G4Media.ro

Primarul Sectorului 2: Avem nevoie de soluții pentru reducerea cheltuielilor. Pe proiecţia…

Primarul Sectorului 2: Avem nevoie de soluții pentru reducerea cheltuielilor. Pe proiecţia de rectificare bugetară lipsesc 109 milioane de lei

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a declarat că pe proiecţia de rectificare bugetară lipsesc 109 milioane de lei şi că trebuie găsite soluţii pentru reducerea cheltuielilor.

„În acest moment, pe proiecţia de rectificare bugetară ne lipsesc 109 milioane de lei, deci va trebui să găsim soluţii pentru a identifica aceşti bani, pentru a reduce din cheltuieli acolo unde este nevoie, pentru a găsi surse alternative de finanţare. Nici nivelul colectării taxelor nu este fabulos. E adevărat, suntem în pandemie, oamenilor le este greu, sunt mulţi oameni care suferă din punct de vedere financiar şi asta se reflectă şi asupra taxelor încasate”, a răspuns Radu Mihaiu, vineri, pe Facebook, la întrebările unor cetăţeni.

El i-a rugat pe cei care nu sunt afectaţi financiar să-şi plătească taxele şi să ajute astfel la echilibrarea bugetului.

Radu Mihaiu a menţionat că mare parte din deficit vine de la ADP şi de la serviciul de salubritate. „Administraţia Domeniului Public (…) propune o creştere de alocare bugetară de 46 milioane de lei şi o altă creştere propusă e la salubritate, de încă 22 de milioane de lei, faţă de cele 24 care fuseseră deja crescute înainte (…). Luni voi avea cu toţi directorii din Primărie o discuţie prin care să încercăm să echilibrăm acest buget şi să ajungem cu o execuţie bugetară corectă la final de an”, a spus primarul Sectorului 2.

Edilul a menţionat că i-a rugat pe reprezentanţii instituţiilor subordonate să nu facă cheltuieli bugetare câteva zile, până se identifică o modalitate de echilibrare a bugetului.

„Am rugat toate instituţiile subordonate ca, până luni, până când sperăm să găsim o variantă de echilibrare a bugetului, să nu facă angajări bugetare, să nu facă cheltuieli bugetare, ca să putem vedea cum putem să le bugetăm. După ce ajungem la o echilibrare, vom continua să funcţionăm şi asta mă aştept să fie luni sau marţi, deci e vorba doar de câteva zile”, a declarat Radu Mihaiu, citat de Agerpres.

Referitor la bursele elevilor, acesta a subliniat că nu vor fi tăiate cele sociale şi cele de performanţă.

„În acest moment, avem aprobat un buget pentru burse de 37 de milioane de lei pe tot anul 2020. Din aceste 37 de milioane de lei au fost deja cheltuite 27 de milioane de lei. Mai sunt 9 milioane şi un pic de lei de folosit pentru burse. Pentru ca bursele să rămână la acelaşi nivel, e nevoie de 16 milioane şi ceva, drept urmare, în acest moment, avem nevoie să suplimentăm bugetul cu 7 milioane de lei. Încercăm să facem acest lucru, facem tot ce este posibil, dar avem restricţii bugetare (…) Cu siguranţă nu vom tăia bursele sociale şi cu siguranţă nu vom tăia bursele de performanţă”, a dat asigurări Radu Mihaiu.

Cât priveşte bursele de merit, el a arătat că au fost propuse mai multe variante.

„O variantă e să găsim cele 7 milioane de lei (…). O altă variantă care ne-a fost propusă de cei din aparat a fost ca bursele să rămână fix la cuantumurile la care sunt şi să se acorde în ordinea descrescătoare a mediilor, asta ne-ar duce la faptul că vor lua burse doar cei cu note peste 9,75, păstrând bugetul existent. O a treia variantă care a fost propusă, tot pentru a rămâne în buget, e să se micşoreze cuantumul burselor, în aşa fel încât mai mulţi copii să poată să ia burse, nu doar cei cu medii peste 9,75. Încă nu am luat o decizie în această privinţă. Analizăm tot ce se poate face”, a adăugat Radu Mihaiu.

Sursa Foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. provocare! problema de cl. a3- 4a!

  Avem un numar de 100 de sforicele de lungimi diferite. Fiecare sforicicã, dacã îi
  dãm foc la unul din capete, arde într-o orã (indiferent de lungimea ei).
  Cum putem proceda pentru a mãsura 15 minute cu ajutorul sforicelelor?(Nu se accepta utilizarea ceasului şi nu se pot îndoi sforile pentru a forma alte dimensiuni.)

  • Noi nu ne jucam cu focul. Cu gaze de esapament nu ai probleme? cei de la RAR le masoara, dar nu am inteles de ce mai platim la ITP pentru masurarea lor… daca tot nu conteaza. Poate primim si noi o reducere de black friday.

 2. Evident, raspunsul e Departamentul IT, ca aia de la Contabilitate nu colaboreaza decat cu cine trebuie

 3. Hai ca incept primarii USR sa livreze. Ne vedem peste 4 ani la alegeri si discutam atunci ce-au facut primarii USR fata de primarii PNL si PSD.

  De data asta oricum PNL va face guvern cu PMP si UDMR. Sau nu exclus sa-l faca chiar cu PSD, adica sa refaca USL-ul. Cu USR nu vor face guvern ca nu vor ca USR-ul sa le impuna standardele si reformele lor.

 4. Domnul primar…solutia nr 4…scadeti salariile din primarie sau salariatii..ce ziceti de solutia asta????..in alte locuri a functionat!!! Daca vrei …poti. Tu esti primarul. Fara semnatura ta nu pleaca 1 ron din primarie…auzi roaga directoriisa nu faca cheltuieli…vai de tine…

  • Răbdare, sa treacă alegerile. Restructurările in aparatul de stat vor fi ca OUG13 în 2017…

 5. Bihorul, carasul, prahova, au luat deja masura reducerii numarului de angajati!
  Eu zic sa va inspirati, si cu 1 ianuarie 2021, puneti pe liber 60% de impingatori de aer pw.care.ii aveti angajati la primaria sect 2, la oroce primarie slde sector, la consiliu etc

  Hai ca se poate! Nu va fie frica, ardealul a inceput, prahova la fel!

  Cat sa se mai imprumute.catu pe baz copiiilor si nepitilor nostri, pe 30 de ani, pt niste termite bugetare ?

 6. Pai oamenii astia dati afara de la stat vor veni sa puna presiune peste cei de la privat, care vor fi obligati sa accepte salarii mai mici, ca altfel asteapta zece la usa. Asa si cu salariile mai mari la stat. Salariile de la stat fac ca salariile date de patron sa nu fie mizerabil de mici, prin concurenta. Cum ar fi sa stabileasca patronii salariile, cred ca ar fi foarte mici.

 7. Dă-i un telefon lui Bolojan și afli!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.