G4Media.ro

Primarul Dominic Fritz anunţă că sistarea gazului către societatea de termoficare din…

sursa foto: PNL

Primarul Dominic Fritz anunţă că sistarea gazului către societatea de termoficare din Timişoara se amână o zi

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a anunţat că a reuşit, în urma negocierilor, să obţină extinderea termenului de sistare a gazelor naturale, până marţi, însă nu se ştie exact până la ce oră. Edilul a precizat că majorarea tarifului la încălzire este „crucială” pentru perioada următoare.

„Negocierile dificile pentru un nou contract de gaz pentru Colterm sunt încă în curs şi am reuşit să obţinem extinderea termenului de sistare până mâine. Situaţia este în continuare complexă pentru că se cer garanţii şi plăţi în avans, iar sumele sunt enorm de mari. În acest context, majorarea tarifului este unul dintre elementele cruciale pentru a clădi încrederea furnizorilor în viabilitatea financiară Colterm şi sunt în discuţii cu toate partidele politice din Consiliul Local despre această nevoie”, a transmis Dominic Fritz, luni seara, într-un comunicat de presă al Primăriei Timişoara.

Edilul a subliniat că va propune, marţi, Consiliului Local o rectificare, pentru suplimentarea bugetului pentru termoficare.

„Voi propune Consiliului Local mâine şi o rectificare de buget prin care suplimentăm bugetul pentru termoficare cu încă 8,26 milioane lei. În acelaşi timp, cu ajutorul colegilor mei din USR, s-a urgentat în Camera Deputaţilor proiectul de lege pentru scheme de compensare pentru consumul electric şi gaze naturale. Soluţia ca să trecem prin iarnă poate să vină doar din aceste trei surse – tariful pentru abonaţi, bugetul local şi bugetul de stat”, a precizat Fritz.

Compania E.On a anunţat că luni va opri furnizarea gazului către compania de termoficare Colterm din Timişoara, astfel că cei peste 50.000 de abonaţi ai Colterm vor rămâne fără apă caldă şi încălzire. Decizia E.On vine după ce primarul Dominic Fritz a anunţat că urmează să intre în insolvenţă Colterm, din cauza datoriilor pe care le are către furnizori, datorii istorice care se ridică la peste 300 milioane de lei. Acestora li se adaugă 21 milioane de euro, amenda pe care Colterm a primit-o pentru că nu a achiziţionat certificate de poluare.

Primarul Dominic Fritz a anunţat că va propune dublarea preţului la căldură şi apă caldă în şedinţa de Consiliu Local de marţi.

sursa: News.ro, sursa foto: PNL

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Pt. Postacii psd.
    Nimic, nimic ?