G4Media.ro

Primele numiri făcute de Ligia Deca, decise de Sorin Cîmpeanu. Un fost…

sursa foto: Pexels.com

Primele numiri făcute de Ligia Deca, decise de Sorin Cîmpeanu. Un fost deputat PDL, actual inspector general la Arad, și secretarul de stat din ministerul condus de Liviu Dragnea, puși în consiliul care stabilește finanțarea pentru școli

Noul președinte al Consiliului Național pentru Finanțarea Învățământului Preuniversitar este Marius-Sorin Göndör, inspectorul școlar general din Arad, potrivit noii componențe a acestui for, stabilită printr-un ordin publicat vineri în Monitorul Oficial. În 2021, pe post fusese numită Mihaela Ștefan, fost inspector școlar general la București, care între timp a fost înlocuită la conducerea ISMB.

  • Noua componență este stabilită prin ordinul 6.082 din 12 octombrie 2022 și publicată vineri, ce îl abrogă pe cel de anul trecut, ordinul ministrului educației nr. 4.491/2021.
  • Acesta este primul ordin semnat de ministrul Educației, Ligia Deca. Predecesorul său obișnuia să delege semnarea.

Noutatea este că Ligia Deca a păstrat componența majoritară a Partidului Național Liberal. Marius-Sorin Göndör, inspectorul școlar general din Arad și fost deputat PDL Arad în perioada 2008-2012, a fost numit președinte al Consiliului Național pentru Finanțarea Învățământului Preuniversitar. Marius Göndör a mai fost inspector școlar general în perioada 2005-2008.

De menționat este că Sorin Cîmpeanu, fostul ministru al Educației, a anunțat încă de la sfârșitul lunii septembrie că Marius-Sorin Göndör va ocupa această funcție, după cum scrie glasularadului.ro. Declarația a fost făcută la festivitatea de inaugurare a noului cămin pentru studenți al Universității „Aurel Vlaicu”. Jurnaliștii de la glasularadului.ro spun că ordinul era deja pe masa lui Cîmpeanu și că urma să fie semnat.

Citește articolul complet pe EduPedu.ro.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. NOUL ministru E DOAR O MARIONETA. TOVARASUL LOR campeanul A SPUS CA VA STA IN SPATELE EI…