G4Media.ro

Primarul Timișoarei: Firma de deratizare nu a cerut autorizaţie de la primărie.…

Primarul Timișoarei: Firma de deratizare nu a cerut autorizaţie de la primărie. Cetăţenii să ceară certificatul şi referinţe despre firme

Primarul Nicolae Robu a declarat, marţi, că firma de deratizare care a efectuat acest serviciu în blocul de pe strada Moriţei nr. 8 din Timişoara nu a cerut niciodată vreun aviz de funcţionare de la primărie, funcţionând printr-un act „dincolo de limitele iresponsabilului”, ilegal, şi a lansat un apel la cetăţeni să ceară autorizaţiile şi certificatele de funcţionare ale firmelor cu care vor să facă astfel de acţiuni, solicitând totodată şi referinţe despre respectiva societate comercială, relatează Agerpres.

Potrivit acestuia, deratizarea s-a făcut în camerele nelocuite, pentru că acolo erau insecte. În camerele învecinate se presupune că a pătruns o cantitate mai mare de substanţe volatile venite din celelalte.

„Acea firmă şi decidenţii sunt iresponsabili. Firma respectivă nu a solicitat niciodată acord de funcţionare de la primărie şi, deci, nici nu a primit. Azi mi s-a prezentat un banner prin care firma îşi face reclamă şi dă şi un număr de telefon. Să te apuci de o astfel de activitate fără să ai autorizaţie, să foloseşti substanţe fără să te documentezi asupra riscului este dincolo de orice iresponsabilitate. Dar cei care au cerut să li se facă deratizarea nu au cerut avizul de funcţionare, certificatul firmei (…). Fac şi voi face apel la administratorii de asociaţii de proprietari şi la proprietarii de la case să fie precauţi, să nu permită vreo astfel de acţiune de deratizare de la vreo firmă care nu prezintă certificat de funcţionare, dar să ceară şi referinţe despre firmă dacă a mai făcut deratizări şi dacă au fost eficienţi şi cum au lucrat”, a detaliat primarul Nicolae Robu, într-o conferinţă de presă.

Edilul a precizat că primăria trebuia să se dea un acord comercial, în baza unei hotărâri de consiliu local din 2002, dar firma nu a făcut-o.

„Am cerut să se facă verificările, dar niciodată această firmă nu a solicitat autorizaţie de funcţionare. Trebuie văzut mai departe la Registrul Comerţului. Vom face o campanie de control la toate firmele despre care avem ştire (…). Trebuie făcută verificare la toate cele care sunt înregistrate undeva. Ei trebuia să obţină în primul rând codul CAEN. Primăria poate genera o hotărâre de consiliu local, dar aici sunt lucruri atât de periculoase, încât cei care nu respectă legea trebuie să ajungă direct în penal, ori primăria nu ar putea da decât amenzi”, a afirmat Nicolae Robu.

Patronul firmei din Timișoara, care a realizat dezinsecția la blocurile unde s-au înregistrat trei decese, este cooperant cu procurorii și susține că a cumpărat substanțele la negru, fără documente, de la o firmă autorizată, au declarat pentru G4Media surse judiciare. Potrivit acestora, s-ar fi utilizat o cantitate mai mare de substanță în timpul deratizării blocurilor, neștiind care sunt efectele (detalii aici).

Citește și

Fişa de securitate a insecticidului folosit de firma din Timişoara: mortal în caz de inhalare. Gazul este eliberat la umezeală

Sursa foto: Facebook Nicolae Robu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Tara in care mortul e de vina. 🙁

  2. Bine boss, de acum trebuie sa cautam peste tot daca o firma este cu toate actele in regula. De asta platim taxe la stat, ca sa facem tot noi treaba! Nu ne mai facem bine!

  3. Cum e cu obligativitatea institutiilor statului atunci cand fac achizitii publice sa ceara referințe „acreditate” despre firme? Va spun eu: opționala!
    Pe vremuri firma era obligata sa fie certificata de un organism acreditat – acum si nea Goe o certifica de pe buda tragand de sulul de langa el

  4. Tovule, valea ! Inchide primaria si afara cu toti cumularzii tai din Partid.

    Ne va fi mai bine!

  5. Coruptia care ucide este distribuita la nivel de tara in forma primariilor. Ei sunt cei care fac banii, dau banii politicienilor corupti sa castige alegeri, primesc in schimb contracte cu statul desi habar nu au de nimic. Dau vina pe altii, nu au nici un fel de empatie, nu le pasa de oameni, etc. Domnilor viitori premieri si presedinti, aici aveti subiectul de dezbatere, aici aveti examenul de dat in fata alegatorilor. Era clar de la Piedone. Dar nu ajunge cu un cap cazut. Este sistemic, este cancer. Operati, radiati, angajati consilieri straini din tari mai putin corupte. Eu nu cred ca exista romani care stiu cum functidoneaza un stat normal. Poate cei tineri, dar in teorie.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.