G4Media.ro

Primul atac din USR la Guvern: Nu se repară aproape nimic din…

Sursa foto: Inquam Photos/ Alexandru Busca

Primul atac din USR la Guvern: Nu se repară aproape nimic din ce a distrus PSD în materie de justiție / De ce alegi să-i mulțumești pe Tăriceanu și UDMR, care au batjocorit justiția alături de PSD, întorcând spatele celor care au înghețat în stradă și care au luat bastoane în cap și gaze lacrimogene?

Deputatul USR Stelian Ion, unul dintre cei mai vehemenți opozanți la politica PSD în materia de justiție, a lansat, joi, critici dure la adresa actualei guvernări, după conferința de presă a ministrului Justiției, Cătălin Predoiu. Deputatul USR spune că nu se schimbă mai nimic, nu se repară aproape nimic din ce a distrus PSD în materie de justiție și că avem în față „un peisaj dezolant”. El amintește că, pentru învestire, actualul guvern a promis de toate la toată lumea. „Și atunci, dacă tot nu poți mulțumi pe toată lumea, de ce alegi să-i mulțumești pe Tăriceanu și UDMR, care au batjocorit justiția alături de PSD, întorcând spatele celor care au înghețat în stradă la nenumărate proteste și care au luat bastoane în cap și gaze lacrimogene pe 10 august? Din calcule politice?”, spune Stelian Ion.

Deputatul USR menționează că ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a lansat un apel ca procurorii să intensifice lupta împotriva criminalității organizate, a infracționalității cu violență și a corupției.

„Cred sincer că nu lipsa acestui imbold era ceea ce lipsea și astepta sistemul judiciar. De la nivelul Guvernului și al Ministerului Justiției se așteaptă măsuri concrete și ferme, mai puțin îndemnuri înflăcărate. Sunt dezamăgit să constat că, în ciuda apelului pe care l-am făcut în mod public acum două săptămâni, Ministerul Justiției insistă să declanșeze procedura numirii procurorilor de rang înalt (procuror general, procuror-șef DNA, procuror-șef DIICOT) înainte de a face modificările legislative care reglementează procedura de numire a acestora”, a scris Stelian Ion pe pagina sa de Facebook.

El precizează că problema principală în ultimii ani, care a condus la situații de criză inacceptabile în sistemul judiciar, a fost aceea că am avut un cadru legal care a permis ca numirile procurorilor de rang înalt să se facă de către politicieni.

„Această problemă nu poate fi rezolvată prin schimbarea politicienilor care fac numirile, ci prin schimbarea procedurilor, astfel încât factorul politic să fie cât mai puțin implicat în aceste numiri. Miza este colosală pentru justiția și pentru democrația noastră. Trebuie să ieșim din paradigma «cei numiți de noi sunt ex-officio mai buni decât cei numiți de ei» câtă vreme factorul politic atârnă încă cel mai greu la aceste numiri”, subliniază deputatul USR.

Stelian Ion amintește că primul punct din Acordul pe care USR l-a semnat cu PNL pentru susținerea guverului Orban a angajat guvernul să implementeze recomandările din cadrul MCV și să pună în acord legile justiției cu avizele Comisiei de la Veneția și recomadările GRECO.

„Numirea procurorilor de rang înalt nu a fost considerată o prioritate absolută de către părțile semnatare, fiind mai important ca, în primă fază, legislația să fie corectată astfel încât să fie asigurate toate garanțiile de independență și meritocrație, urmând ca numirea efectivă să fie făcută după modificării procedurilor legale. De altfel, și în programul de guvernare votat în Parlament la instalarea Guvernului Orban se menționează angajamentul Guvernului de a pune în aplicare cu prioritate recomandările din cadrul MCV, avizele Comisiei de la Veneția, recomandările GRECO, ale Consiliilor Consultative ale Judecătorilor și Procurorilor Europeni”, menționează el.

Deputatul USR spune că, prin urmare, demersurile pe care le face actualmente ministrul Justiției pentru declanșarea procedurilor de numire a procurorilor de rang înalt în condițiile legislației actuale, criticate de organismele sus menționate și de o bună parte a magistraților români trebuie abandonate până la momentul în care vom avea cadrul legal corect, echilibrat, care să ofere garanții reale de independență, prin elaborarea unei proceduri de selecție pe criterii obiective, din care să fie înlăturat factorul politic.

Nu putem continua politica în domeniul justiției urmând resemnați niște reguli pentru care organismele europene, societatea civilă și magistrații ne-au criticat atât de aspru. Nu putem spune că unele legi sunt proaste doar când sunt aplicate de PSD, dar sunt bune când le aplicăm noi. Dacă nu schimbăm paradigma, ne vom întoarce iar și iar în același loc de unde am plecat și vom genera aceleași crize. Rezolvarea problemei deficitului de personal din magistratură nu se face prin prorogarea intrării în vigoare a modificărilor făcute de Dragnea, ci prin abrogarea lor. De ce să mai amânăm un an? Pentru a o lua iar de la capăt anul viitor?”, scrie deputatul.

Stelian Ion spune că înțelege că s-au făcut niște promisiuni la acordarea încrederii pentru Guvernul Orban, dar unele dintre ele se bat cap în cap.

S-au promis de toate tuturor. Și atunci, dacă tot nu poți mulțumi pe toată lumea, de ce alegi să-i mulțumești pe Tăriceanu și UDMR, care au batjocorit justiția alături de PSD, întorcând spatele celor care au înghețat în stradă la nenumărate proteste și care au luat bastoane în cap și gaze lacrimogene pe 10 august? Din calcule politice?”, scrie deputatul.

Deputatul USR afirmă că nu ar vrea să audă de la cineva argumentul Referendumului.

„Referendumul acela, cu toată stângăcia cu are au fost formulate întrebările, a fost eminamente PRO justiție, PENTRU ocrotirea cetățenilor onești în fața infractorilor, nicidecum pentru păstrarea Secției Speciale sau a legii recursului compensatoriu. Referendumul a fost consultativ și produce efecte politice, nu juridice. Ce au înțeles politicienii din acest rezultat. Fiecare se pare că a înțeles ce a vrut și ce îi convine”, subliniază Stelian Ion.

El mai spune că anunțul că Guvernul nu va proceda la desființarea Secției speciale și că așteaptă să îi convingă în Parlament pe Nicolicea și Iordache, ori pe Tăriceanu și Ponta, este dezamăgitor.

Această armă instituțională creată de Dragnea pentru intimidarea magistraților trebuie dezasamblată rapid. Dacă mai adăugăm și atitudinea Ministerului Justiției față de Legea recursului compensatoriu, avem în față un peisaj dezolant. Nu se schimbă mai nimic, nu se repară aproape nimic din ce a distrus PSD-ul în materie de justiție. Ok, nu mai stăm cu teama că se dă mâine ordonanță de amnistie și grațiere, dar legea recursului compensatoriu scoate AZI criminalii și corupții din penitenciare, iar procurorii de rând înalt vor fi puși pe funcții tot de politicieni”, afirmă deputatul USR.

„Cum adică nu abrogăm legea asta odioasă pentru că se supără CEDO și ne sancționează? CEDO nu știe ce efecte oribile a produs acest act normativ? Dacă nu știe, e rolul MJ să întocmească un dosar bine documentat cu studii și analize și să le arate judecătorilor de la CEDO aceste orori. Sunt sigur că nu ne vor sancționa dacă începem reabilitarea centrelor de detenție și abrogăm aceasta lege nenorocită. Mai ales că CEDO nu ne-a cerut niciodată să adoptăm legea recursului compensatoriu, ci să propunem un plan coerent de măsuri care să rezolve problema condițiilor din penitenciare”, încheie Stelian Ion.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a anunțat joi într-o conferință de presă că a cerut formal Ministerului Public, printr-o scrisoare, să abordeze fenomenul criminalității organizate și cel al proliferării infracțiunilor cu violență. Predoiu a avertizat că în societate se instalează ”un sentiment de nesiguranță pentru cetățenii cinstiți și de siguranță confort penal pentru infractori” (detalii aici).

Cătălin Predoiu a anunțat joi într-o conferință de presă că guvernul nu va abroga prin OUG legea recursului compensatoriu votată de PSD, ALDE și UDMR (detalii aici).

Citește și

Cum s-a răzgândit Cătălin Predoiu față de recursul compensatoriu: În august cerea ”abrogarea de urgență”, acum spune că nu se poate

Foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

55 comentarii

 1. Intr-o luna ? cat au stricat psd-alde in 3 ani de zile ? Nu se poate…

 2. Corect, PNL refuză să lucreze pentru oameni, ci numai pentru câştig politic.

  PNL=PSD=gunoaie umane.

  • Trebuie sa te corectez din nou, PNL se va eroda mai mult decât psd . După cum vezi, oamenii nu au răbdare, vor minuni de îndată, fiecare își varsă frustrarea in felul sau, dar hai sa le dam credit actualilor miniștri, chiar daca nu sunt toți pe placul nostru. Îți reamintesc faptul că niciun partid nu a dorit să guverneze după căderea PSD . Ce facem acum, le dam astora in cap, vrem alții mâine?! Pe cine?! Nimeni nu vrea, excepție PSD .
   Hai cu anticipatele sa se termine cu bâjbâiala asta in guvern. E limpede că majoritatea in parlament nu e sigură și fiecare lege va trece sau nu, după interesele neafiliaților. Așa nu se poate guverna, azi îl mulțumești pe Alde, mâine se supără Usr, poimâine pe PMp și iese UDMR la atac…o chinuiala!

  • @asa. Nu-i adevarat ce spui, ca niciun partid n-a dorit sa guverneze dupa caderea guv. Dancila. A fost PMP ul, dar nici nu s-a discutat sa fie primiti, pt ca s-a opus tariceanu. Iohannis a declarat ca guvernul va fi pnl sau in jurul pnl ului. USR n-au dorit sa intre, dar nici n-au fost invitati. Solutia normala era un guvern tehnocrat, insa pnl a dorit sa ajunga rapid la butoane si sa pregateasca terenul pt alegerile viitoare.

 3. Dacă să spui lucruri de bun simț = atac…

 4. USR trebuia sa intre la guvernare. Nu sa critice de pe margine.

  • In primul rand, PNL nu i-a vrut la guvernare, a invitat USR doar sa sustina guvernul in parlament. Si daca ar fi intrat, ar fi avut vreo 2-3 ministrii, secretari de stat etc si foarte putin probabil in justitie si acum ar fi incasat si ei injurii cand de fapt ce lasa de inteles Predoiu este o manareala USL(ALDE,UDMR) – gasca veche PCR. De ce sa-si ia flegme USR pentru manarelile lor? Cum ar fi putut niste USR-isti acum prin ceva ministere sa impiedice ce debiteaza Predoiu!?!?!?! Bine au facut ca nu au intrat ci doar au votat instaurarea guvernului.

  • USR nu a primit invitatie de la PNL sa intre la guvernare. USR a votat motiunea de cenzura si a pus conditii pentru sustinerea prin vot a guvernului Orban. Atat. Sustinerea in Parlament, nu intrarea in Guvern.

  • Daca intra la guvernare nu-ti mai putea spune acum un adevar!!!!!!!!

  • Anno fata, nu-i asa. Cei care n-au vrut au fost Barna & Co. Chiar Stelian Ion a cerut intrarea la guvernare, deosebit de talentatul politic domn Barna impreuna cu yesmanii dimprejurul sau au zis pas.

  • Anna,

   Probabil ca ai dreptate.
   Oricum, niciodata nu l-am apreciat pe Predoiu. Nu am deloc incredere in el, si nici nu mi-a placut ca PNL l-a uns Ministrul Justitiei.

  • Corect. Cam ipocriti tinerii USRisti. E simplu sa faci galagie de pe margine.
   Sa pofteasca la munca si sa-si asume riscuri, daca le stiu pe toate.
   O sa invete (pt ca aparent nu au reusit) ca mai intai trebuie sa confirmi, apoi sa ai pretentii.
   Pana acum, multe sperante si vorbe. Cam atat.
   Pariez ca si daca ar fi anticipate, USR nu ar lua mai mult de 25% ceea ce insemna ca trebuie sa faca o coalitie. Daca ei viseaza 51%, raman cu visul…..

  • @Alena. Ma gandesc ca USR nu va putea sa intre la guvernare cu pnl, mentalitatile sunt f diferite.

 5. Iar vorbesc bubble boys 12% … am vazut forta si priceperea voastra in Rise Project, pardon in Turul 1

  • Băi, turtă dulce! Cu ce nu ești de acord din ce declară USR acum?!

   Mere… pere.. le bagi pe toate în discuție…

 6. Hmmmm, PNL nu vrea sa faca reformele necesare. Nu desfiintam Sectia Speciala? Nu facem alegerea primarilor in 2 tururi? Fara penali in functii publice?

  Au promis ca vor face schimbarile necesare, ca vor actiona impotriva masurilor toxice luate si implementate de pesedisti.

  Hmmm, cu ce este diferit PNL de PSD?

 7. Pai si nu au dreptate? Si apropo, de ce titrati „atac”. Omul isi exprima parerea.

 8. Intr-o luna ? Nu se poate …

 9. Pleacă-ai noștri, vin ai noștri, noi rămânem tot ca proștii ?! USL funcționează ca unsă în ministerul lui Predoiu.

 10. Asa e. Noi useristii, ca si inaintasii nostri kominternisti, vrem o represiune ca la carte. Vrem ca umplem puscariile cu romani ca in anii ’50. Numai asa vom putea deschide calea internationalistilor progresisti neomarxisti. PNL nu a invatat nimic. Parca il copiaza pe Dragnea, in loc sa ii aiba exemplu pe Ana Pauker si Teoharie Georgescu. Trebuie sa trimitem cat mai multi oameni la canal, trebuie redeschis fortul vechi de la Aiud si trimisi acolo politicienii corupti si preotii si profesorii unversitari asa cum au facut predecesorii nostri veniti pe tancurile sovietice. Gica Popescu la puscarie din nou! Elitele romanesti trebuie reprimate. Altfel noi sorosistii nu avem nicio sansa. Trebuie sa invatam din experienta inaintasilor nostri comunisti care au iesit invinsi. Avem nevoie de cineva cu un stalinism cel putin comparabil cu cel al lui Kovesi. Traiasca sovietele externe!

 11. Pana acum, singura metoda prin care s-a reusit impiedicarea numirii Adinei Florea in fruntea SS a fost boicotarea sedintelor CSM
  Acum, Predoiu declara fanfaron ca el va vota ferm impotriva numirii lui Florea la SS, de parca nu ar sti ca votul sau nu rezolva absolut nimic, trupa Savonierei avand majoritate in CSM.
  O sa ne trezim pana la urma ca Predoiu va fi de fapt cel care va facilita alegerea Adinei Florea.

  Curat murdar, coane Predoiu!

  • Foarte bună observația asta cu cvorumul și votul împotrivă.

  • Daca si tu, Lana, vii sa spui aiureli, ce sa mai zic de postacii care s-au reactivat temeinic : realgogu, geaniversace, usrtniku, si altii.

  • Ce e haios, disperatilor, e ca amarata asta de sectie urma sa aiba un sef care nu e propus nici de ministru, nici aprobat pe legalitate de presedinte …ci se duc doritorii cu cv la CSM.
   A, nu e nici serviciu sub obladuirea vreunui sef de parchet asa cum era madam Mirica sub Chiovesi.
   Pai cum dreaq sa convina vreunui partid politic asemenea organism. Sau procurorilor…nu… lor le placea cel mai mult cand sectia era sub procuroarea sefa, iar vreo cateva mii de judecatori avea dosar deschis.

  • @Adriss Băi, dar chiar ne crezi proști când zici că merg candidații cu cv-ul la csm? Păi cine e șef la csm, nu tot savonea? Auzi la el, că nu ar fi fost sub comandă politică. Fix savonea cârpa lui dragnea nu e sub comandă politică.

 12. Ăsta trebuia pus ministru al justiției. USR nu face înțelegeri cu fmmpsdaldeudmr. Pnl s-a prostituat dinainte de moțiune. Ne-au mințit continuu. Nu vor decât puterea. S-au agățat de nemulțumirile oamenilor de rând să ajungă ei șefi.

  • USR-Plus au refuzat categoric sa intre la guvernare, asa ca acest Stelian nu avea cum sa ajunga ministru, chiar daca Orban ar fi vrut sa-l numeasca.
   Dar nu va lasati inselati de aparente.
   Toate actiunile lui Predoiu sunt de fapt dirijate de Orban. (poate chiar la intelegere cu Johannis)
   Sa nu va imaginati ca Predoiu ia deciziile astea de capul lui, tocmai in aceasta perioada tensionata in care electoratul de dreapta are mari asteptari de la noul guvern!

 13. Da. E clar cine ar fi trebuit sa fie Ministrul Justitiei. Dar poate se intampla, fie si peste un an.

 14. 10 august 2019
  O zi a libertătii si democrație în România.

  Fratilor nu mai folositi acest pretext in scop electoral.Politicienii nu merita acest sacrilegiu.
  Johannis a ajuns Președinte pe acest mesaj,acum si voi vreți la fel?
  Lăsați 10 august ca o victorie a poporului român apolitic.

  RUSINE

 15. Ca să faci asemenea declarații politice lipsite de substanță trebuie să fii ori idiot ori rupt de realitate.
  Nicio implicare! Nicio soluție! Nicio responsabilitate!
  Cu ipocrizia nu Salvați România că de uniune nici nu poate fi vorba!

 16. pentru ca le-a promis alora la investirea guvernului. udmr, alde si altii in viitor nu te vor mai ajuta daca le tragi teapa acuma. e guvern de tranzitie, fara usr care nu isi asuma salvarea tarii

 17. Sigur, lumea vrea schimbari rapide, asteptarile sint mari. Eu sint rabdator, problema e ca Perdoiu tot o gioarsa e indiferent de rabdarea mea.

 18. Stelian Ion ii intreaba pe PNL-isti:
  „De ce alegi să-i mulțumești pe Tăriceanu și UDMR”

  Pt ca aia au impreuna vreo 60 de deputati si senatori si oricand pot sa dea lovitura de gratie guvernului Orban in cazul unei motiuni de cenzura (promisa deja de PSD)
  In schimb, pe voturile si sustinerea USR-Plus , Orban stie ca se poate baza, pt ca e sigur ca USR-Plus nu va trece de partea PSD, oricat de nemultumiti ar fi de guvernarea PNL-ista.

 19. PNL o va lua in bot de la electorat daca pina in iunie nu indreapta lucruri . Liberali care aplica politici socialiste exista peste tot in tara asta . Mai ales in primarii .

 20. Nu are dreptate Ion Stelian in legatura cu procedurile clare?! Sigur ca are, pentru ca in caz contrar, adica precum acum, se trezesc toti trepadusii sa conteste in fel si chip si sa stam tot timpul la mana CCR si din nou sa ne-nvartim in cerc si sa nu avansam! Cercul, bata-l vina!

 21. 1-de ce vorbiți în numele celor care au fost în stradă? Eu am fost și nu la inițiativa USR. Nu doresc să vorbiți în numele meu.
  2- pretenții mari pentru 8% în parlament.
  3- nu toți românii au memoria scurtă. Șantajul practicat la votarea actualului guvern, văd că se repetă.
  4- ați votat referendumul pe justiție? Cum să dea actualul guvern OG pe justiție?
  5- practic , deși nu ați vrut, ca niște lași, să intrați la guvernare acum vreți ca PNL să vă satisfacă toate cererile imperative.
  6- ați fost sancționați la ultimile alegeri și mergeți pe aceeași politică de imberbi.

  • @IP. 1. Cei ce au fost in strada au protestat impotriva maltratarii justitiei, a desfiintarii SS, a abrogarii recursului compensatoriu. Probabil ca ai fost si tu, dar la alte proteste, cele organizate de psd. 2. Da, 8%, dupa cum se vede tu sustii alte partide, psd, alde. Configuratia s-a schimbat din 2016, USR este al doilea partid din opozitie. 3. Nici la motiune, nici la vot, USR n-a santajat, a pus conditii ca si celelalte partide. Faptul ca pnl incalca protocolul semnat cu USR pt a satisface alde si udmr va avea consecinte. 4. In afara de OUG exista si alte mijloace. Predoiu se poate adresa la CEDO. Legea recursului elaborata si votata de psd, vizibil in favoarea infractorilor, vine in contradictie cu toate normele unui stat de drept. 5. De fapt ce cere USR ? Ceea ce au cerut oamenii in strada 2 ani de zile. 6. Ultimele alegeri au fost pe persoana fizica, Barna n-a prins turul 2, a fost mai buna Dancila. Nu-i nicio catastrofa. O sa va vedem pe voi la alegerile urmatoare, cele care conteaza pt bunul mers al tarii. PS Esti un troll usl ist.

 22. Regret ca trebuie sa afirm faptul ca D.na. Birchall era mult mai activa si curajoasa in materie de indreptarea unor schimbari grave , petrecute sub Sefia lui Slugarel si Alta intrebare et.comp.Dl Predoiu , trebuie sa inteleaga ca timpul lucreaza in defavoarae lor. Noi am votat si vrem ca toate promisiunile facute sa fie rezolvate . Dl Ministru sa se consulte si cu specialisti in materie , dela USR si sa nu mai astepte votul unui Parlament care a tradat romanii.

  • Birchall s-a alaturat celor care au boicotat sedintele CSM in care pe ordinea de zi era inclusa numirea Adine Florea in fruntea SS.
   Daca, prin actiunile sale si prin prezenta lui la prima sedinta CSM ministrul Predoiu va asigura cvorumul necesar, Adina Florea va fi numita automat si oficial sefa SS, oricat de apasat ar vota Predoiu impotriva ei.
   Voturile se numara, nu se cantaresc!
   (iar Predoiu stie foarte bine acest lucru)

   Ramane sansa unei trageri de timp din partea lui Predoiu, avand in vedere ca, luna viitoare, mandatul Liei Savonea la sefia CSM expira si, conform legii, nu mai poate fi reinnoit.
   Poate ca noul sef al CSM va aborda altfel problema SS, astfel incat Adina Florea sa nu mai aiba nicio sansa.

 23. De la inceput erau clare lucrurile. Guvernul Orban,fricos ca si seful cel mare de la Cotroceni,va taragana totul pana la anu`.Apucaturi usl-iste.Trebuiesc criticati zilnic ca sa scada la jumatate pana la alegeri si sa vina pe primul loc USR,partid mult mai curajos ,mai curat si mai determinat,asa cum i-am vazut anii astia.

 24. PNL are Acum in sondaje 38% iar USR+ 12%.
  PNL dorește să arate că e nr1 in Romania.
  PNL e la butoane si face fix ce vrea.

 25. Nu este un „atac”, este ceea ce stiu ei sa faca mai bine, sa-si dea cu parerea, de pe margine. Avand grija nu carecumva sa se inhame la greu si sa-si asume o guvernare.
  Simpla frustrare de om care nu are nici o umbra de rabdare si crede ca totul se schimba in 2-3 saptamani 😀

 26. asa cum constata si cineva mai sus, cu parere de rau bag de seama ca Birchall era mult mai inclinata spre a face modificarile pe justitie cerute de partenerii nostri externi, am ajuus sa regret o psd-ista, jalnic gand

 27. Poate ca Predoiu va reusi pana la urma sa rezolve problema, in felul lui, avand in vedere ca, luna viitoare, mandatul la conducerea CSM al Liei Savonea expira si, conform legii, el nu poate fi reinnoit.
  Poate ca Predoiu trage de timp pana cand CSM-ul va scapa de sub calcaiul Savonierei si noul/noua sefa/a va avea alta abordare a problemelor din justitie.

 28. Haideti sa fim realisti.Caderea guvernului toxic mafiot PSD a avut un pret.
  Castigul obtinut (mafia nu mai este in guvern) este mai mare decat pretul platit.

  Pentru ca sant foarte mari asteptari, este esential o transparenta totala din partea guvernului.

  Alegerile anticipate ( indiferent cum sant declansate), este pentru PNL si presedinte cea mai buna varianta,altfel PNL-ul risca sa se uzeze rapid pana anul viitor.Acum cand PSD-ul este in ameteli,sansa trebuie utilizata.

 29. Disputele intre aliati in vazul lumii e ori interes personal, ori manipulare indusa, ori neintelegere, ori prostie. Gasiti de comun acord o formula de consens inaintea declaratiilor „fierbinti” ( in special despre justitie). Nu va lasati antrenati

 30. Domnule Stelian Ion , ca sa fiti credibil actionati ca in Legea raspunderii magistratilor sa fie introdus articolul din Codul lui HAMMURABI
  ” If a judge try a case, reach a decision, and present his judgment in writing; if later error shall appear in his decision,
  and it be through his own fault, then he shall pay twelve
  times the fine set by him in the case, and he shall be publicly removed from the judge’s bench, and never again shall
  he sit there to render judgement”

 31. Afară cu sekurikii din viața publică pentru totdeauna!

 32. Țeapă!!!! Era de așteptat!!! Ăștia au fost frați de cruce până mai ieri!!! USL vă spune ceva???

 33. Întru totul de acord, PNL, odată venit la guvernare, nu a întreprins nicio măsură pentru îndreptarea mizeriilor promovate de clica lui combinăceanu și haznaua psdistă. Au recurs la o minciună, au promis că fac o mulțime de lucruri și, în realitate, nu se întâmplă nimic. Nimeni nu este absurd să ceară îndreptarea tuturor porcăriilor psdiste într-o clipită, dar măcar să existe voință în acest sens, voință faptică, declarativă, există, doar că nu ajută la nimic. Totuși, nu ar fi normal să se înceapă corecțiile cu pricina? Se pare că au câștig de cauză udmr și cloaca lui combinăceanu, păi așa ne-a fost vorba, bre, Orbane? Sau v-ați molipsit de la „ăștia”, mariajul cu psdeul și înghițirea pe nerespirate a pdleului v-au îmbolnăvit și pe voi. Pentru a obține sprijinul partidelor din opoziție ați promis orice, iar acuma faceți ureche șută, așa vă începeți mandatul? Trist… Deci, la treabă Orbane: alegeri locale în două tururi, eliminarea recursului compensatoriu, eliminarea secției ciordache, corijarea legilor justiției, corijarea textelor codurilor penale, măsurile economice de redresare a economiei etc.

 34. Dl. Stelian Ion sufera de … IQ negativ.
  „Au romanii un proverb: – Fa-te frate cu dracul pana treci puntea” – acesta a fost raspunsul lui Roosevelt cand a fost intrebat despre alianta cu Stalin.
  Este trist ca dl stelian ion nu il cunoaste; in acest moment guvernul Orban este inca pe punte – iar dracul (Alde+UDMR) pot oricand sa o taie. Aceasta este realitatea…
  Important a fost sa cada guvernul Dancila, mai important decat orice. Si da, au facut acest compromis – sa nu modifice legile justitiei prin OUG, urmand ca acestea sa fie modificate prin procedura parlamentara. Un compromis acceptabil, dupa parerea mea, pentru ca altfel nu trecea motiunea de cenzura.
  La europarlamentare am votat cu USR – dar acum sunt extrem de dezamagit de prestatia lor ulterioara, a dlui Barna, a dlui stelian ion, a dnei Cosette Chichirau – niste novici in politica. E usor sa stai si sa latri de pe margine. In consecinta, in viitor nu vor mai avea votul meu.