G4Media.ro

Primarul Radu Mihaiu, de acord cu limitarea vitezei în zona Andronache /…

Primarul Radu Mihaiu, de acord cu limitarea vitezei în zona Andronache / Măsura nu poate fi pusă în aplicare pentru că străzile nu sunt în administrarea Primăriei Sectorului 2

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, vrea limitarea vitezei în zona Andronache, unde sâmbătă s-a produs un grav accident rutier soldat cu moartea a două fete, menţionând însă că este nevoie ca străzile să se afle în administrarea autorităţii locale, pentru ca aceasta să poată interveni acolo unde este cazul.

„Sunt mai multe solicitări cu privire la zona Andronache. Există şi o decizie cu privire la zona Andronache pentru limitarea vitezei la 30 de kilometri pe oră. Este votată, este decisă, trebuie pusă în aplicare şi pentru punerea în aplicare Administraţia Străzilor trebuie să-şi prioritizeze bugetul şi nu a prioritizat bugetul pentru aceste locuri. (…) Va trebui să cerem ca străzile să fie în administraţia Primăriei de sector, aşa cum e normal, pentru a putea prelua şi responsabilitatea financiară şi legală, dar şi posibilitatea de a interveni, acolo unde este cazul. Nu este singura zonă care are nevoie de limitatoare de viteză. Mai sunt zone în sector care au nevoie de limitatoare de viteză şi, din păcate, aşteptăm prea mult pentru ca ele să fie implementate şi ar trebui să le putem implementa noi”, le-a transmis Radu Mihaiu, luni, mai multor locuitori din zona unde a avut loc accidentul.

Potrivit acestuia, nu se pot implementa foarte repede măsuri pentru limitarea vitezei în zona Andronache, pentru că Primăria de sector nu are în prezent atribuţii în domeniu.

„Primăria de sector nu poate cheltui bani pentru lucruri care nu se află în administrarea proprie. Dacă nu se află în administrarea proprie şi cheltuim banii pe ceva de acest fel se poate chema deturnare de fonduri şi vine Curtea de Conturi la noi, vine DNA-ul”, a explicat primarul.

Sâmbătă după-amiază, o femeie de 57 de ani a pierdut controlul maşinii pe care o conducea pe o stradă în zona Andronache din Capitală, a lovit un stâlp, care s-a prăbuşit, după care autoturismul a fost proiectat pe trotuar, lovind o fetiţă de 6 ani şi o fată de 21 ani. Cele două victime au fost transportate de urgenţă la spital, însă nu au mai putut fi salvate.

sursa foto: Radu Mihaiu / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Cartierul este în sectorul 2, străzile de ce nu sunt în administrarea sectorului? Că doar nu or aparține de Primăria Generală a Bucureștiului?

 2. Încetați cu prezentarea tendențioasă a faptelor! La ce anume servește?! Sunt publice imagini filmate cu momentul accidentului. Mașina intră cu viteză de pe Fructelor pe Mențiunii, direct, fără să frâneze, deosebit de brutal, în grupul de pe trotuar, și lovește și stâlpul de beton armat pe care îl retează ca pe o lumânare, victimele erau deja strivite sub mașină. E un omor odios. Femeia de la volan ar trebui să primească închisoare pe viață. Asta e justiția.

 3. Cand e de facut ceva, o dam cotita. Daca avea primarul interes, se rezolva de 5 ori, dar nu are. asta e !

 4. Mare prostie chestia asta cu împărțirea pe sectoare.

 5. Degeaba limitezi viteza în zona.
  Adică degeaba e deja interzis șofatul sub influenta băuturilor alcoolice.
  Limitarea vitezei va fi respectata tot de cei care conduc preventiv. Șoferii care provoaca accidente nu se cramponeaza ei de o limita de viteză

  • Exact, cu ce ajuta o limita de viteza cand la volan e cineva care a baut si oricum nu stie sa conduca?

  • Datorită străzilor înguste recomand străzi cu sens unic si deliberări pe strada.

 6. „E de acord cu limitarea vitezei în zona Andronache dar măsura nu poate fi pusă în aplicare” se face și boul ăsta că lucrează

 7. Mai bine sa ne spuna inca o data cu se justifica sa puna cu viteza cu care a fost pus administratorul sect 2 Sebastian Florescu! , fost director intro firma infiintata ilegal de Gabi Firea? O stire ignorata completa de g4 media din cauza ca a fost descoperită de hotnews…