G4Media.ro

Primarul din Nagoya va plăti pentru o nouă medalie olimpică de aur…

Sursa foto: Nippon TV News 24

Primarul din Nagoya va plăti pentru o nouă medalie olimpică de aur după ce a mușcat-o pe cea a unei sportive. Gestul și dialogul cu sportiva au fost considerate indecente

Primarul orașului japonez Nagoya, Takashi Kawamura, a anunțat că va achita banii pentru producerea unei noi medalii de aur pentru sportiva de softball, Miu Goto. Primarul a primit-o pe sportiva născută în Nagoya într-o reuniune oficială, pentru a sărbători performanța acesteia, însă, încurajat de un fotograf, acesta a mușcat medalia, imitând gestul sportivilor.

După ce s-au strâns peste 7000 de plângeri din cauza gestului considerat deplasat al primarului, acesta a promis că va înlocui medalia. Kawamura se confruntă însă cu un val uriaș de critici și după ce a întrebat-o pe sportivă dacă pe perioada Jocurilor Olimpice i s-a interzis că aibă ”întâlniri romantice”. Primarul și-a cerut scuze pentru limbajul neadecvat care a tras acuzații de hărțuire sexuală, explicând că a încercat doar să fie prietenos cu sportiva. „Regret profund că am făcut-o să se simtă inconfortabil cu remarcile mele care au mers prea departe”, a spus el. „Când întreb un tânăr dacă are un iubit sau o iubită, fac asta să se relaxeze, să intrăm într-un dialog. În calitate de primar, este important să-i facem pe oamenii cu care vorbesc să se simtă în largul lor”, a explicat primarul. Kawamura a spus că a primit promisiuni de la șeful Comitetului Olimpic Japonez, Yasuhiro Yamashita, că medalia va fi înlocuită. Oficialii orașului au declarat miercuri că primarul Kawamura nu va mai participa la un eveniment organizat în contextul Tokyo Paralympics , care este programat duminică.

Japonia a câștigat aurul la softball învingând Statele Unite cu 2-0 într-o revanșă a finalei olimpice de la Beijing din 2008. Softball este o variantă de baseball care se joacă pe o suprafață mai mică și cu o minge mai mare.

Sursa foto: Captură video/Nippon TV News 24

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Asta îl freca pe el dacă are cine sa o frece pe ea, civilizați da cred ca o sa dispară