G4Media.ro

Primul bucătar român cu stea Michelin își deschide un restaurant la Cluj

Foto: Chef Bogdan Dănilă - Instagram

Primul bucătar român cu stea Michelin își deschide un restaurant la Cluj

Chef Bogdan Dănilă (originar din Bistrița), primul bucătar român care a obținut prestigioasa stea Michelin, deschide în data de 8 iunie la Cluj Restaurantul Pastel, potrivit unui comunicat de presă.

Dănilă a primit, în 2017, o stea Michelin, după ce și-a făcut ucenicia la restaurante de top din întreaga lume, printre care și Royal Hospital Road al celebrului chef britanic Gordon Ramsay.

Restaurantul deschis de Bogdan Dănilă este localizat în hotelul Meridian din Cluj-Napoca și va avea un meniu european.

Dănilă și-a început cariera la Dublin, în 2002, la restaurantul Patrik Guilbaud și a lucrat la L’Ecrivain înainte de a se alătura echipei lui Gordon Ramsey, în 2010, potrivit portalului de specialitate Restograf. În 2012, în timp ce lucra împreună cu celebrul bucătar în cadrul restaurantului Petrus din Londra, Bogdan Dănilă a fost nominalizat de ghidul Zagat ca fiind unul din top 30 cei mai buni bucătari cu vârsta sub 30 de ani. Încă lucra la Petrus când restaurantul a primit prestigioasa distincție Michelin. A lucrat în restaurante cu una și două stele Michelin din Irlanda, Marea Britanie, dar și în Statele Unite, și a urmat cursuri de perfecționare la restaurante de 3 stele Michelin din San Sebastian, Spania, Franța și Marea Britanie. (Foto: Chef Bogdan Dănilă – Instagram)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

15 comentarii

  1. n-ai să-l vezi la paprika tv!!
    acolo e marele „chef” passarelli cu famiglia sa!tot ce face este să combine pastele cu legume,atât!

  2. Unde sa deschida restaurant decat in buricul snobismului Cluj.

  3. Felicitări bucătarului! Cu siguranță nu vezi un asemenea talent la emisiunea Chefi la cuțite,pentru că el e supertalentat!Bravo!

  4. Sa inteleg si eu… lucra la un restaurant cind acel restaurant a primit steaua Michelin, nu? Dar nu era cheful acelui restaurant?
    Atunci, nu prea vad cum se poate spune ca a primit steaua Michelin. Realizarea de a fi parte a unui restaurant cu stea Michelin ramine, dar cel care care se considera ca a primit-o este cheful, nu tot personalul.

    • „He was nominated by Zagat as one of the top 30 chefs under 30 while at Gordon Ramsay’s Petrus and received a Michelin Star for his work at Jason Atherton’s The Clocktower in 2018, making him the first Romanian to receive the acclaim.”

    • Nu prea ai înțeles nimic din ce ai citit,nu-i așa?

    • Stele Michelin iau doar restaurentele. Gordon Ramsey nu are nicio stea Michelin, restaurantele lui au multe. Cine te contrazice, sa se uite le ghid.

  5. Trebuie sa primeasca avizul de la sefii bontea, scarlatescu si dumitrescu, cei mai mari bucatari ai platourilor de televiziune din lume si ai vaselor de croaziera naufragiate!

  6. Bravo băi baiatule!!!! Baftă multă în continuare

  7. Mulți dintre voi nu aplaudați succesul altora, de aia nu o sa va vina niciodată rândul! Chapeau Chef!

  8. Bravo!Bistrițean de la noi!Hai sa fiu mîndrii de cu el👍

  9. Da-da-da, am mai văzut asta si înainte, cand la Heritage din Buc. a fost adus un chef cu 3 stele (Amador), si toata lumea visa ca primul restaurant de 4 stele din lume va aparea in gradina maici domnului -:))))) In urmatorii 5 ani, singura legatura dintre Michelin si Rom vor fi anvelopele fabricate la noi, iar pentru stele trebuie sa ne uitam la cer si sa ne rugam sa nu fie prea innorat. Pur si simplu asta este nivelul bucatariei romanesti (ne/re-inventat)! Daca vreti sa mancati bine, Budapesta sau Slovenia (cate 6 restaurante cu steeeele 🙂