea relaxa unele măsuri în funcţie de procentul de vaccinare.

Potrivit primarului, săptămâna trecută, în cele trei centre de vaccinare funcţionale din municipiul Suceava s-au administrat 1.932 de vaccinuri, dintre care 715 cu Pfizer, 301 cu AstraZeneca şi 916 cu Moderna.

De la începutul campaniei, în Suceava s-au vaccinat 41.991 de persoane, dintre care 16.250 cu rapel.

sursa foto: G4Media

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter