G4Media.ro

Primarul Sibiului: Bugetul adoptat este mai mare cu 15% față de cel…

Primarul Sibiului: Bugetul adoptat este mai mare cu 15% față de cel de anul trecut, 42% sunt venituri proprii/ Ce spun consilierii PSD și USRPLUS despre ”cel mai mare buget din istoria municipiului”

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a anunţat joi, că bugetul adoptat al municipiului este cu 15% mai mare faţă de cel din 2020, fiind estimat la 994.944,51 mii lei.

„Acest buget este un buget generos. Este cu 15% mai mare decât bugetul anului trecut, creşterea se datorează în principal contractelor încheiate pentru obiective care sunt finanţate din fonduri europene nerambursabile. Ce este cel mai important este că proiectul de buget este un proiect de dezvoltare, 55% din sume se duc în dezvoltare şi 45% către funcţionare. Ce este îmbucurător este că 42 % din venituri sunt venituri proprii ale Primăriei Sibiu”, a declarat primarul Astrid Fodor, joi, în timpul şedinţei a Consiliului Local, citată de Agerpres.

Una din investiţiile care sunt aşteptate să fie finalizate se referă la modernizarea stadionului municipal din Sibiu. De asemenea, în acest an vor fi extinse pistele pentru biciclişti şi va fi modernizată flota de transport public cu 40 de autobuze CNG şi vor fi amenajate de staţii de încărcare.

Consilierii USR PLUS au votat joi, bugetul propus de Primăria Municipiului Sibiu, însă au criticat felul în care aceasta a comunicat informaţiile legate de proiectul de buget, informează un comunicat de presă transmis Agerpres.

„Pentru că astăzi Consiliul Local a votat cel mai mare buget local din istoria Municipiului Sibiu, grupul consilierilor USR PLUS a transmis autorităţilor locale câteva constatări şi propuneri pentru îmbunătăţirea procesului de comunicare a construirii bugetului pe anul următor”, se arată în comunicat.

Cei de la USR PLUS cer „îmbunătăţirea dezbaterii asupra propunerilor din buget”, să fie luate în calcul pe viitor mai multe propuneri din partea lor şi „forma propunerii de buget să fie prietenoasă cu utilizatorul, uşor accesibilă cetăţenilor”.

Social-democraţii din Consiliul Local Sibiu au votat joi proiectul de buget pe 2021 propus de conducerea primăriei, deşi sunt în opoziţie, considerând că acest buget este „corect echilibrat”, a anunţat liderul Organizaţiei Municipale a PSD Sibiu, consilierul Cătălin Stanciu.

„Am dat astăzi vot favorabil, în şedinţa extraordinară de Consiliu Local, proiectului de buget al municipiului Sibiu pentru anul 2021. Am considerat că bugetul municipiului pentru acest an, estimat la 994.944,51 mii lei, este corect echilibrat, 45% din cheltuieli fiind repartizate pentru capitolul funcţionare, iar 55% pentru capitolul dezvoltare”, a afirmat Cătălin Stanciu, într-o postare pe Facebook.

Preşedintele Organizaţiei Municipale a PSD Sibiu a precizat că va urmări felul în care vor fi finalizate proiectele primăriei.

„Pe întreg parcursul acestui an voi urmări îndeaproape atât proiectele propuse a fi finalizate, cât şi cele ce vor urma a fi realizate din actualul buget pentru anul 2021 al municipiului Sibiu şi voi reveni asupra dumneavoastră cu noi informaţii referitoare la stadiul de implementare al acestora”, a mai spus Cătălin Stanciu.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Intre timp, in orasele PSD, 100% din buget intra in buzunarele baronilor.

  2. Un oras administrat bine de oameni civilizati. Fara scandaluri, fara mizerii, fara lupte politice stupide.

    • Nu e chiar așa! In acest an gunoiul s- a scumpit in Sibiu cu 300%. Daca au atâția bani de ce nu construiesc un spital nou, actualul fiind construit in secolul 19 de imperiul austro-ungar,o mizerie unde colcăie bacteriile, microbii.La periferii sunt străzi neasfaltate.

  3. Redacția G4, dar despre faptul că primăriile din toată țara sunt întârziate în finanțare nu știți nimic?!!!!
    Dacă acest „zvon” se confirmă, care credeți că o fi motivul și scopul?!!!
    Hai, că sunteți jurnaliști adevărați!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.