G4Media.ro

Primarul Sadiq Khan intenţionează să readucă Jocurile Olimpice la Londra în 2036

Sursa foto: olympic.org

Primarul Sadiq Khan intenţionează să readucă Jocurile Olimpice la Londra în 2036

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat că biroul său „lucrează la un plan” de a readuce Jocurile Olimpice şi Paralimpice înapoi în metropola de pe Tamisa, transmite DPA, preluată de Agerpres.

Cel mai devreme, Londra ar putea găzdui Jocurile Olimpice de vară în 2036, având în vedere că următoarele trei ediţii vor avea loc la Paris (2024), Los Angeles (2028) şi Brisbane (2032).

„Lucrăm la un plan de a readuce Jocurile Olimpice la Londra şi vă spun de ce”, a declarat Khan la Sky Sports cu ocazia unui eveniment care a marcat împlinirea a zece ani de la Jocurile desfăşurate în 2012 la Londra.

„Am văzut în ultimele zile consecinţele schimbării climatului, având în vedere valurile de căldură, în legătură cu incendiile de vegetaţie care au distrus 41 de proprietăţi în Londra. Ce trebuie să facem este să ne asigurăm că Jocurile sunt verzi şi lucrăm la un plan pentru a avea cele mai verzi Jocuri din istorie”, a subliniat Khan.

Un lucru extraordinar legat de Londra e că nu produce carbon prin construcţia de noi stadioane, locuri noi pentru ciclism, înot, deoarece le avem pe toate”, a adăugat edilul.

Candidatura câştigătoare pentru gazda JO 2036 este aşteptată să fie anunţată în următorii patru ani.

În cazul în care o candidatură a Londrei va avea succes, metropola va deveni prima care va găzdui patru ediţii ale Jocurilor Olimpice de vară, după ediţiile din 1908, 1948 şi 2012.

„Avem timp, nu suntem presaţi de Comitetul Internaţional Olimpic, cel mai important lucru este să fim siguri că avem toate bazele pregătite. Am doborî un record, fiind primul oraş care are patru ediţii ale Jocurilor Olimpice. Nu ar fi grozav?”, a mai spus Khan.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Ce deampulea-s imigranții ăștia necreștini! Vor jocuri olimpice în Londra! Așa ceva…

  2. ” Ce trebuie să facem este să ne asigurăm că Jocurile sunt verzi şi lucrăm la un plan pentru a avea cele mai verzi Jocuri din istorie”

    Presupun ca se refera asa voalat si la smechereste la flamura verde a islamului. Ce naste din pisica…

    • Tu nu știi, da-ț’ spun eu: și mică-ta și nefastă-ta poartă tangalăi verzi în anumite momente de care tu nu o să ai parte niciodată! 😎
      :)))))