G4Media.ro

Primarul Emil Boc, desemnat raportor al Comitetului European al Regiunilor pe tema…

Foto: Facebook

Primarul Emil Boc, desemnat raportor al Comitetului European al Regiunilor pe tema Inteligenței

Emil Boc, primarul Clujului, este noul raportor al Comitetului European al Regiunilor (CoR) pe tema Inteligenței Artificiale, informează Monitorul de Cluj.

”Inteligența artificială ne schimbă și ne va schimba viața prin îmbunătățirea asistenței medicale (de exemplu, diagnosticele vor fi mai precise, se va asigura o prevenție mai bună a bolilor), creșterea eficienței agriculturii, contribuirea la atenuarea schimbărilor climatice și adaptarea la acestea, îmbunătățirea eficienței sistemelor de producție cu ajutorul întreținerii bazate pe analiza predictivă, îmbunătățirea securității europenilor și în multe alte moduri pe care abia începem să ni le imaginăm. În același timp, inteligența artificială implică o serie de riscuri potențiale, cum ar fi un proces decizional opac, discriminarea de gen sau de alt tip, intruziunea în viața noastră privată sau utilizarea în scopuri infracționale”, a arătat primarul Emil Boc.

El a ocupat și funcțiile de raportor și președinte al CoR (Comitetul European al Regiunilor) pe politica de coeziune a Uniunii Europene.

În toamna lui 2022, Emil Boc a mai fost ales ca președinte al Comitetului European al Regiunilor pe politica de coeziune teritorială și bugetul UE (COTER). Mandatul său durează doi ani și jumătate.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. shit happens.

  2. Banuiesc ca cineva a vrut sa-si bata joc de piticanie. Inteligenta e de nivelul inaltimii fizice. Urmeaza Ma-ciuca raportor pentru oratorie si exprimare publica elevata si „cireasa de pe tort” cioflingarul pentru studiile avansate si cercetarea stiintifica a topologiei torului