G4Media.ro

Primele doze de vaccin de la AstraZeneca se distribuie astăzi în centrele…

Primele doze de vaccin de la AstraZeneca se distribuie astăzi în centrele regionale din Cluj, Craiova, Iași și Timișoara

Prima tranşă de vaccinuri de la AstraZeneca, a ajuns duminică dimineaţă la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, iar în cursul zilei, 81.000 de doze de vaccin vor fi distribuite către centrele regionale din Cluj, Craiova, Iaşi şi Timişoara, transmite News.ro

”Transportul dozelor de vaccin va fi asigurat terestru, cu autospecialele Ministerului Apărării Naţionale. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, cu respectarea lanţului de frig, la temperatura de +2 – +8 grade celsius”, anunţă Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Dozele vor fi distribuite astfel: Centrul Regional de Depozitare Cluj: 23.400 doze; – Centrul Regional de Depozitare Craiova: 15.300 doze; – Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 25.200 doze; – Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 17.100 doze.

În urma recomandărilor transmise de Ministerul Sănătăţii, Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), precum şi de Grupul Ştiinţific din CNCAV, ţinând cont de precizările din Rezumatul Caracteristicilor Produsului (RCP) şi de studiile disponibile până la momentul autorizării condiţionate de punere pe piaţă, în România, vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca este recomandată pentru grupa de vârstă 18-55 de ani, cu posibilitatea creşterii acestui interval, în funcţie de apariţia noilor date ştiinţifice.

De asemenea, intervalul de timp recomandat între cele două doze este de 8 săptămâni.

Pentru gestionarea cu eficienţă a procesului de vaccinare la nivel naţional, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a elaborat şi transmis personalului specializat Procedura de vaccinare împotriva COVID-19 cu AstraZeneca, document care prevede condiţiile şi modul de stocare, depozitare, transport şi distribuţie, cu respectarea lanţului de frig, monitorizarea reacţiilor, precum şi managementul stocurilor şi al pierderilor.

Premierul Florin Cîţu a anunţat că în luna februarie vor sosi în România cel puţin 600.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 de la AstraZeneca, iar programarea va debuta din 10 februarie pentru persoane cu vârsta cuprinsă între 18 şi 55 de ani.

Sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Primele doze au fost deja refuzate de catre esentialii antivaccinisti si vor fi redistribuite la cronici si batrani…

 2. Nu pot sa nu compar situatia cu acest vaccin AstraZeneca cu vânzarea de carti in librarii de acum 40 de ani… la o carte „buna” erai obligat sa cumperi si o carte no-name. Cine ne baga pe gat acest AstraZeneca?

 3. Deci au venit 600 000 de doze, din care 81 000 merg în țară.
  Unde-s restul de 520 000?!

  Să zicem că alea 81 000 nu sînt și dozele de rapel, deci 162 000 de doze în țară.
  Ar rămâne 438 000 de doze = 219 000 de persoane care nu sunt „în țară”.
  Ăștia vaccinează doar Bucureștiul?

  • Dupa criteriul capitala vs. provincie, un criteriu oriental in care cine imparte, parte-si face…

  • Gigi, bun numele! A naibii limba romana si cititul asta pana la capat…

   „Premierul Florin Cîţu a anunţat că în luna februarie vor sosi în România cel puţin 600.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 de la AstraZeneca” – acel „vor” reprezinta VIITORUL! Nu au sosit, inca, decat acele 81.000, redistribuite conform informatiilor de mai sus.

 4. #Gogu
  In Buc nu se mai fac programari de aproape 1 luna.
  Dar se vaccineaza, nu neg, peste rand cf unor surse si anume cam 30%. Asa „dispar” dozele!
  Ar trebui o anchets jurnalistica sa vedem exact situatia, ca de comunicatele comitetului sunt satul, seamana cu cele din vremea comunismului, cand toata lumea avea de toate!

  • Sunt multi bani care trebuuesc cheltuiti in concedii exotice… ai face orice sa poti sa fii liber sa cheltuiesti ce ai agonisit. Restul? Nu e treaba mea!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.