G4Media.ro

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz: Am găsit soluţii să ţinem toate pieţele deschise,…

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz: Am găsit soluţii să ţinem toate pieţele deschise, pentru ca timişorenii să aibă produse proaspete cât mai aproape de casă

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a anunţat, duminică seară, că a găsit soluţii pentru ca toate pieţele agroalimentare din oraş să rămână deschise în condiţiile impuse de autorităţi.

„Am găsit soluţii să ţinem toate pieţele deschise, pentru ca timişorenii să aibă produse proaspete cât mai aproape de casă. Mi-aş fi dorit să lucrăm mai degrabă la reguli şi proceduri mai sigure pentru pieţele agroalimentare în spaţii închise şi la respectarea acestor reguli. Dar acum, pentru că există o hotărâre de Guvern care închide pieţele din spaţiile închise, de luni, nu avem încotro şi trebuie să ne adaptăm”, arată edilul într-o postare pe Facebook.

Primarul şi echipa Centrului Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Timişoara, împreună cu directorul SC Pieţe SA şi cu Poliţia Locală, au lucrat pentru a găsi soluţii pentru Piaţa Iosefin, care funcţionează integral într-un spaţiu închis, dar şi pentru halele de carne şi lactate din alte şase pieţe ale oraşului, respectiv Badea Cârţan, Doina, Lipovei, 700, Giroc şi Dacia.

În cazul Pieţei Iosefin, producătorii vor fi mutaţi în parcarea din faţa pieţei, unde va fi improvizată o piaţă volantă, urmând ca circulaţia să se închidă între Bulevardul Regele Carol I şi Splaiul Tudor Vladimirescu.

Pentru comercianţii de carne şi lactate din toate pieţele menţionate, a început montarea căsuţelor din lemn folosite la târgurile de Crăciun şi de Paşti în Piaţa Badea Cârţan şi Piaţa 700.

În acest fel, spune primarul, toţi producătorii şi comercianţii din pieţele agroalimentare din Timişoara îşi vor putea vinde produsele în continuare.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. ASHA! FOARTE BINE. si MELANIA maine face Piata….

 2. Lăudabil. Acum, sunt 2 variante: inițiativa guvernului de a închide piețele „închise” e menită să determine autoritățile locale să se „miște” în sensul găsirii de soluții, sau inițiativa guvernului e o idioțenie, care a avut același efect: a determinat multe administrații locale să găsească soluții. Personal înclin spre a doua variantă.

 3. Si daca aveau solutii de ce nu le-au implementat inainte ? Ca se vedea clar ca numarul de infectari era in crestere. Dar la noi se face doar cu sula- n coaste.

  • @Constantin _ „Si daca aveau solutii de ce nu le-au implementat inainte ?”

   …Pentru că le-au aplicat atunci când a cerut-o hotărârea de guvern care impune măsurile actuale de protecție sanitară. „Soluțiile” se referă la crearea posibilităților pentru producătorii agricoli de a-și vinde în continuare produsele, în noile condiții. Așadar, „nu au implementat înainte” [soluțiile], întrucât până în prezent nu existau aceste condiții, mai stricte, pentru comercianți.

 4. Creduli, dar multiii!Adica ardeii olandezi din supermacheturi nu sunt atinsi de toata lumea, sunt curati si spalati, iar magazinele sunt frecventate de lumea buna, fiind o curatenie desavarsita.Bai, filtrele de la kaufland nu au fost schimbate de 4 ani si nici igienizate….verificati-reviziile si o vedeti ce circulatie a aerului fac!

 5. Dear Sir Domic Fritz,

  Please keep your love for our country, and give a phone to Mister Orban.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.