G4Media.ro

Primarul din Mariupol: Un convoi de evacuare a început să se deplaseze…

Sursa foto: Dimitar DILKOFF / AFP

Primarul din Mariupol: Un convoi de evacuare a început să se deplaseze spre teritoriul controlat de ucraineni, dar mai mult de 200 de civili sunt încă blocați în complexul Azovstal

Primarul din Mariupol, Vadym Boichenko, a declarat că un convoi de evacuare a început să se deplaseze din orașul de coastă Berdiansk, situat la aproximativ 50 de mile (85 de kilometri) la vest de orașul asediat, spre teritoriul deținut de Ucraina, relatează CNN.

Convoiul include multe dintre persoanele din primul lot de civili care au fost evacuați de la uzina siderurgică Azovstal.

„Acum coloana se deplasează în direcția Zaporizhzhia. Această evacuare este încă în curs de desfășurare, așa că oferim informații foarte limitate”, a declarat Boichenko la televiziunea ucraineană.

„Ne așteptăm să funcționeze, ca locuitorii noștri, cei care s-au ascuns mai bine de două luni pe Azovstal, să ajungă pe teritoriul controlat de Ucraina.”

Boichenko a fost mai puțin optimist în ceea ce îi privește pe cei care sunt încă blocați în Azovstal.

„Civilii rămân la Azovstal. Din păcate, acolo continuă distrugerile. Atât artileria, cât și avioanele inamice au lovit ieri aceste instalații”, a adăugat Boichenko.

„De asemenea, ei așteaptă să fie evacuați. Mai mult de 200 de localnici se ascund încă în zonă. Și tot acolo, băieții noștri [militari] continuă să apere Mariupol, statul nostru”, a mai afirmat primarul din Mariupol.

Boichenko a declarat că a rămas foarte dificil pentru mii de oameni din Mariupol să părăsească teritoriul controlat de Rusia. El a precizat că 2.000 de locuitori au rămas blocați în zona Berdiansk.

Sursa foto: Dimitar DILKOFF / AFP

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...