G4Media.ro

Primul caz de sinucidere asistată din Italia / Un bărbat a primit…

sursa foto: Pexels

Primul caz de sinucidere asistată din Italia / Un bărbat a primit acceptul după ce a rămas imobilizat, în urma unei afecțiuni medicale: ”Acum mă simt mai ușor, m-am golit de toată tensiunea acumulată de-a lungul anilor”

Mario, un italian paralizat de 10 ani, a primit dreptul la sinucidere asistată după un proces îndelungat și obositor, într-un caz care a ajuns până la Curtea Constituțională, scrie Corriere della Sera.

„În timp ce am rămas nemișcat aici, mi-am dat seama că în ultimele luni am făcut un lucru grozav”, spunea el în urmă cu câteva zile, fiind convins că va primi avizul. „Acum mă simt mai ușor, m-am golit de toată tensiunea acumulată de-a lungul anilor”, a fost comentariul său după ce a primit decizia.

Tetraplegic de zece ani, el nu poate să-și miște decât un singur deget la o mână.  A strâns în acest demers peste 1,2 milioane de semnături, în susținerea demersului său.

Deși a primit acceptul de a se sinucide, el se poate răzgândi chiar și în ultimul moment, deoarece sinuciderea asistată medical implică acțiunea celui care o cere: doar el își va putea auto-administra medicamentul letal, nu se va permite nicio intervenție din exterior, precum cea a unui medic, cum este posibil în cazul eutanasiei.

În august anul trecut, Mario a primit din Elveția permisiunea de a merge și de a muri acolo, țară unde este permisă sinuciderea asistată. A ales să urmeze procedeul din țara sa natală pentru a putea muri acasă.

A fost nevoie de 13 luni pentru ca o echipă de medici și psihologi să-l viziteze, dar și de mai multe proceduri și audieri la comitete de etică.

sursa foto: Pexels

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter