G4Media.ro

Ce se poate face cu banii europeni: Primăria Sectorului 2 propune modernizarea…

Ce se poate face cu banii europeni: Primăria Sectorului 2 propune modernizarea Parcului Verdi prin PNRR

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, propune Consiliului local să adopte în şedinţa din 22 iulie un proiect de hotărâre care vizează modernizarea Parcului Verdi, unul dintre cele mari din sector.

Prin acest proiect se solicită acordul Consiliului General al Capitalei pentru transmiterea din administrarea Administraţiei Parcuri, Lacuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) în cea a autorităţii locale a Parcului Verdi pentru a-l reamenaja şi moderniza.

Potrivit referatului de aprobare, Primăria Sectorului 2 îşi propune să pregătească proiectul „Amenajare peisagistică Parcul Verdi” în vederea reintroducerii acestuia în circuitul public şi să obţină finanţare nerambursabilă, în special prin Programul Operaţional Regional pentru Regiunea Bucureşti-Ilfov 2021-2027, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, precum şi din alte surse.

Imobilele care constituie Parcul Verdi sunt în proprietatea Municipiului Bucureşti şi în administrarea ALPAB.

Bucureștiul este capitala din UE cu cel mai mic procent de spațiu verde raportat la numărul de locuitori.

Valoarea totală cerută de România pentru PNRR este de 29,2 miliarde de euro, iar circa 2 miliarde de euro vor merge la proiecte dezvoltate de administrațiile locale. Proiectele trebuie să respecte ținta de mediu sau pe cea de digitalizare.

 

Acest articol a fost publicat pe PressHub.ro și G4 Media în cadrul proiectului “Cohesion Policy Booster in Romania: Closer to citizens”, un proiect Freedom House Romania, cofinanțat de Comisia Europeană/ DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

14 comentarii

 1. Imobile care compun Parcul Verdi !!!

 2. Foarte bine, mult succes!

 3. Da nicusor ce mai face? E bine? O avea treaba, ceva?
  De cand a iesit primar nu am mai auzit de el

  • Pe Nicusor nu-l intereseaza parcurile (ma intreb ce-l intereseaza acum?) Am fost eu peste drum de Primaria lui, in Cismigiu, si era URAT. Iarba netunsa, copaci cu ramuri uscate, florile, cate erau, invadate de buruieni, cerul invadat de ciori ce croncaneau asurzitor. Exista multe semne care-ti arata ca un oras este civilizat, unul este cum arata parcurile dar si peticele de zona verde. No, imi este si frica sa ma duc in Herastrau. Ca matematician ar trebui sa va placa ordinea, armonia, geometria, domnule primar. Daca nici dumneavoastra, atunci Cine?

 4. Ce dreaq are rezilienta cu parcurile?
  Atat analfabetism la functionarii si administratie ca nu e de mirare ca nu absorbim nimic.

  • Același lucru vroiam să zic și eu, ce treabă are PNRR-ul cu parcul Verdi. PNRR-ul se adresează altor planuri de finanțare. Și ne mai mirăm de ce stăm cu acest plan neaprobat. Guvernul nostru nu a înțeles nici în al 9-lea ceas pentru ce se oferă acei bani. Încă o dovadă că niște incompetenți au ajuns în vârful Guvernului.

 5. Prin PNRR???
  Ahahahahahaha !!!! 😀

 6. da, niste betoane, asfaltam 90%, si punem chioschiuri din 5 in 5 m iar pt tiribombe taiem juma de copaci

 7. Nea primare, faceți alte parcuri de prin sectorul 2 sau creați alte parcuri în alte zone. Lăsați parcul Verdi momentan, sau va presează milionarii din zona? Acolo se vând apartamentele cu 4-500k de euro. N-au securiștii verdeață?

 8. Primarule am făcut prostia sa te votam,vizitează parcul MOTODROM,l-ati distrus acum în plina vară faceți canalizare în parc,chiar ne luați drept proști.Cartiere întregi nu au canalizare și voi a-ți distrus un parc pentru treaba asta.Credeam ca numai pesedeii sunt tâmpiți și morți după averi.Trei sferturi din parc este distrus, unde sa meargă cu copii cei ce locuiesc la blocur?.Rusine USR sunteți la fel ca psd.

 9. Ne am plictisit de minciuni

 10. Ma asteptam sa accelerati lucrarile la Pasarela Dna GHICA care intereseaza pe toata lumea, nu de parcuri ptr cei cu bani.

 11. Pana acum ce o fi facut nea pluseristu’ de la sectorul 2?Si-a curatat biroul,ßi-a mituit alegatorii din onor cu mici si apa sa se vaccineze-a fost un esec cat piata obor😢😣…altceva???Taxele si impozitele s-au marit,ca asta inseamna reforma la incompetentii care ajung prin vorbe sa ia voturile oamenilor!!!Curatenie in administratia condusa de 21 ani de hoti ca ontanu ,asta e primul lucru care trebuia facut!Cand locuitorii sectorului nu primesc decat notificari cu cat au de plata la gunoi,pe luna -avem 2 taxe de platit pe luna,noi ,prostii ce locuim in sectorul acestui ipocrit care nu face decat poze cu el in prim plan de 1 an de zile..in rest ,birurile au crescut si atat!!!