G4Media.ro

Primarul pro-rus al Chișinăului, Ion Ceban, acuzat de agenția de integritate din…

Sursa foto: Facebook / Ion Ceban

Primarul pro-rus al Chișinăului, Ion Ceban, acuzat de agenția de integritate din Moldova că nu poate justifica o avere de peste 600.000 de lei

Primarul pro-rus al Chișinăului, Ion Ceban, este acuzat de Agenția Națională de Integritate din Moldova că nu poate justifica o avere de 621.000 de lei.

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare pe numele primarului capitalei Ion Ceban. Potrivit actului, edilul a admis încălcarea regimului juridic al declarării averii și intereselor personale, fiindu-i identificată o diferență substanțială și deținerea averii cu caracter nejustificat în mărime de 621 mii de lei pentru anii 2017-2019, scrie zdg.md.

Potrivit ANI, controlul s-a efectuat și pe numele membrilor familiei acestuia. Verificarea averii a fost realizată pentru perioada exercitării funcțiilor de consilier în Consiliul municipal Chișinău și deputat în Parlamentul R. Moldova, 01.08.2016 – 25.10.2019.

„Principalele debite stabilite subiecților controlului și-au avut sorgintea în alimentări de conturi avute în gestiune, achitări servicii în numerar, donații către un partid politic sau simpatizant politic, cumpărarea valutei străine în dolari SUA, achitarea tranșelor pentru automobil și alte cheltuieli în numerar”, potrivit ANI.

Dacă actul emis de ANI va rămâne definitiv, Ion Ceban riscă să fie decăzut din dreptul de a mai deține o funcție publică sau de demnitate publică cu excepția celor elective timp de 3 ani. Totodată, ANI va transmite prezenta cauză în instanța de judecată competentă spre examinare în vederea dispunerii confiscării averii nejustificate. ANI menționează că „subiectul are dreptul de a contesta actul de constatare, care la moment nu este definitiv.

„Noi cu certitudine vom contesta aceste lucru în instanță și vom câștiga acolo”, a declarat Ion Ceban într-un video postat pe Facebook.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. ceban e cotat cu aproape 50% din voturi la urmatoarele alegeri pentru primaria chisinau. cei de la putere nu pot lua decat 20%. ca sa aiba sanse sa intre in turul 2, trebuie sa il blocheze pe ceban. asta si fac acum, ca sa il excluda din cursa.